|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
29.11.2013 19:23:47   
cacisk
Мој најдобар совет до сите вас што сте во процес на ИВФ, а го добив од докторот после трансфер
БЕЛКОВИНИ, БЕЛКОВИНИ, БЕЛКОВИНИ ( значи многу варени јајца да се јаде-по 2 на ден, топли домашни супи со зеленчук, варено месо-повеќе телешко, оревчиња, бадеми. лешници и млечни производи.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 201
29.11.2013 20:03:41   
butterfly 00
Sakam jajca ke si jadam, a kade da go najdam toa bademovo mleko i po kolku brazilski orevcinja da jadam?

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 202
29.11.2013 21:15:53   
LoveableMe RR
Butterfly00, во темата Важни совети кога сте во ИВФ има корисни информации за што треба да се прави кога сте во постапка на ИВФ. Исто така цациск убаво ти има напишано, белковини протеини важно е многу во постапката и топли оброци за циркулација во цело тело и во матката. Бразилски оревчиња обично се јадат по неколку на ден.

Во однос на Кринонот, тоа што ти се појавува е вообичаено, бидејќи таков е лекот. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 29.11.2013 21:16:40 >

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 203
29.11.2013 21:47:43   
butterfly 00
Jas navistina se izvinuvam sto postavuvam tolku prasana, no sakam za se da se informiram moze uste na ova da mi odgovorite krinonot do koga se koristi gledam edno pakuvanje e 180 denari, a treba podolgo vreme da se koristi mozebi i posle testot dokolku dojde do bremenost neli, doaga mesecno po 5400 den samo za gelot??? user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 204
29.11.2013 21:53:33   
LoveableMe RR
Butterfly00, да малце е скапичок и јас го користев, а до кога тоа најдобро докторот ќе ти каже. Позз

Непосредна врска до пораките: 205
29.11.2013 22:21:55   
kapina
Bademovo mleko sama mozes da si napraves jas kako se prave 100grama meleni bademi nepeceni se stavat vo1litar voda I set_o toa se blendira na blender I se pie a brazilski orevi se jadat po dve tri dnevno

Inaku na mene opstiot maticen lekar vcera mi dade da pijam imunobor oti imunitetot mi e padnat. I koga go procitav upatstvoto na toj lek vidov oti e dobar I za zlezdite so vnatresno endokrino lacenje. e sega ke videme kolku ke bide dobarzatoa

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 30.11.2013 14:33:34 >

Непосредна врска до пораките: 206
30.11.2013 11:42:09   
cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Jas navistina se izvinuvam sto postavuvam tolku prasana, no sakam za se da se informiram moze uste na ova da mi odgovorite krinonot do koga se koristi gledam edno pakuvanje e 180 denari, a treba podolgo vreme da se koristi mozebi i posle testot dokolku dojde do bremenost neli, doaga mesecno po 5400 den samo za gelot??? user posted image user posted image user posted image

Јас Криноне гелот го користев до 12 недела. Немав ни крварење ни ништо докторот ми го даде превентивно и ми рече никако прекинување. Многу е скап, ама што се мора-мора.

Непосредна врска до пораките: 207
1.12.2013 22:23:25   
butterfly 00
Devojki pustete mi sreka utre odam na transver user posted image user posted image user posted image

Na Kate utre i posakuvam so sreka, odlicno da pomine na punkcijata i da izvadi najkvalitetnoi jajce kletki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.12.2013 13:06:26 >

Непосредна врска до пораките: 208
2.12.2013 8:54:34   
Anna78
Devojki, mnogu mi e drago za forumov, konecno imam so kogo da spodeluvam mislenja vo vrska so temava, neka ni e so sreka na site i daj boze site da si imame decinja pa da si razmenuvame mislenja vo vrska so razvojot na decinjata. Inaku, konecno dobiv denes, vo meguvreme se slusnav so sestrata, pa da znaete deka i toa se slucuvalo pod vlijanie na hormonite sto gi primame, znaci tocno 7 dena mi docnese. Pozdrav do site i na site vi posakuvam uspeh i user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 209
2.12.2013 12:15:59   
gondola!19
Baterflly so lesno na transferot..embrioncinjata odma da se fatat i porasnstuser posted image ,na kate i posakuvam da ima
Najdobri jajce kletkiuser posted image user posted image ..maceee kako si ti?kako pomina?
Imajte ubav den RR,bidete pozitini opusteni i da se nadevame deka naskoro site
Ke vidimeuser posted image user posted image

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 210
2.12.2013 13:12:36   
butterfly 00
Devojki odlicno pominav na transverot sega lezam odmaram mi vratija dve bebuscinja, gi vidov na eho i bev presrekna user posted image user posted image

(Одговор на членот gondola!19)
Непосредна врска до пораките: 211
2.12.2013 13:13:06   
LoveableMe RR
Кате.., ти посакуваме многу јајциња и деновиве да не израдуваш со убав транфер. Исто и тебе Butterfly00, ти посакуваме успех и за две неделиuser posted image , навистина го заслужуваш тоа.user posted image На сите девојки во ИВФ постапка, исто така успех, ве user posted image Baby77, утре е денот, нели?

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

31.10.- maceee - почеток со терапија
6.11. - butterfly00 - почеток со терапија
11.11. -baby77 -почеток со терапија
13.11. -kate.. -почеток со терапија
05.12. -Anna78 - почеток со терапија
03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================

19.11. -baby77 =пункција /21.11. =ET
22.11 - Gondola!19=пункција/ 24.11=ЕТ
24.11. -maceee =пункција/29.11=ЕТ
27.11 - butterfly 00 = пункција/ 02.12 = ET
02.12 - kate.. = пункција/06.12 = ЕТ
- bube10 /04.12 = ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
03.12- baby77= ТЕСТ
08.12 Gondola!19 = TEСТ
10.12 -maceee = TEСТ
13.12- butterfly00= ТЕСТ
20.12 -кате.. = ТЕСТ
20.12- bube10= ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image laticauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.12.2013 10:44:31 >

Непосредна врска до пораките: 212
2.12.2013 13:23:35   
Hopeful RR
Ајде девојки, со среќа на сите! одмарај си сега, Butterfly00, ти посакувам успех за две недели user posted image Кате, ајде дај боже што повеќе јајциња! user posted image Ве гушкам! user posted image

Непосредна врска до пораките: 213
2.12.2013 19:05:30   
butterfly 00
Mi rekoa test posle 16 dena user posted image user posted image Prvite tri dena kako lezevte na grb ili na strana? Mene nisto ne mi kazaa za lezenjeto samo da odmaram, citav vo vazni soveti tamu pisuva na desen kolk ili na stomak?
Ve molam pisete mi?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 214
2.12.2013 19:25:37   
kapina
Jas ne vnimavav na toa voopsto na lezenjeto oti mislam oti nema vrska

Непосредна врска до пораките: 215
2.12.2013 19:28:31   
gondola!19
batterfly jas si lezam na grb i si menuvam strani na desno pa levo,ali samo vnimavaj ne nsglo!
Inaku i jas negde go procitav toa za lezenje ns stomak ali mislam deka e greska ne e vozmoznouser posted image
,go postaviv i jas istobo prasanje na forumov ali odgovor nemase:-(( najverojatmo e taka na grb so menuvanje na straniaa!
kiss i odmaraj si i brzo da ti pominat denoviveuser posted image user posted image a zosto test posle 16 dena????ti kazaa??

Непосредна врска до пораките: 216
2.12.2013 20:22:00   
bube10
Mili moi RR vi pustam na site golema srekicka i vi posakuvam na site da se raduvate i godinava da ja zavrsime so sto pogolem broj na user posted image

Mene mi zakazaa za vo sreda transfer so zamrznatite embrioni i mi ja dadoa istata sema na apcinja kako posle punkcija - od vcera pocnav da stavam crinone gel, aspirin, estrofem, folna kiselina, dexamethason i jas moram da pijam i vitamin d3. Pa devojki pustete mi sreka od sreda i ke cekame da projdat pak 14 dena user posted image

Pozz do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 217
2.12.2013 20:46:08   
Hopeful RR
Ајде бубеее, ти праќам мнооогу среќа!!! user posted image user posted image user posted image Па да се множиме, нека не има user posted image

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 218
2.12.2013 21:08:38   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Poddrska na site ringerajki ischekuvalki. Bube 10, zamrznuvanjeto chini 650 EUR, za edna godina, a potoa ako sakas da ti gi chuvaat sekoja godina po 150EUR. Ke primas terapija eo estrofem I progesteron kratko, da ja podgotvat matkata za embrionite, a transferot chini 25000 den. Vo sekoj slucaj skratena postapka e, za razlika od klasichno IVF.

Бубе10, ти спомнав ќе примаш терапија за враќање на ембрионите, само е пократка од онаа стандардната. Ти посакувам гоооооооооооооолем успех овој пат, се измачи и ти во минатото. Ајде те бодриме тебе и другите исчекувалки рингерајки. За лежењето во принцип ако веќе се лежи најдобро е на грб, како што мирувавте после трансферот во болница...и да издржите иако е мачно пусто лежење. Позз. веuser posted image

Непосредна врска до пораките: 219
2.12.2013 21:16:08   
kapina
Abe relaksirajte se uzivajte. Gledajte komedii smejte se I smeenjeto pomaga ne se zamarajte okolu lezenjeto. sto se zamarate so so lezenjeto jas neznam embrion ite se tamu kade sto se I gotovo. jas mislam oti okolu toa si zadavate ddopolnitelni stresovi sto vo ovaa situacija voopsto ne vi se potrebni

Непосредна врска до пораките: 220
3.12.2013 10:36:09   
nataly86
Dragi RR samo sto se vrativ od kaj Dr. se e vo red i od denes pocnuvam so Superfakt po 0.5 ajde so sreka da ni e na siteuser posted image user posted image user posted image i mnogu novi user posted image user posted image vo novata godina

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 221
3.12.2013 10:42:33   
LoveableMe RR
Ајде nataly86, со тебе сме само храбро, овој пат да ги видиш посакуваните црткиuser posted image .

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 222
3.12.2013 11:31:23   
butterfly 00
Posle transverot dva, tri dena li lezevte intenzivno pa posle se aktiviravte so normalni aktivnosti ili lezevte do testot ???

Непосредна врска до пораките: 223
3.12.2013 12:40:21   
Hopeful RR
Ајде nataly86, со среќа!!! Да си ги видиш твоите user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 224
3.12.2013 12:45:12   
Anna78
Devojki, posle ciklusot za kolku vreme otprilika e punkcijata, ili toa e individualno?
Pozdrav do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.