|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
4.2.2014 18:14:28   
pepapa
Zdravo na site, imam edno prasanje: dali nekoja od vas slusnala za nekoja doktorka Emilija ima ordinacija kaj zooloska mislam deka ultra medika se vika ordinacijata, rabote konkretno sterelitet i pravela inseminacii i invitra?

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 626
4.2.2014 20:33:33   
Melanija RR
pepapa се обидов да го најдам мојот пост од лани во врска со ултрамедика.Една рингерајка ги виде user posted image но по неколку дена спонтан.Другите искуства беа со доста големи критики.
Во пребарувачот напиши Ултрамедика па може нешто да видиш

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 627
4.2.2014 20:47:39   
file
Pepapa jas ne bi ti ja preporacala dok Emilija bevme kaj nea i voopsto ne mi ostavi dobar vpecatok podobro ne odete kaj nea

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 628
4.2.2014 23:05:03   
pepapa
Fala vi mnogu za odgovorite, zatoa i sakav prvo da se konsultiram so vas, inaku zakazav kaj tofoski pa so gospod napred

(Одговор на членот file)
Непосредна врска до пораките: 629
5.2.2014 11:52:33   
Milicka 30
Здраво девојки!!!
Не вчера правев 3 инсеминација сега во друга болница, па ке видиме како ке е, она што докторот ми кажа е дека ако и оваа не ми биде успешна , ми кажа дека ке треба да испитувам естрадиол за да се види квалитетот на јајце клетките, има ли некој испитувано досега? Работата е што јас добро реагирам на кломифен и имам големи фоликули, спермограмот на сопругот е поправен а сепак нема резултати.

Непосредна врска до пораките: 630
5.2.2014 12:14:31   
Melanija RR
Milicka 30 чекаме убави вести за две недели user posted image
За естрадиол можеш да види повеќе во Хормонална рамнотежа-услов за бременост

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 631
5.2.2014 12:16:34   
Milicka 30
Фала тии user posted image

Непосредна врска до пораките: 632
5.2.2014 12:21:33   
Melanija RR
Сподели каде правеше,терапија и сл,секое искуство може некому да помогнеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 633
5.2.2014 14:04:09   
LoveableMe RR
Milicka30, со среќа, очекуваме убава вест за 2 недели. Поззuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 634
5.2.2014 14:05:58   
Kvisko
Milicka30 јас за оваа инсеминација правев испитување на естрадиол. Се вади пред да реши докторот дали да ти стави стоп инекција, односно на последното ехо пред инсеминацијата (за мерење на фоликули). Естрадиолот покажува дали јајце клетката е квалитетна (односно дава индикација). Не е ништо страшно.
Дај боже да не треба да правиш и месецов да си видиш user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 5.2.2014 14:06:36 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 635
5.2.2014 16:04:40   
Milicka 30
Фала ти многу Квиско за информацијата, докторот и не ми објасни убаво затоа што не сакаше за тоа да разговараме за време на инсеминацијата. Сега штом резултатот од спермограмот се поправи , благодарение на советите од ЛовеаблеМе и со зимање цинк и селен останува и кај мене да се направат некои дополнителни испитувања.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 636
6.2.2014 9:43:36   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30

Фала ти многу Квиско за информацијата, докторот и не ми објасни убаво затоа што не сакаше за тоа да разговараме за време на инсеминацијата. Сега штом резултатот од спермограмот се поправи , благодарение на советите од ЛовеаблеМе и со зимање цинк и селен останува и кај мене да се направат некои дополнителни испитувања.

Баш ми е мило, је је је јеuser posted image . Прашувај ако треба друго, тука сме. Позз, со среќаuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 637
6.2.2014 18:37:11   
Milicka 30
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR
Баш ми е мило, је је је јеuser posted image . Прашувај ако треба друго, тука сме. Позз, со среќаuser posted image

Незнаеш колку сум ти благодарна за твоите несебични совети user posted image
Многу се изненадив што имаше подобрување на спермограмот, за 2 месеци. Е сега останува да направам испитување за дали јајце клетките се квалитетни ,односно да испитам естрадиол така ми рекоа, овојпат бев во плодност и да бидам искрена многу пријатно ме изненадија докторите и сестрите, многу внимание посветуваат.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.2.2014 18:43:46 >

Непосредна врска до пораките: 638
6.2.2014 18:46:13   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Сподели каде правеше,терапија и сл,секое искуство може некому да помогнеuser posted image

Оваа инсеминација иначе ми е трета ја правев во Плодност Битола, претходните две во Систина . Пиев кломифен од 3 до 7ми ден ,два пати по едно апче, јадам мед со матичен млеч и пијам фолна киселина. Јас супер реагирам на кломифенот стално имам по неколку фоликули 32х25 што докторот ми вика дека е екстра, досега имам испитувано хормони,ама ме зачуди што во систина никој не ми кажа да испитувам естрадиол, а овде докторот ми кажа ако и оваа е неуспешна ке правиме многу испитувања, зошто веке и спермограмот на сопругот се подобри. Сега примам терапија од утрогестан 100, 3 пати на ден. Она што докторот ми посочи е дека утрогестанот е најбитен , додека аспиринот и фолната се по мој избор.

Непосредна врска до пораките: 639
6.2.2014 18:52:14   
butterfly1
Milicka30
do sega ne si go ispituvala nikogas zarem estradiolot? Me zacudi ova. Kaj kogo vo Sistina pravese pred toa mislim kaj koj doktor user posted image

Непосредна врска до пораките: 640
6.2.2014 21:24:30   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1

Milicka30
do sega ne si go ispituvala nikogas zarem estradiolot? Me zacudi ova. Kaj kogo vo Sistina pravese pred toa mislim kaj koj doktor user posted image

Ги имам испитувано сите хормони пред година ипол, на 3ти,14 ти и 21 ден , ми ги погледнаа резултатите и матичниот и др.палчевски во систина. Инсеминации правев кај Кузевска првата а втората кај Попович, е сега кога ги гледам резултатите иако се стари од 14 ден, баш кога имам овулација гледам дека естрадиолот ми е на граница. Сега планирам да ги направам сите испитувања.
А што терапија се прима кога естрадиолот е низок?

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 641
6.2.2014 22:15:44   
LoveableMe RR
Миличка, обичо даваат естрофем, консултирај се со докторот. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 642
6.2.2014 23:55:21   
Anonimen

ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30

Дали можеш да ги споделиш советите за подобрување на спермограм?
Каде се напишани во форумот?
Фалаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 643
7.2.2014 11:49:22   
LoveableMe RR
Anonimen, повели:

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Проверете убаво бактерии дали има, нека појача исхрана, јаткасто овошје, протеини, Витамин Ц,Е, селен, цинк, фолна киселина и потоа пак проверете спермограм. А за инсеминации може да пробате, со таа дијагноза може да правите.... за природно секогаш има шанси, никогаш не се знае.....

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 644
7.2.2014 21:24:00   
Milicka 30
Цинкот и селенот најмногу помагаат, но и исхраната е битна, а најбитно физичката активност,макар и само пешачење.

Непосредна врска до пораките: 645
8.2.2014 19:51:08   
butterfly1
Ve chitam zenski tuka deka ste imale sex posle inseminacija zashto toa? Mene koga pravev jas doktorot nishto ne mi kaza samo da si miruvam da nemam stresovi user posted image do dusa ne mi e ni do sex posle toa ama sepak cudno mi padna zashto vi rekle da imete user posted image

Непосредна врска до пораките: 646
8.2.2014 22:40:54   
Kvisko
Мене ми рекоа дека чисто да се потврди тоа што е направено. Искрено јас мислам дека е затоа што никој не знае со инсеминација кога точно ќе пукне фоликулот па за секој случај. Плус и за уживање. Јас не зе жалам. user posted image
Колку што знам така е во странство.
Е сега односи се имаат само тој и наредниот ден. Потоа утрогестан и чекање.

Непосредна врска до пораките: 647
8.2.2014 22:41:54   
Milicka 30
tuka deka ste imale sex posle inseminacija zashto toa? Mene koga pravev jas doktorot nishto ne mi kaza samo da si miruvam da nemam stresovi do dusa ne mi e ni do sex posle toa ama sepak cudno mi padna zashto vi rekle da imete

Докторите препорачуваат односи после инсеминација доколку фоликулите не ти се прснати или еден ти прснал а другите не ти се, а ако се прснати тогаш немаш потреба од односи. Иначе на никој после инсеминацијата не му е дојдено до тоа, мене јајниците тогаш ме болат и само ми се одмара user posted image

Непосредна врска до пораките: 648
11.2.2014 12:39:16   
Hopeful RR
Девојки, еве ме и мене, точно еден месец после 4та инсеминација, која излезе неуспешна... Овојпат многу ми доцнеше, ама ептен многу (42 ден) и имав огромни болки првите два дена, па сега се потсмирија. Не дека којзнае што очекував, ама кога видов дека доцни и доцни, се понадевавме, но напразно. Тест не направивме, преголем стрес ни е. Денес сме на лекар па да видиме што понатаму...
Се читаме на форумот за IVF, со поголеми шанси за успех user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 649
11.2.2014 12:59:18   
Kvisko
Hopeful баш ми е жал душичке. Ајде сега собери сили и до нови победи.
Јас денес сум на 14 ден после инсеминацијата. На отпусната листа ми пишува контрола на beta HCG на 15 ден, ама се мислам дали да правам. Сега за сега никакви симптоми за ништо немам онака очигледни. Ставам утрогестан и од тоа претходниот пат ми задоцни неколку дена па се понадевав за џабе. Се мислам сега дали да правам тест во Четврток (не утре малку нека биде покасно) за барем да знам на што сум. Вака не убива непознатото.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.