|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
9.1.2014 13:25:28   
natnat
Neuspesna i vtora inseminacija :-D ODIME PONATAMU :) POVEKE SREKJA user posted image

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 576
9.1.2014 14:16:14   
LoveableMe RR
natnat, само позитивно и ќе биде, тука сме те поддржуваме. user posted image sasichko, инсеминација може да биде без стимулација ако имаш фоликули, само сепак ќе те натераат да примиш инекција прегнил, а друго ако не сакаш или немаш потреба, не мораш. позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 577
10.1.2014 12:11:48   
Kvisko
И од мене ништо. Денес правев тест и е негативен. Сега чекам да добијам па ќе видиме што понатаму. Не знам од каде ќе најдам сили ама мора од некаде да ги најдам. На оваа инсеминација дури и едвај ми го отворија цервиксот. Сега испаѓа дека и тоа ми е уште еден пробелм плус. Не нам веќе до каде се ова води. Се си мислам не било пишано.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 578
10.1.2014 12:29:04   
Zoya
Kvisko жал ми е што овој пат беше неуспешно. Дај си време за себе, исплачи се ако ти се плаче и потоа главата горе, позитивна мисла, со нови сили и ќе биде, ќе си ги видиш посакуваните user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 579
13.1.2014 9:54:33   
LoveableMe RR
Квиско, одиш понатаму и само храбро, ќе стасаш до твојата целuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 580
13.1.2014 12:22:05   
Hopeful RR
Девојки, помина и чевртата IUI. Имаше еден пукнат фоликул и уште еден спремен за пукање, па пративме 10 милиони војници во напад, и останува да чекаме user posted image
Од терапија, имам само Кринон, Аспирин и Фемибион, и ми дадоа и доза антибиотици за три дена, имало гранули, па за секој случај. Немам којзнае колкави надежи и очекувања, искрено едвај чекам IVF, па ќе видиме user posted image
Ве гушкам! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 581
13.1.2014 13:30:34   
LoveableMe RR
Hopeful, со среќа, ајде не знаеш кога ќе се насмевне среќата. user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 582
13.1.2014 13:36:16   
Kvisko
Hopeful со среќа. Ајде можеби ќе потегнеш нога за успешна инсеминација.
Јас денес договорив терапија за уште еден обид месецов па ќе видиме што ќе биде.
Стартувам од 5 ден со 50 мл кломифен. На 10 ден ехо и дилатација на цервикс.

Непосредна врска до пораките: 583
13.1.2014 13:48:49   
Melanija RR
Hopeful user posted image може баш оваа ,,војна,, ќе ја добиете user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 584
13.1.2014 14:54:07   
sasaiciko
Hopeful ti ja prakam set_a sreka

< Поракaта ја уредил sasaiciko -- 13.1.2014 14:55:00 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 585
13.1.2014 15:54:53   
Hopeful RR
Фала девојки, ептен ми значат вашите убави зборови user posted image

Kvisko, ако добро те разбрав - правите нова инсеминација без пауза од еден месец? Во секој случај, со среќа! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 586
13.1.2014 17:52:04   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, помина и чевртата IUI. Имаше еден пукнат фоликул и уште еден спремен за пукање, па пративме 10 милиони војници во напад, и останува да чекаме user posted image
Од терапија, имам само Кринон, Аспирин и Фемибион, и ми дадоа и доза антибиотици за три дена, имало гранули, па за секој случај. Немам којзнае колкави надежи и очекувања, искрено едвај чекам IVF, па ќе видиме user posted image
Ве гушкам! user posted image

Hopeful duso ti ja prakam celaa srekaa :* daj boze ovoj pat da bide uspesna.
Jas trebase ovoj mesec da pavam 3ta inseminacija ama nekako ne bev psihicki spremna pa fevruari ke probam.
Sega uzivaj i odmaraj se , ne se opteretuvaj psihicki i bidi pozitivna .
Cekame ubavi vesti :*

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 587
13.1.2014 17:53:02   
Kvisko
Hopeful да нема пауза од месец дена. Претходната беше без стимулација затоа може сега пак овој месец да пробаме.

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 588
13.1.2014 18:11:14   
Zoya
Hopeful ти посакувам овој пат да успеете. Kvisko со среќа и на тебе и на двете ви посакувам конечно да си ги видите посакуваните user posted image

После хистероскопијата, по препорака на докторот уште овие пар месеци даваме шанса на евентуално природно зачнување, ако нема ништо тогаш одиме на трета инсеминација. Па ќе видиме што ќе биде

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

Непосредна врска до пораките: 589
13.1.2014 20:41:34   
Kvisko
Zoya среќно и на тебе. Се надевам ќе имате успех.

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 590
13.1.2014 20:47:23   
petra27
Ajde Gospod ke vi podari bebcinja samo veruvajte....so sreka na site

Непосредна врска до пораките: 591
14.1.2014 20:14:55   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: taci83

zaboraviv da napisam se spremam za isemenacija dali nekoj pravel na GAK i kaj koja dr.znaci imam 6 godisna kerka so koja zabremeniv od prva bez problem poslem 2 god. od poragajot pravev konizacija i veke 3god.se obiduvame i nikako da zabremenam i zatoa se resiv na isemenacija dali nekoj pravel insemenacija za 2 dete a prvato da e po pririden pat i od koja insemenacija zatrudnel kako vo mojot slucaj FALAAAAA

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 592
14.1.2014 23:47:59   
kapina
jas bi ti go preporacala dr tofovski ili dr trajkovski na gak za inseminaciii i ima uspesni inseminacii no pomal e procentot na uspesnost otkolku so ivf

Непосредна врска до пораките: 593
15.1.2014 10:51:14   
LoveableMe RR
Исто и јас го препорачувам Трајковски или Тофовски на ГАК. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 594
15.1.2014 11:17:24   
Kvisko
Јас прво одев кај Тофоски и супер е човекот само е презафатен. Сега сум кај Трајанова и задоволна сум. Мисламд ека на ГАК сите се ОК на тој оддел.

Непосредна врска до пораките: 595
15.1.2014 16:19:12   
taci83
jas pocnav da odam kaj daniela ivanova panovo ima li nekoj iskustvo kaj ovaa dr ili nekoi poplaki i nezadovolni FALA

Непосредна врска до пораките: 596
15.1.2014 17:27:04   
sasaiciko
Jas denes bev kaj Ivanova mngu prijatna doktorka,kaj nea bev da mi proveri dali imam folikulcinja pa so gospod napred da ja zakazeme vtorata insemnacija.Inaku i ona ima uspesni inseminaciii no najmnogu za toa go falat Trajkovski

(Одговор на членот taci83)
Непосредна врска до пораките: 597
15.1.2014 18:48:38   
Melanija RR
Да тие се најпознатите на ГАК ,доктор Трајковски,Тофоски и Иванова.НО они че ви прават инсеминација ако ви е врска или за чудо во тој момент да е слободен и во таа соба кај што се прват.
Во спротивно инсеминацијата ја прави било кој што ќе се најде од докторите.
И од сабајле да ве гледале на ехо во амбуланта нема да бидат они.

Првиот пат се надевав ќе биде д.Трајковски ,па следните два пати си знаев.Инаку тоа е вбризгвање на материјал и небара посебна стручност.

Важно е да имате убава мисла user posted image

Непосредна врска до пораките: 598
16.1.2014 17:48:16   
taci83
denes bev na merat folikuli imav folikul od 14mm i regoa vikendot samo rabota a vo ponedelnik inseminacija me interisira kolka treba da bide folikulod za da pukne i dali ima sansi vo ponedelnik da bide nepuknat za da napravam inseminacija ve molam ase iskustvo za pomos i sovet FALAAAA

Непосредна врска до пораките: 599
16.1.2014 19:40:00   
Kvisko
Сите лекари од одделот за неплодност на ГАК прават инсеминација. КОј физички ќе го внесе катетерот и ќе ја вбризга спермата е тотално небитно. Мене првито пат ме водеше Тофоски а самата физиќка инсеминација ми ја направи Трајкоски. Вториот пат ме водеше и ја изврши инсеминацијата др Трајанова. Се зависи кој е слободен во моментот. Тоа не е ни толку важно поважно при инсеминација е да се следат добро фоликулите и добро да се темпира инсеминацијата да се погоди со овулацијата (односно да се прими Прегнил во точниот момент) и нормално зависи од квалитетот на спермата и јајце клетките.
Taci83 да има шанси да не е пукнат во Понеделник. Обично фоликулите растат по 1 до 2 милиметри дневно, а пукаат од 20 до 25 милиметри. Само позитивно напред.

(Одговор на членот taci83)
Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.