|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
10.6.2014 14:17:47   
Hopeful RR
Бараат да има минимум два циклуси помеѓу две инсеминации, односно ова сега добивање веднаш по инсеминацијата и следното, што значи преку еден месец. Во секој случај, се надевам дека не е предоцна, бидејќи сепак не си добила, и допрва треба да направиш уште една анализа, ти посакувам среќа, и да нема потреба од следна инсеминација user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 826
10.6.2014 21:20:19   
Lilja Maria
Официјално кревам бело знаме и ја објавувам и оваа борба за загубена user posted image ,но се додека не ја добијам војната не се откажувам!!!На прагот на добивање сум и се слушнавме со доктор Тофоски кој ми рече пауза до септември во септември хистероскопија заради малиот септум и после тоа уште двете инсеминации кои остануваат. Со среќа на останатите девојки позз

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 827
11.6.2014 11:09:11   
LoveableMe RR
Lilja Maria, а може и после хистероскопија природно user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Lilja Maria)
Непосредна врска до пораките: 828
11.6.2014 23:20:05   
pepapa
jas denes bev kaj tofoski i se dogovorivme da odam na 30 mesecot na eho i ako e dobro pa pocneme so inseminacija, megutoa 30 se paga nedela i sakam da prasam koe vreme se odi vo nedela rano ili...ne sum bas upatena vo setoa ova pa zatoa prasuvam

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 829
12.6.2014 9:06:01   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

jas denes bev kaj tofoski i se dogovorivme da odam na 30 mesecot na eho i ako e dobro pa pocneme so inseminacija, megutoa 30 se paga nedela i sakam da prasam koe vreme se odi vo nedela rano ili...ne sum bas upatena vo setoa ova pa zatoa prasuvam

Pepapa, би требало да ти закажат кое време да дојдеш, најдобро да се јавиш и да прашаш на ГАК. Па известувај не, среќно!

Верувај во чуда!

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 830
12.6.2014 11:42:59   
Kvisko
Pepapa може да е Тофоски дежурен на 30 па затоа ти рекол да одиш на 30. Инаку во Недела работат само за ургентни случаи, нема редовни термини за ехо. Прашак го најубаво докторот уште еднаш.

Непосредна врска до пораките: 831
12.6.2014 19:16:29   
pepapa
Doktorot bese vo golema guzva kako i sekogas pa moze ne ni vide deka 30 e nedela, kako i da e ke se javam gore kaj sestrite da prasam. Pozz i ke ve izvestam sto ke se sluci

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 832
12.6.2014 22:52:47   
Kvisko
Кај сестрите може да не го добиеш одговорот. Може само да ги прашаш дали е Тофоски дежурен на 30 и ако не е кога е на работа.
Јас баш заради тоа што требаше да го ќекам по цели денови и да се маткам по ходници се префрлив од кај него. искрено немам време уште него да го чекам дали ќе најде време за мене.

Непосредна врска до пораките: 833
12.6.2014 23:37:23   
pepapa
pa i jas od mart do sega nikako da go najdam za eho, do sega ke napravev i inseminacija, ke vidam sto ke se sluci, znaeme site deka e najdobar i nema vreme za site ama i nie nemame vreme, ke si barame i drugi doktori

Непосредна врска до пораките: 834
12.6.2014 23:37:49   
Melanija RR
Да се надоврзам веројатно тогаш смета дека е овулација ,ако сте се договарале или ден од циклус кој мисли дека е прикладен за ехо.Јави се прашај но од сега за до тогаш неможе со сигурност да знаат дали нешто ќе искрсне.Во секој случај на 30ти оди и побарај го

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 835
12.6.2014 23:44:38   
pepapa
pa da togas od prilika treba da mi bide ovulacija i zatoa saka da me gleda na eho, megutoa se zavisi od toa kogaq ke dobijam, kako i da e go baram uste ovoj pat ako ne go najdam ke si baram drug doktor, iako sum na pocetok megutoa od januari do sega tapkam vo mesto i pocnuvam da se nerviram

Непосредна врска до пораките: 836
15.6.2014 19:11:19   
sibela
epa devojki samo napred,, ovoj mesec bev na ginekolog ama sosema kaj drug vise ne kaj lozankovski ne vo sistina cc nikakovise!!!!!!!!! i d-r. vladimir trajkovski on u drzavna e mi rece eka mozno e ovoj mesec da sum zabremenila zaso folikulite mi se ispukani, minatiot mesec so fostimon i inseminacija nisto,, i sega prirodno bez nikakva stimulacija mi porasna folikulite i ispukale uste samo da se fatilouser posted image si se smejam ama u golema maka sum barabar so site vas,, ama toa e, d-r. trajkovski mi rece desum ok deka jajnicite ne mi bile u tolkava losa sostojba deka moze i jas prirodno da zabremenam ama ako imam sreka..ako ne 2 inseminacija ke ja pravam kaj nego u drzavna bolnica,,,, i ZASTO D-R. MI VIKA KAJ NIV FOSIMONITE BILE 300 DEN EDNA A JAS U SISTINA 1400 PLAKAV EDNA???? ne mi e jasno znaci tamu gledaat samo pari da ti zemat.i kazete mi sto doktor e vladimir trajkovski i tofovski????

Непосредна врска до пораките: 837
15.6.2014 20:27:22   
LoveableMe RR
Sibela среќно, дај боже да си природно user posted image . И двајцата доктори на ГАК се супер, позз, известувај неuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 838
16.6.2014 22:46:20   
pepapa
devojki jas denes dobiv, i 14 den mi se paga bas vo nedela, e sega ne mi e jasno koga se pravi inseminacija na koj den od dobieno?

< Поракaта ја уредил pepapa -- 16.6.2014 22:47:41 >

Непосредна врска до пораките: 839
17.6.2014 9:22:40   
LoveableMe RR
Pepapa, тоа го одредува докторот, но најчесто е околу 15-ти ден од циклус. Ќе примаш ли терапија или на природен циклус ќе правите?Среќно!

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 840
17.6.2014 11:25:26   
Kvisko
Pepapa на кој ден од циклус ќе се прави инсеминацијата ќе одреди докторот врз основа на мерењата на фоликулите на ехо. Обично со ехо мерење се почнува на 12 ден од циклус ако ти е циклусот на 28 дена за да се види како растата фоликуите. Ако останеш кај Тофоски во моментот кога ќе види фоликул од 19/20 милиметри ќе ти даде инекција прегнил и ќе ти каже кога да ја примиш. Отприлика по 36 часа од примање на инекцијата се прави инсеминацијата.

Непосредна врска до пораките: 841
17.6.2014 23:04:54   
pepapa
mene iskreno nikoj nisto ne mi kazal, doktorot samo me prasa koga treba da dobijam i jas vikam pa od prilika na 16, i on mi rece togas dojdi na 30 za eho pa ako e dobro moze i odma inseminacija da pravime, i mi rece da si zemam vedns bolnicki upat... a jas bidejki nemam iskustvo so ova sega neznam kako da postapam, se mislam da odam idnata sreda koga mu e ambulanta iako ke mi bide 10 den od dobieno barem ke se dogovoram so nego koga da dojdam, inaku ako cekam do 30 nedela pa dali ke go najdam ke pomine i ovoj mesec taka... vie sto mislite kako da postapam?

Непосредна врска до пораките: 842
17.6.2014 23:29:44   
Melanija RR
pepapa штом ти рекол во денови на овулација да одиш значи нема стимулација никаква терапија.ратко кажано тоа е ако во тој ден има фоликули или наскоро ќе пукнат ќе ти прави инсеминација,ако не според таа ситуација ќе те упати за следниот месе (со стимулација се започнува на 3 ден од циклус).
Болнички упат земи си од матичен гинеколог за ако ти прави инсеминација ќе ти треба.Тој ден треба значи да одиш со партнерот.
И да отидеш порано ќе нема терапија но со гледање на ехо најдобро ќе прецизира кој ден да дојдеш на инсеминација ,може нема да треба 30ти може порано може покасно.
Според мене не губиш ако отидеш порано

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 843
18.6.2014 13:28:04   
Kvisko
Pepapa и јас би отишла порано односно таа Среда што ја спомнуваш. Барем ќе знаеш подетално на што си. Кажи му така сте се договориле. Нее дека ќе памти што точно ти кажал. обично првата инсеминација ја прават без стимулација па ако треба потоа одредуваат терапија односно стимулација.

Непосредна врска до пораките: 844
18.6.2014 21:12:42   
pepapa
da da taka i ke napravam ke odam porano ke se dogovoram so doktorot, za koga eho da mi pravi i ako e se ok koj den inseminacija i da zapocneme od nekade, dosta veke tapkame vo mesto...a i ako sega ne go najdam posle duri od septemvri

< Поракaта ја уредил pepapa -- 18.6.2014 21:13:43 >

Непосредна врска до пораките: 845
25.6.2014 19:07:38   
kokicekokice
Na koj den posle dobivanje moze da se odi na prviot pregled za inseminacija?Kako sto citam toj den se odreduva dali ke se odi so nekoja terapija.Mene me interesira dali toj pregled e voobicaeno da e na 5-ot den ili moze i na 3-ot???

Непосредна врска до пораките: 846
25.6.2014 23:36:23   
Hopeful RR
kokicekokice, зависи дали одиш со стимулација или на природен циклус. Со стимулација се почнува на 3 или 4 ден, како што и пиша Melanija, а ти подобро да одиш на 2 или 3 ден, да се договориш и да знаеш точно кога да почнеш. Со среќа, и пиши ни кога ќе ја започнеш постапката user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 847
26.6.2014 9:21:18   
Kvisko
Kokicekokice ако се оди со стимулација обично претходниот месец има договарање за постапката па на 3 ден се оди за хормони ако има потреба и потоа се почнува со стимулација или од 3 или од 5 ден. Така што ти оди и пред да добиеш за да се договориш со докторот за постапката.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 848
26.6.2014 9:44:04   
lolla RR
Зошто гледам многумина одат дури на ГАК за следење на овулација, јас со сите три инсеминации си одев кај матичната, и кога беше време ми даваше сликичка од фоликулот, извештај и упат и си одев сабајлето директно таму. Сметам не е филозофија и толку специфична работа мерење на фоликулот да мора да се чека на докторите од државна кои се презафатени и потешко достапни од матичните. Само предлог.

Непосредна врска до пораките: 849
26.6.2014 9:55:01   
Kvisko
Јас одев на ГАК бидејќи ја сменив матичната и сегашната не ми е во Скопје. Таа што беше во Скопје многу ме зезна зашто појм,а немаше од лечење неплодност.
А не знам кој во случајот кога матичните следат одредува кога ќе се прими стоп инекцијата??? Затоа и ми беше посигурно да си одам на ГАК.
Мојата импресија е дека се многу постручни за неплодност отколку матичните. Јас си имам и полицистични јајници па ми беше посигурно таму да ме следат.
Докторкта што ме водеше на ГАК секој месец си имаше план за акција. Првите неколку пати кога одев имав циста па ме исрати на дополнителни испитувања (инсулинска резитенција). МИ воведе метформин и ми кажа ако нема напредок одиме на лапароскопија. Цистата пукна па правев две инсеминации една без една со стимулација и со мерење на естрадиол на втората за да се види зрелсота на јајце клетката. Бидејќи сеуште имаше проблеми со растење на фоликулите и прскање на крај завршив на лапароскопија и ovarian drilling.

Претходно кога одев кај матичната (таа што ме зезна) ми даваше кломифени без прописно да ме следи без стоп инекција и слично и мислам дека затоа имав и проблеми со цистите. Сегашната матична после неколку месеци сама ми предлоѓи да одам на ГАК за инсеминација.

Од тоа што го доживеав мислам дека одлуката ми беше многу правилна.

Тоа е сепак мое лично искуство.

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali mislite deka brzata hrana e stetna?

Da (50%)

Ne (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!