|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
16.1.2014 19:42:40   
Melanija RR
Ако не си со стимулација треба да пукне до кај 24мм, ако си со стимулација најдобро е да примиш инекција за прскање на фоликулот.Растот на фоликулите е со просек секој ден ,затоа се прави ехо да се пратат како растат.
Ти пуштам среќа па пиши user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот taci83)
Непосредна врска до пораките: 601
18.1.2014 16:12:36   
taci83
prava mi e iseminacija i ke bide bes stimulacija pa se nadevam deka nema da bide puknat folukulot pa da mi pravat inseminacija,imam uste edno prasanje dali nekoj pravel inseminacija so vtoro a prvota da bide po priroden pat zacnato bez nikakov problem i ako ima od koja inseminacija se fatilo FALAA

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 602
18.1.2014 16:18:52   
LoveableMe RR
таци83, повели:

Имав успешна инсеминација

прочитај го постот на петра27, остана бремена со тројка со инсеминација, а и првото и е со инсеминација. Ако и ти имаш прво дете со инсеминација, сподели ја твојата приказна на тој форум. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 603
18.1.2014 17:20:02   
taci83
mislam deka dobro ne napisav vo prethodniot post so prvoto dete ostanav bremena bez problem prirodno od prva znaci se resivme da pravime dete i se fati e sega se obiduvame veke 3god i nemoze pa zatoa se odluciv na inseminaci pa zatoa me interesira dali moze od prva inseminacija da se vati

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 604
18.1.2014 19:03:36   
Melanija RR
taci83 ништо немора да значи, има и такви и такви примери.Прво потешко со инсеминација, второ природно,и обратно како тебе.
Никогаш нема сигурно кога е вистинскиот момент.Зошто да не се проба со инсеминација, тоа не е гарант но е зголемување на успешноста.
Што поскоро пак user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 605
21.1.2014 17:26:06   
taci83
zdravo vcera bav za inseminacija ama nisto ne bidna folikulot bil puknat i zakazav za naredniot meses belki ke imam poveke sreka da go pogodime denot da ne bidat puknati

Непосредна врска до пораките: 606
22.1.2014 11:16:59   
LoveableMe RR
Taci83, со среќа нека ти биде следниот пат. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 607
24.1.2014 0:10:49   
pepapa
Poveke od 1 godina ne ostanuvam bremena, ima los spermogram i pocnav da razmisluvam za inseminacija pa me interesira dali mora da si vo brak za inseminacija i dali mora da se ima praveno proodnos na kanali, i sto se drugo e potrebno

Непосредна врска до пораките: 608
24.1.2014 9:26:32   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Poveke od 1 godina ne ostanuvam bremena, ima los spermogram i pocnav da razmisluvam za inseminacija pa me interesira dali mora da si vo brak za inseminacija i dali mora da se ima praveno proodnos na kanali, i sto se drugo e potrebno

Пепапапа, најдобро да се види зошто има лош спермограм, тој во одредени случаеви може да се подобри со храна и терапија. Инсеминација не знам дали треба да сте во брак, треба да прашаш по клиникиве. Не треба ништо за инсеминација, веројатно хормонски статус твој и негов спермограм. Позз, пиши што си решила.user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 609
24.1.2014 9:45:31   
Zoya
ЗА ГАК не знам, но во приватните клини не мора да сте во брак за инсеминација. Докторите препорачуваат прво да се направи проодност на каналите, затоа што џабе се прави инсеминацијата доколку има проблем таму. Исто така и она што го спомна LoveableMe да се направи и проверка на хормоналниот статус.

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

Непосредна врска до пораките: 610
26.1.2014 17:02:31   
pepapa
Hormonalen status napraviv ispadna pokacen prolaktin i pijam bromergom, a sega vo vtornik ke pravime nov spermogram pa ke vidime sto ke pokaze iako od pred 3 meseci deck mi pie vitamini i apcinja za zabrzuvanje na spermatozoidite

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 611
28.1.2014 11:37:35   
Kvisko
Пепапа за инсеминација никоаде не прашуваат дали си или не си во брак, нема тоа никаква врска.
Видете прво за спермограмот и за хормонскито статус да си го решите па потоа. Инаку за инсеминација е препорачливо да се иам проверено проодност на канали затоа што ако се затнати џабе е инсеминацијата.
Мој совет ти е сепак да си одиш или на ГАК или во некој од приватниве клиники и да поразговараш со лекар кој се занимава баш со таа проблематика. од нив најдобро ќе добиеш совет што и како понатаму.

инаку јас се спремам за инсеминација во Среда. Вчера се беше Ок на ехо, естрадиолот со добра вредност па со Господ напред одиме во победа.

Непосредна врска до пораките: 612
28.1.2014 11:41:23   
Hopeful RR
Ајде Kvisko, со среќа во среда! user posted image Дај боже се да биде ок и за две недели да си видиш user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 613
28.1.2014 15:58:24   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

.....инаку јас се спремам за инсеминација во Среда. Вчера се беше Ок на ехо, естрадиолот со добра вредност па со Господ напред одиме во победа.

Kvisko, со среќа нека ти е, навиваме за user posted image . Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 614
28.1.2014 21:03:26   
pepapa
Kvisko ti ja pustame celata sreka i cekame ubavi vesti :)) i daj preporacaj dobar ginekolog sto se zanimava so ovaa problematika

Непосредна врска до пораките: 615
29.1.2014 10:37:25   
Kvisko
Благодарам на сите. Пепапа не сум некој стручњак за лекари ама во моментов одам кај д-р Трајанова на клиника. ти пратив ПП со подобро објаснување.

Непосредна врска до пораките: 616
30.1.2014 15:40:52   
LoveableMe RR
Kvisko, како помина инсеминацијата? user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 617
31.1.2014 13:24:13   
Kvisko
Инсеминацијата овој пат навистина помина како што треба, без болка изгледа заврши работа што ми го проширија цервиксот неколку дена пред тоа. Од денес утрогестан двапати дневно и стиснати палци на раце и нозе.

Непосредна врска до пораките: 618
31.1.2014 13:39:22   
LoveableMe RR
Kvisko, со среќа, ајде навиваме овој пат да го збогатиш списокот на user posted image .

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 619
31.1.2014 15:05:30   
Melanija RR
Kvisko супер што се поминало ок, и за две недели дајбоже убави вести user posted image

Непосредна врска до пораките: 620
31.1.2014 16:08:19   
Hopeful RR
Kvisko, со среќа!!! Одмарај и мисли си на убави работи, а ние ти праќаме позитивна енергија! user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 621
1.2.2014 0:51:20   
pepapa
Spermogramot ne e dobar imame astenozoospermija, i neznam kolkavi se sansite za prirodno zabremenuvanje ili direkno na inseminacija, vase mislenje?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 622
1.2.2014 12:17:16   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Spermogramot ne e dobar imame astenozoospermija, i neznam kolkavi se sansite za prirodno zabremenuvanje ili direkno na inseminacija, vase mislenje?

Проверете убаво бактерии дали има, нека појача исхрана, јаткасто овошје, протеини, Витамин Ц,Е, селен, цинк, фолна киселина и потоа пак проверете спермограм. А за инсеминации може да пробате, со таа дијагноза може да правите.... за природно секогаш има шанси, никогаш не се знае.....

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 623
1.2.2014 18:49:51   
Kvisko
Пепапа консулатција со лекар обавезно мада не е тоа некоја премногу страшна дијагноза. Јас би одела да се консултирам со гинеколог со субзпецијализација брачна неплодност чисто за да не лутате и губите време. Често за спермограмот не се ни наоѓа конкретна причина, ама ако има инфекција тоа може да влијае.
Инсеминацијата е решение, ама не е исклучено да се случи и природно.
Со среќа.

Непосредна врска до пораките: 624
2.2.2014 2:07:56   
pepapa
Vo ponedelnik ke odam kaj maticniot ginekolog da mi dade upat za na klinika i ke zakazeme na urolog, pa so gospod napred

Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.