|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
25.4.2014 16:40:40   
kapina
Blaze si vi stom imate bolni ovulacii jas od oktomvri nemam ovulacija uopste ne nastapuva ovulacija sega ke treba da primam inekcii za indukcija na ovulacija

(Одговор на членот macika4)
Непосредна врска до пораките: 1176
25.4.2014 17:33:46   
brm_brm
Капина, се е решливо со медикаменти :*. до сега дали си користела некои медикаменти за тоа и што е причината, што велат д-р те. кој те следи?

< Поракaта ја уредил brm_brm -- 25.4.2014 17:35:01 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1177
25.4.2014 18:08:52   
kapina
Ne posle spontaniot abortus mi se sluci I neznam od sto e zosto nemam ovulacija. Prethodno imav prirodno sega nemam I ke primam inekcii pred ili za vreme na vtoroto IVF

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 1178
25.4.2014 20:26:09   
brm_brm
Помош: приметив дека кога ке се боцнам и испразнам шприцот (фостимон и супрефакт), и кога ке го извадам од мене и ке го исправам со иглата нагоре, останува малку течност во шприцот, нормално ли е тоа?

Непосредна врска до пораките: 1179
25.4.2014 20:40:17   
skriena
ne kako ti ostanuva vo delot kaj iglata ili vnatre vo spricot gi stavas pod agpl od 45 stepeni

Непосредна врска до пораките: 1180
25.4.2014 20:43:11   
brm_brm
под агол од 45 ги ставам, и значи шприцам до крај и задржувам неколку секунди па го вадам шприцот и денес првпат приметив , на исправен шприц со иглата нагоре дека има малку течност

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 1181
25.4.2014 20:52:53   
skriena
od edna strana stavas suprafakt od edna fostimon sekoj den ja menuvas stranata

Непосредна врска до пораките: 1182
25.4.2014 21:06:38   
brm_brm
е јас 2 дена по ред лево супрефакт, а десно фостимон.

Непосредна врска до пораките: 1183
25.4.2014 21:13:25   
skriena
nemoj taka neizmenicno ke stavas eden den levo fostinom desno suprafakt drugiot den obratno i ke si pamtis koj den sto stavas kade ako ne pisi si zosto se zaborava

Непосредна врска до пораките: 1184
25.4.2014 22:43:52   
macika4
Moze e glupo sto prasuvam dali na site isto lekarite im davaat ista hormonska terapija pred postapkata eve primer jas nemam nikakov problem hormoni odlicni endometriumot sekogas mi bil od 8 do 10 redovna ovulacija znaci nikakov problem dali menuva toa nesto ili na site isto im ja davaat taa terapija

Непосредна врска до пораките: 1185
25.4.2014 22:49:46   
brm_brm
терапијата т.е. медикаментот е исти но дозата варира, во зависност од хормонските испитувања и историјатот на пациентката, атоа ке приметиш дека некои дневно примаат по 2 , а некои по 3 илои 4 фостимона.

(Одговор на членот macika4)
Непосредна врска до пораките: 1186
25.4.2014 22:51:23   
brm_brm
е јас да си прашам за мене,... ми рекоа да користам полигинакс вагиналети после заршување на циклус, заради ивф...дали тоа значи откако ќе ми заврши скроз без било каков блед исцедок?

Непосредна врска до пораките: 1187
25.4.2014 23:31:09   
skriena
prasaj si ubavo i jas gi stavav ama ic neznam koj den gi pocnav znam deka poslem menzis

Непосредна врска до пораките: 1188
25.4.2014 23:47:39   
kapina
Jas pak sama ne se ni osuduvam da si stavam inekcii nema sansi ima na youtube kako pravilno da se stavat superfaktot no ne bi se osudila osven ako mora taka. da bide

Непосредна врска до пораките: 1189
26.4.2014 10:44:59   
jana81
zenski jas ocekuvam odgovor od fondot ja ivf za vtoro dete. Vcera dobiv i treba da pocnam da pijam mikroginon, pred da pocnam so postapka za ivf, ama nemozam da go dobijam doktorot da go prasam od koj den na menzis mi gi davase. dali od treti, dali od petti den. Aj ve molam kazete tie sto piele mikroginon od koj den se pie

Непосредна врска до пораките: 1190
26.4.2014 11:47:22   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

zenski jas ocekuvam odgovor od fondot ja ivf za vtoro dete. Vcera dobiv i treba da pocnam da pijam mikroginon, pred da pocnam so postapka za ivf, ama nemozam da go dobijam doktorot da go prasam od koj den na menzis mi gi davase. dali od treti, dali od petti den. Aj ve molam kazete tie sto piele mikroginon od koj den se pie

Јас пиев микрогинон за инсеминација 2 циклуса ,претпоставувам исто е, се пие од првиот ден од менструација во 7 часот навечер и секогаш се зима во исто време, се пие 21 ден, 7 дена пауза во кои треба да добиеш менструација и од 28 пак пиеш 21 ден, јас така го пиев ама сепак посоветувај се со докторот

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 1191
27.4.2014 15:57:29   
jana81
jas od denes pocnav so mikroginon. Uste ne sum dobila vaucer od fondot ama se nadevam deka ke dobijam vo meguvreme. Aj so sreka neka ni e na site sto pocnuvame

< Поракaта ја уредил jana81 -- 27.4.2014 16:02:24 >

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 1192
28.4.2014 11:06:25   
LoveableMe RR
Мери, до каде си? Стигна ли одговор од ФЗО? Брм, брм како ти оди терапијата, кога очекуваш пункција? Скриена, потвтди ли конечно тестот за бременост? user posted image user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

15.04 - brm_brm -почеток со терапија
15.04 - mery - почеток со терапија

=========================
/.05 - brm_brm = пункција / = ET
/.05 - mery = пункција / = ET

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
/06 brm _brm = ТЕСТ
/06 mery = ТЕСТ

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence,firenca didi, Adelle,gina,mesecina83,Bogdancanka RR, koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Yaya user posted image skrienauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 28.4.2014 11:55:20 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1193
28.4.2014 11:20:22   
mery
Loveable tek denes otvoriv RR, pocnav so terapija, veke od 15 -ti, od vcera pocnav I so fostimon, vo sreda sum na kontrola, da vidime sto ponatamu. pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1194
28.4.2014 11:56:55   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: mery

Loveable tek denes otvoriv RR, pocnav so terapija, veke od 15 -ti, od vcera pocnav I so fostimon, vo sreda sum na kontrola, da vidime sto ponatamu. pozdrav

Mery, со среќа, кај д.р Клементина во Систина, така? Како ти тече терапијата, како ја поднесуваш? Дали си задоволна од докторката?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот mery)
Непосредна врска до пораките: 1195
28.4.2014 12:27:59   
mery
Sega zasega dobro, nikakva promena vo organizmot, kako voobicaeno. So doktorata ednas se vidovme vo pocetokot na terapijata, dobra e, ama gledam deka se e timska rabota. Vo sabota bev kaj drug droktor, Dr trajkovski mislam bese na eho on bese dezuren I toj mi ja prodolzi terapijata I dozata. Da ti kazam bitno mi e uspesno da zavrsi, i taka.

Непосредна врска до пораките: 1196
28.4.2014 12:34:01   
brm_brm
Eve I jas da se prijavam.5ti den sum na fostimon x2.bev na eho na 8mi den od ciklus.ne mi ja zgolemija terapijata.ai ostanuvam na foatimon x2 I suprefact 0,4.lazarevaki ne mi kaza kolku tocno folikuli ima no rece deka e vo red.a na semata ima 7-8 iksovi vo poleto na folukuli nad 20mm. Vase mislenje?

Непосредна врска до пораките: 1197
28.4.2014 13:35:58   
LoveableMe RR
Mery, супер со среќа. Brm_brm, добро е полека ти се ближи пункција, веројатно имаш добри 7-8 фоликули, супер не се секирај, ајде чекаме наскоро да ни јавите и двете за пункција.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1198
28.4.2014 14:06:32   
skriena
kako mi ste deneska devojcinja user posted image user posted image deneska mi bese 14 den od transfer bev da mi zemat krv za bhcg i rezultatot 568 mislam deka e vo red mislenje ve molam se nadevam deka se e ok ponedelnik na eho kaj lazarevski na site vi pozeluvam sreka i pozitiven rezultat kako mene

Непосредна врска до пораките: 1199
28.4.2014 14:55:34   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

kako mi ste deneska devojcinja user posted image user posted image deneska mi bese 14 den od transfer bev da mi zemat krv za bhcg i rezultatot 568......

Честитки скриена, ајде за брзо време чекаме да ни кажеш дали се едно или двеuser posted image user posted image , јас мислам дека се две, со среќа имај лесна бременостuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1200
Страница:   <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?