sonc90
|
od obleka i jas imam gore-dole kako dilina samo 20 tetra i 6 svedski,imam benkici po dolgi i zatoa ne zemav bodi po dolgi,od oprema najosnovnite-kolicka,transporter,krevetce i korito,postelnina 2 kompleta (carsav,jastucnica i tenko kebence),obicno kebence,imam od majka mi i uste edno obicno kebence i jorgan,2 pernici,vrekja za spienje...potoa banjarka i peskir,od kozmetika imam maslo,kupka,jekoderm,pavlovikeva(t.e. go prativ mm da kupi i mi dojde so pavloderm),bivacin i alkohol...ostanato:gazi,kance za voda,rakavica za banjanje,toplomer si imam od prethodno,cucli 2(taka idea u pak.),sise,kutija za cucla,cetka za sisinja imam od prethodno,vloski VIR80,vlazni za u bolnica i za mene i za bebeto,pampers za u bolnica,vloski za gradi,prsluci mi e strav da kupam zs nz dali ke mi se zgolemat gradite pa da ne se istrcam da kupam pomali i da ne gi oblecam ni ednas...a da,i zaboraviv od obleka deka imam i eden od golemite kompleti(tie poskapite) za iskacanje od bolnica...isto taka da napomenam deka oblekata mi e mesana,imam i 0 megjutoa i 3,zaso mi bese strav da ne bidat mali 0 pa da si imam i pogolema obleka...
|