|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
11.2.2014 13:30:59   
Hopeful RR
Да, доцни 3-4 дена од прогестеронот, и знае да залаже... Би правела обичен тест или преку крв? Направи, бар да си знаеш, да не се мислиш... Ти посакувам да си видиш user posted image user posted image !
Мене ми доцнеше цели две недели, и сега веќе почнувам да мислам дека имало нешто, ама се исфрлило. Можеби сум во denial, ама па штознам што да кажам. Ќе видам на доктор денес...

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 651
11.2.2014 14:09:46   
LoveableMe RR
Hopeful, баш ми е жал. Толку доцнење може да има нешто, секако направи контрола. Ти посакувам успех во следниот период.user posted image

Kvisko, навиваме ти да го пополниш списокот на user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 11.2.2014 14:25:36 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 652
11.2.2014 14:24:02   
Kvisko
Ќе правам обичен тест, некако ми е без врска да правам тест преку крв (иако знам дека е посигурно така) ако не сум 100% дека ќе покаже позитивен резултат.
До сега имам направено милион тестови обични и секогаш ми покажувале точен резултат. Знаело да ми касни и по многу денови, знам да добивам на преку 50 дена и кога нема ништо тестот е дефинитивно негативен. Ако има нешто дефинитивно е позитивен знам од искуство за жал.

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 11.2.2014 14:25:35 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 653
11.2.2014 14:56:05   
Melanija RR
Hopeful токму затоа се препорачува на 15 ден преку крв за ако има нешто да се проба да се делува со продолжување со утрогестан или прогестерон инекции.Консултирај се секако.
Мој совет е да сочекаш за ИФВ ,и да одмориш и можеби user posted image

Kvisko ни јас не бев по тестовите,до 15 ден ставав утрогестан и после сочекував 3-4 дена.Но како што пишав погоре може е подобро преку крв.Ти ја праќам цела среќа user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 654
11.2.2014 16:08:21   
Hopeful RR
Да Melanija, од сегашна перспектива си викам требаше да направам, ама бидна, нема поента да се измачувам со тоа. Ако и имало нешто, тоа секако е оптимистична вест за нас, со логика дека барем се случило нешто, барем некако се фатило...

Kvisko, ти праќам позитивна енергија пред тестот, и ти посакувам user posted image user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 655
11.2.2014 20:27:49   
Milicka 30
Hopeful душичке многу ми е жал, јас пошто видов дека не пишуваш се надевав на позитивни резултати.
Ама не е крај на светот, одмори се душо, па ќе видиш што понатаму.
Така ни било пишано да се мачиме...ама не губи надеж, и овој период ке помине и ке си држиме бебенце во раце user posted image

Непосредна врска до пораките: 656
11.2.2014 22:56:46   
petra27
Jas pravev test na 12 den od inseminacija i pokaza visoka beta...

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 657
12.2.2014 9:15:17   
moss
Hopeful i Kvisko kade pravevte inseminacija i so kolku milioni spermatozoidi? Zoshto ni pravat inseminacii koga ne se uspeshni :(, mislam mnogu mal e procentot na uspeshnost?

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 658
12.2.2014 11:31:06   
Hopeful RR
moss, правев во Систина, со 10 милиони овојпат.
Не мора да правиме инсеминации, но со оглед на тоа дека е поблага стимулацијата, а и самата постапка е помалку инвазивна од IVF, а сепак има позитивни резултати, на пример Petra27, се исплати да се проба. Плус, и од фонд бараат за да дадат ваучер после... Тоа е, измачува ама ете, таков ни е патот user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот moss)
Непосредна врска до пораките: 659
12.2.2014 11:55:42   
Kvisko
Здраво јас правев на ГАК овојпат со само 3 милиони. Некогаш се успешни инсеминациите некогаш не се зависи од среќа веројатно. Оваа ми епрва со стимуалација и тоа само со 50мг кломифен заради тоа што знае да ми се направат цисти.
Сега некако се премислувам дали да правам утре тест, односно ме премислува мм. Ми вика ај да видиме што ќе биде. Денес веќе почнаа симптоми за вештерката па ќе видиме.

Непосредна врска до пораките: 660
12.2.2014 20:55:31   
Milicka 30
Квиско со среќа дај боже да си ги видиш двете user posted image , ако си зимала терапија со прогестерон може и да ти доцни. Јас претходниот пат зошто некако немав сила да правам тест ми доцнеше една недела може и да ти кажам подобро тест да си направиш отколку секој ден да мислиш на тоа.
Ајде пиши ни што ке направиш, поздрав!

Непосредна врска до пораките: 661
13.2.2014 12:32:41   
Hopeful RR
Ајде Kvisko, ти држиме среќа :)

Инаку, му ги објаснив сите симптоми на докторот, ме прегледа и според тоа што го виде на ехо, најверојатно се случила биохемиска бременост. Колку е да е безврска што не се задржа, и покрај терапијата за поддршка, исто толку е и добар знак дека сепак, ете нешто се случило меѓу нас, сме се поврзале user posted image Како и да е, нема смисла уште една инсеминација и веќе почнавме да собираме документи за ваучер, па здравје, повеќе среќа следниот пат user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 662
13.2.2014 12:33:27   
Kvisko
Јас сепак денес не направив тест и веројатно ќе почекам уште неколку дена па што биде нека биде. И така цел ѓивот не знам кога ќе добијам циклус ќе си почекам и сега.

Непосредна врска до пораките: 663
13.2.2014 12:49:26   
Melanija RR
Kvisko како чуствуваш така, од мене user posted image user posted image user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 664
13.2.2014 13:17:04   
Zoya
Квиско како ти се чувствуваш така постапи, а ние нетрпеливо ќе чекаме user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 665
13.2.2014 13:59:31   
LoveableMe RR
butterfly, твојот пост ќе го префрлам во соодветна тема Биохемиска бременост. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 666
19.2.2014 12:07:55   
Kvisko
Ништо и од мојата инсеминација. Вчера попладне добив и ептен сум разочарана. Немам веќе сила за ништо.

Непосредна врска до пораките: 667
19.2.2014 12:40:34   
Zoya
Квиско мила, баш ми е жал. Разочарувањата е нормално да се појават, но те молам брзо надмини ги и со нови сили продолжи понатаму. Нема откажување user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

Непосредна врска до пораките: 668
19.2.2014 13:01:36   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Ништо и од мојата инсеминација. Вчера попладне добив и ептен сум разочарана. Немам веќе сила за ништо.

Квиско исто и мојата беше неуспешна немам добиено но направив два теста, па и вирус закачив со висока температура , се ми се собра [user posted image . Искрено и не се надевав многу, незнам и зошто не мачат со инсеминации кога многу малку се успешни. Те user posted image , мора да бидеме храбри и позитивни.

Непосредна врска до пораките: 669
19.2.2014 13:11:04   
Kvisko
Тоа е душичке. Правилата се тука да се почитуваат. Стопати сум кажала и пак ќе кажам се зависи од среќа. Среќните брзо и лесно остануваат бремени ние другите ќе се помачиме.
Инаку и јас сум со вирус и мене ми е се собрано.

Непосредна врска до пораките: 670
19.2.2014 13:19:08   
LoveableMe RR
Kvisko не очајувај, сигурно ќе дојде и твојот ден. Биди силнаuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 671
19.2.2014 14:21:49   
Hopeful RR
Kvisko, многу ми е жал... user posted image Дај си ден-два да бидеш нерасположена и после идеме напред, пак, колку и да треба! Мачно е ова низ што поминуваме, ама ќе се среди, мора да веруваме. Те user posted image и ти праќам позитивна енергија!

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 672
19.2.2014 15:34:00   
Kvisko
Во благодарам на сите за поддршката. Си давам ден -два и одиме понатаму. Веројатно ќе завршам повторно „под нож“ наредниот месец. Се слушнав со докторката и сака да види што се случува одвнатре односно веројатно ќе одам на лапароскопија. Уште тоа немав направено па ај и тоа. Веројанто тогаш и ќе ми ги стимулирала јајниците па ќе видиме.

Непосредна врска до пораките: 673
20.2.2014 13:37:13   
pepapa
Kvisko bidi silna i izdrzi se, na kraj ke se isplati i se ova ke bide minato.
Jas bev vcera kaj tofoski, i kaza deka ke treba da pravam inseminacija megutoa ne mi kaza za proodnost na kanali dali mora da napravam pred inseminacija?

Непосредна врска до пораките: 674
20.2.2014 13:45:54   
Melanija RR
pepapa инсеминација не се прави без направено ХСГ

Kviskouser posted image зошто лапаро?Кога имаш правено ХСГ?

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 675
Страница:   <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.