Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Devojki moze li da mi pomognete, nekade citav statija kade detalno bese objasnet celiot proces sto e ovulacija do krajniot cin transver i zabremenuvanje, ovde nekade go citav, no nikako ne mozam da go najdam pisuvase isto taka posle transverot zosto treba da se jadat topli obroci za da podobro se implatira embrionot, ajde nekoja od vas ako se seti ako go citala postot neka go pise linkot najgolemo Thanks
Devojki moze li da mi pomognete, nekade citav statija kade detalno bese objasnet celiot proces sto e ovulacija do krajniot cin transver i zabremenuvanje, ovde nekade go citav, no nikako ne mozam da go najdam pisuvase isto taka posle transverot zosto treba da se jadat topli obroci za da podobro se implatira embrionot, ajde nekoja od vas ako se set_i ako go citala postot neka go pise linkot najgolemo Thanks
Бубе10, ти спомнав ќе примаш терапија за враќање на ембрионите, само е пократка од онаа стандардната. Ти посакувам гоооооооооооооолем успех овој пат, се измачи и ти во минатото. Ајде те бодриме тебе и другите исчекувалки рингерајки. За лежењето во принцип ако веќе се лежи најдобро е на грб, како што мирувавте после трансферот во болница...и да издржите иако е мачно пусто лежење. Позз. ве
Fala vi devojki na site, site sme si so isti maki i si se podrzuvame. Loveableme fala ti na odgovorot, taka ispadna kako sto mi kaza
Pozz i ke vi pisam utre kako sum pominala.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.12.2013 22:44:16 >
LoveableMe RR na koj den te viknaa za transver, sto ti kaza doktorot koga ti gi vrakase zadovolen li bese od embrionite kako se razvile? Neznam sega i tolku kolku ima vrska kako ke se podelat do transverot ili posle se zavisi od toa kako ke gi prifati organizmot? Znam na sestra mi drugarka samo tri dena lezese posle toa odma si otide na rab, ne se opteretuvase i odma i se fati, neznam sto e presudno
Nemoj da se sekiras mnogu se strucni doktorite vazno e da se vidi problemot ako postoi i vednas ke go sredat. Dali si zamrzna embrioni? Nasi prijateli prvoto ne im bese uspesno, site ispituvanja gi napravija pa eve so vtoroto odma im se fati, sega nema dva meseci bremena e
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.12.2013 22:42:34 >
Bube10, не се замарај со тоа за ембрионите бидејќи кај мене беше се како по книга, супер ситуација кај двајцата, 9 јајце клетки, 6 оплодени, 2 ми вратија, ми рекоа со одличен квалитет се, на 3-ти ден ми правеа трансфер, се беше супер, одмарав дома 2недели, па ете во петта недела бременоста прекина. Дури и тогаш кога ме гледаше на ехо, целиот беше прашалници, зошто ендометриумот ми беше супер и не ми се веруваше дека бременоста заврши.
Затоа, нема правило кога и како ќе се фати, освен ако има некој клучен фактор што смета, затоа ме натераа овие генетско имунолошки испитувања да ги правам. Уживај и одмарај, релаксирај се и не мисли на ништо, тоа го сфатив од мојот случај, Господ треба да помогне.
zdravo devojki eve me mene bev malce na odmor kaj moite a tamu nemav net zatoa i ne pisav nisto..transverot pomina odlicno mi vratia tri embrioncinja sega se odmaram i se nadevam deka za nekoj den ke se izraduvam na moite ..
i love duso zal mi e sto ti se sluci taa nesakana rabota bidi hrabra i naredniot pat so gospod napred ke uspee . jas mislam ako testot e pozitiven gelot se koristi uste eden mesec inaku jas go plativ 2500 ti od kade go nabavi za 1800.pozzz
haha izvini duso ne procitav ubavo
mene mi rekoa lezenje na leva desna strana i na grb samo ne na stomak...sreknooo
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.12.2013 14:36:14 >
Dragi moi mojot test e negativen i nesupesno prvoto ivf.Vi posakuvam vam mnnooooguuuu i da se raduvame na vasite poitivni bhcg.a jas se vrakam so novi sili za 6meseci.dotogas redono se citame.srekno i uspesno ivf na site koi se vo proces.malku sum tazna no nemozam nisto da smenam
Baby77 mnogu mi e zal za tebe ,pretpostavuvam deka ne ti e lesno. no mora da prodolzis ponatska,odmori se izrelsksirsj se I ke bide vo red site sme so tebe i nadkoro da si gi vifis tvoite [sm=rozacrtici.gif Maceee milo mi e so se ukuci te mislev denovive...mene kako se nablizuva denot za test mi e strav!!! Denseka pisebno mi e 10 den od ET i imsv nekolku pati bolki slivni kako pret dobivanje,nekoj imal Od vas takvi krampi??inace po pravilo utre mi e 28den od ciklus pa mislam moze i od toa ds mi e,zadto Mene sekoj mesec mi ide PMS tocno na 28 dena!
Pozdravce a site devojki i se nadevam skoro site ke bideme
Baby 77 navistina mi e zal, no morame ponatamu da se borime, soberi sili i te cekame, ke vidis ke se raduvame na tvoite
Devojki krinonot vaginalniot gel sekogas go stavate vo isto vreme pred legnuvanje ili koga ke si legnete sekogas razlicno?
Baby 77 kaj koj doktor odluci i go napravi IVF neli se dvoumese megu Lazarevski i Petanovski? Kolku sto citav imase napisano deka nekoja skratena postapka ste pravele, zosto ne se odluci za dolgiot protokol? Imase 4 folikuli od koi dve ti vratija, no zosto ne se stimulirase za poveke? Taka ti predlozi li doktorot?
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.12.2013 0:40:35 >
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak menada belli marijana81 cacisk latica
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
ne se plasi duso mislam deka tie bolki se normalni taka sum slusnala so gospod napred se nadevam deka ke si vidime mozebi si napisala ne procitav kolku embrioncina ti vratia
baby77, многу ми е жал. Ти кажаа ли барем нешто? Во текот на постапката како беше, ембриончињата со добар квалитет ли беа? Тука сме сите да се поддржуваме, што да правиме. Те
Macee mene mi vratija 2 embrioncinja.imav 6 jajce kletki site se oplodija 4se razvivaa najdobro i dve mi vratija se nadevam duso deka ke Si gi vidime naskoro !!
Devojki denes mi e cetvrti den od transver, no denes za prvpat go osekam leviot jajnik imam nekoi bolki me zaboluva, a gledam odvreme navreme i desniot. Dali e toa normalno, sabajle nozete mi bea kamen so tri para corapi sedam i ne mozam da se zatoplam izgleda nemam cirkulacija, mi e strav zosto nozete dva saati mi bea taka ladni ne mozev da gi zatoplam nesto da ne im stane na moite
jas uste od vtoriot den imav takvi bolki i bodezi se javiv vo remedika rekoa deka e normalno jajnicite si rabotele samo rekoa nedaj boze da dobies drugo se e normalno a nozete od slaba cirkulacija od lezenje ajde ke izdrzime se i za nekoj den daj boze da si gi vidime nasite
Девојки, масирајте ги нежно стапалата за циркулација, тоа е убаво и поубаво ќе се чувствувате. Маце, нема линкови, забранети се на страната, но можеш да побараш сама фотостимулација на развој на емрбиони на интернет.
Macee a sto sakale da ti kazat so toa samo ne daj boze da dobies demek ako ima bolki toa ukazuva na los znak li Sto da kazam kako sto e Gospod nikoj ne e nasa prijatelka po transverot odma zamina na rab, sekoj den odese i odma ostana bremena znaci ako saka da se fati ke se fati Sega pa mi rekoa brazilski orevi deka sum trebala da jadam po edno, a jas ovie denovi si jadev po tri do cetiri, premnogu selen moze da im nasteti na embrionite ??? moze postavuvam glupavi prasanja, no siroti nie izvadeni od pamet sme sekoj razlicno ni kazuva
ne duso mislam deka ne sakase taka da kaze sakase da kaze deka dobivanjeto e los znak a se drugo e normalno kako i da e sto e gospod nikoj nee ako toj saka da bide ke bide pa sto i da pravime jas orevcina voopso i ne jadam i mislam deka ako trebase nesto posebno da se jade ke ni kazea i od tamu mene mi preporacaa lesna hrana ovosje i zelencuk taka da mislam deka ne treba mnogu da se zamarame okolu toa makar sto i jas isto kako tebe za se nesto se plasam duri i u wc se plasam da odam znam deka ne treba ama makata i stravot od neuspeh ne tera na toa..vo sekoj slucaj da se trudime sto povise pozitivno da mislime pa sto e nase ke si dojde
Vi blagodaram na poddrskata dragi moi.Na site vi vrakam so pregratka IVF pravev vo Sistina kaj dr.Lazarevski (prekrasen) i odevme so kratok protokol poradi niska AMH.Kako neuspeh velat deka doslo poradi losata implantacija (iako bev podkrepena so site mozni raboti i clexane, i aspirini, i estrofem i crinone gel- progesteron ) a embrioncinjata bea so najvisok kvalitet.Ete nesakalo da bide prosto receno. .No vam vi posakuvam poveke sreka i ve cekam site koi cekate da pisete so vasite . Za onie koi znaat : Po kolu vreme dobivte posle negativniot test?
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.