|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
20.5.2014 23:15:57   
kapina
Sibela ja imas podrskata od nas ne si sama so ovoj problem ne ima mnogu ako on izleguva Sam izleze I ti odi do nekoja bliski osoba prijatelka rodnina mozelo on da seta mozam I jas

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 776
21.5.2014 10:41:24   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

tnx.......... za podrskata,, inace podrska od maz mi nemam ,, sama si se boram.. i se mene me okrivuva zaso jas sum taa sto pominav sse i sesto a ne on ,,pa uste odzgora si pravi sto si saka so zivotot,, namesto mene da me iznese na prosetki on si pravi sam festivali so nekoja druga mozebi.

Sibela, проблемот твој е многу голем и ако сакаш може да продискутираме во Мажите и проблемот со забременувањето.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 777
28.5.2014 13:15:17   
Lilja Maria
Еве ме и мене,со направена инсеминација на ГАК кај Тофоски со три фоликули и 18 милиони сперматозоиди,па сега си чекам 14дена.Незнам дали е доволен бројот на сперматозоиди,минатиот пат беа 25 милиони и ништо,сега со 18 милиони и три фоликули ќе видиме со ќе биде!Задоволна сум и од докторот и од персоналот е сега се е во Божји раце му се молам за user posted image Ми рече ако не забременам до септември за хистероскопија во октомври ноември таму...Позз

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 778
28.5.2014 13:56:25   
Hopeful RR
Lilja Maria, со среќа! user posted image

Не се преоптоварувај со бројки на фоликули и сперматозоиди, сега се што треба е малку да одмараш и да бидеш многу позитивна user posted image Шеткај, уживај, не број денови и дај боже, наскоро user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Lilja Maria)
Непосредна врска до пораките: 779
28.5.2014 14:08:36   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria

Еве ме и мене,со направена инсеминација на ГАК кај Тофоски со три фоликули и 18 милиони сперматозоиди,па сега си чекам 14дена.Незнам дали е доволен бројот на сперматозоиди,минатиот пат беа 25 милиони и ништо,сега со 18 милиони и три фоликули ќе видиме со ќе биде!Задоволна сум и од докторот и од персоналот е сега се е во Божји раце му се молам за user posted image Ми рече ако не забременам до септември за хистероскопија во октомври ноември таму...Позз

Lilja Maria, со среќа, навиваме за user posted image ! Те ставам на списокот Сакаме две црти! Известувај неuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 780
28.5.2014 16:54:29   
Lilja Maria
user posted image Ајде, пробувам да се опуштам,ставај ме на список! user posted image Вчера имав мали болли во стомакот се надевам нормално е по инсеминација,денеска ми се помали како нелагодности во стомакот...Ве гушкам!Кај сите нека има user posted image овој месец!

Непосредна врска до пораките: 781
28.5.2014 17:11:35   
Melanija RR
Lilja Maria нормална е таа нелагодност user posted image дајбоже убави вести за две недели user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 782
29.5.2014 12:29:09   
Kvisko
Lilja Marija сега уживак и не се замарај со тоа колкав бил бројот на сперматозоиди и фоликули. Супер се и двете. И сто не гледај симптоми само опуштено. Ти стискам палци за user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 783
29.5.2014 14:37:49   
sibela
ajde liljauser posted image misli pozitivno daj boze sa si gi vidisuser posted image ...
Devojki da ve prasam neso --- dali e rizicno nesto naredniot mesec pravev ivi, ovoj mesec odmaram i dali e ok sega od naredniot mesec pak da pocnam so stimulacii dali e nesto rizicno sto vaka so stimulacii mesec po mesec ke sum????? zasoo ednaska pred edna godina bev 3 meseca so klomifen,, i ja mislam deka polipot od toa mi se ima sozdadeno. ,sto milite vie?

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 784
29.5.2014 14:50:48   
Melanija RR
sibela колку јас што имам познавање полип не се создрава од стимулација а најмалку од кломифен.Најчесто се пие 3 месеци по ред но секој со свој избор.Еден месе па и два по ред е ок да има пауза.Ете јас имав 8 пати пиено кломифен но во рок од 1,5 год.А штом си со стимулација најдобро и инсеминацијаuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 785
29.5.2014 14:51:52   
Kvisko
Сибела јас не би ти препорачала месец за месец стимулација особено ако не си следена од лекар. Мене кломифенот на пример од примање три месеци континуирано ме уништи тотално. После него не можев да се опоравам од цисти.

Ти секако консултирај се со лекарот кој те води и ти ја знае цела историја. Така ти е најдобро. Ние може само врз лично искуство да коментираме.

Непосредна врска до пораките: 786
29.5.2014 15:16:07   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

Devojki da ve prasam neso --- dali e rizicno nesto naredniot mesec pravev ivi, ovoj mesec odmaram i dali e ok sega od naredniot mesec pak da pocnam so stimulacii....... pred edna godina bev 3 meseca so klomifen,, i ja mislam deka polipot od toa mi se ima sozdadeno. ,sto milite vie?

sibela, обично за кломифенот викаат подобро преку еден месец, но сепак најдобро консултирај се со гинекологот што те води. Ти посакуваме успех user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 787
29.5.2014 16:16:49   
Hopeful RR
sibela, немој на своја рака, консултирај се со гинеколог. Јас пиев три пати вкупно, за првата, втората и четвртата инсеминација, со еден или два месеци пауза, а за третата воопшто не го ни пиев - секако имаше кумулативен ефект од претходните. Мене не ми направи проблеми, но како што гледам од другите рингерајки, секое тело различно реагира, и не би ти советувала да ризикуваш.
user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 788
29.5.2014 19:01:31   
Lilja Maria
Девојки и јас првата и втората инсеминација бев на кломифен,но доколку правам трета ми рекоа на природен циклус оти кломифенот знаел да создава празни и неквалитетни фоликули(понекогаш,не секогаш)...Е сега за други негативни последици не сум слушнала и незнам.Сибела јас мислам најдобро е да си разговараш со докторот што те води,инаку мојот гинеколог не е многу многу за Кломифен а истото ми го рече и Тофоски од ГАК.Ама доколку без стимулација не се создаваат фоликули мора и кломифен сепак докторите знаат најдобро..Поззз

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 789
29.5.2014 20:25:33   
Melanija RR
Офтопик за кломифен , секако дека по лекарски надзор зошто ако не се прими инекција за прскање на фоликул може да настане циста, и е најслаба стимулација

Непосредна врска до пораките: 790
30.5.2014 12:38:54   
sibela
fala devojki za odgovorite,, sepak sea prirodno mi porasnaa folikulcinja user posted image si mislam ovaa sega da ne e reakcijata od fostimonite sto prethodno gi primav,, ovoj mesec sega bez nkakva terapija,,,,,,svasta,, coveckiot organizam e haos,,

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 791
30.5.2014 17:15:31   
Kvisko
Sibela после јака стимулација (читај фостимони) или подолго примање кломифен се случува да растат сами од себе фоликулите, не етака лесно да се исчистат хормони од организамот. Затоа и не се дава месец за месец стимулација туку преку еден и затоа после такви лекови се случуваат и природни бремености (па дури и близначки).
Не ти е хаос организамот не се секирај. Супер е што стимулацијата ти го поттикнува организмот природно да создава фоликули. Радувај се и надевај се на user posted image

Непосредна врска до пораките: 792
31.5.2014 15:02:04   
taci83
zdravo imam edno prasanje do vas vaka vo ponedelnik se spremam za inseminacija na priroden ciklus samo treba da primam pregnil denes merev folikul imam edem 17mm utre treba da primam pregnil e sega sakam vasi uskustva za pregnilot so kolkav folikul ja imate staveno vo kolku cast ja primate a vo kolu se izvrsena inseminacijata ve molam za pomos

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 793
31.5.2014 15:16:12   
kapina
E neli ti kaza dr vo kolku saatot da ja primas pregnilot te prasuvam posto toa e kaj sekoj razlicno jas na primer koga pravev inseminacija pregnil ja primiv vo14casot a koga pravev IVF vo20 casot

(Одговор на членот taci83)
Непосредна врска до пораките: 794
31.5.2014 15:57:35   
taci83
ne rekoa nisto maticnata mi kaza deka treba da se primi 24 casa pred inseminacija jas planiram utre vo 10 da ja stavam pa vo ponedelnik okolu 11-12 casot da pravam inseminacija pa neznam zosto mi rekoa taka a dali treba da bide puknat folikulo za da se pravi ili ne fala

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 795
31.5.2014 16:12:53   
taci83
ve molam za pomos kolku vreme pred inseminacija primate pregnil maticnata mi rece 24 a na forumive citam 34-36 casa kakvo e vaseto iskustvo

Непосредна врска до пораките: 796
31.5.2014 18:22:04   
Lilja Maria
Јас овој месец инекцијата ја примив во сабота во 19 часот,а инсеминација ме правеа во понеделникот во 11 и 30 часот.денеска ми е 6ти ден и мислев дека ќе немам нелагодности во јајниците како првите денови по инсеминација ама денеска имам посебно појаки болки и во јајници и во половина и кога одам во вц посбно ги чувствувам и неможам удобно да седам user posted image Некакво искуство?Инаку мислам рано е за добивање дури на 9ти имам уште 9 дена.

Непосредна врска до пораките: 797
31.5.2014 18:55:05   
taci83

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria

Јас овој месец инекцијата ја примив во сабота во 19 часот,а инсеминација ме правеа во понеделникот во 11 и 30 часот.денеска ми е 6ти ден и мислев дека ќе немам нелагодности во јајниците како првите денови по инсеминација ама денеска имам посебно појаки болки и во јајници и во половина и кога одам во вц посбно ги чувствувам и неможам удобно да седам user posted image Некакво искуство?Инаку мислам рано е за добивање дури на 9ти имам уште 9 дена.

ti ja pustam celava sreka da vidisuser posted image mene maticnata mi rece utre da ja primam inekcijata ne mi predlozi za denes a kolkav ti bese folikulot koga ja primi pregnil

Непосредна врска до пораките: 798
31.5.2014 20:05:32   
LoveableMe RR
Лилја Марија и Таци83, опуштено ви посакуваме user posted image , не се замарајте со симптоми, фоликули и сл, не се знае кога ќе биднеuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 799
1.6.2014 13:16:21   
taci83
zdr ve molam za pomos kolku vi bea folikulite bes stimulacija koga ja primavte pregnilot

Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali ste zadovolni od porodilisteto kade sto se porodivte?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!