|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
22.8.2014 15:39:02   
Melanija RR
Поддршка за сите во процес user posted image user posted image user posted image и за сите упорни и силни девојкиuser posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1976
24.8.2014 9:45:48   
Hopeful kako sto ti pisa i Kate18 i jas gi imam zemeno od Zegin za 302 denari :) so lesno ja imas nasata ooddrska :)

2,5 години неуспешно природно, уредни резултати, хормони и проодни канали, олигоспермија кај мм, 4 инсеминации=неуспешни, 1 ИВФ - успешно

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1977
26.8.2014 16:41:24   
Hopeful RR
Девојки, само што бев на ехо. Има околу 7 фоликули на едниот и 4-5 на другиот јајник, сега се околу 9-10мм. Од денес почнав и со по 4 Фостимони, и во петок уште една проверка на естрадиол и ехо. Најверојатно пункцијата би била вторник или среда, па ќе видиме user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 1978
26.8.2014 16:47:53   
LoveableMe RR
Hopeful, супер бaш те мислев дo кaде си, сaмo убaвини и сo леснo. Кaкo ги пoднесувaш фoстимoните, кaкo си сo емoции? Јaс сум вo движење, пишувaм oд мoбилкa, зaтoa ме немa мнoгу, нo прaтaм, oд утре ќе бидaм пoaктивнa☺, пoзз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1979
26.8.2014 19:10:10   
Hopeful RR
Фала ти на убавите зборови Loveable Me, ајде со лесно и кај тебе наскоро. Кога почнуваш?

Инаку ок сум, мислев дека повеќе ќе полудам user posted image Осцилирам помеѓу емотивни, мирни и сожалливи периоди, и раздразливи и нервозни испади. Приметив дека иако вообичаено лесно се нервирам, сега па ептен, плус па и си преувеличувам и драматизирам user posted image Сепак, ретки се тие моменти, генерално сум помила од обично user posted image

Гадењата и нагоните за повраќање исчезнаа, сега имам само главоболки и болки во јајниците. Според тоа што го виде докторот, ми рече дека допрва тек ќе ме боли, ама ако, само да излезе се ок. Здебелена сум и подуена, тоа нормално, ама гледам да пијам тон вода, па не задржувам многу течности.

user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1980
26.8.2014 22:21:47   
Kaya
Еве и јас да се пријавам. Денес ми е седми ден како се боцкам, сеуште не сум добила очекувам утре или задутре.. Хоупфул, со среќа! Мене докторот ми кажа дека ќе се стимулирам со Пурегон. мускулно се примаат така? Да знам да се припремам психички;)

PCOS+олигоастеноспермија, 1 обид за IUI= /, многу малку пливачи :) 1 IVF - тешка хиперстимулација, freeze all; 2 FET=/, во план трет FET...

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1981
26.8.2014 22:57:20   
Hopeful RR
Kaya, со среќа и тебе user posted image

Како ти оди со Супрефакт? Сама се боцкаш?
Инаку другите се мускулни, да, ама не е ништо страшно. Не знам дали Пурегон е исто како Фостимон само со друго име, или различни се, но како и да е, и двата се со иста функција.

Само лабаво user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Kaya)
Непосредна врска до пораките: 1982
27.8.2014 8:04:35   
sanjaaaa!
Hopeful, Kaya баш ме радува што досега се одвива се како што треба, така ќе биде и до крај на постапката!!!! Сигурна сум дека ќе успеете, јас верувам! Уживајте и спокојно си ги чекајте деновите на голема радост!!!!!!! Со лесно и се најубаво!!!!

Непосредна врска до пораките: 1983
27.8.2014 13:21:06   
LoveableMe RR
Хoпефул и Кaјa, сo леснo и убaвo. Хoпефул, јaс верoјaтнo ќе пoчнaм 12 или 13 септември ќе пoчнaм, ми рекoa дa се јaвaм нa 17 или 18 ден oд циклус дa ми дaдaт шемa. Нa кoј ден oд циклус се пoчнувaше сo супрефaкт, сум зaбoрaвилa?user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 1984
27.8.2014 13:38:24   
Hopeful RR
Loveable Me, со среќа и тебе user posted image
Со Супрефакт почнав на 15 ден, и мислев дека е тоа општо за сите, ама може има и друга шема, бидејќи ти рекле да се јавиш на 17 или 18 ден. Може има врска со тоа што нема да пиеш Микрогинон овој пат?

Како и да е, се надеваме на плодна есен user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1985
27.8.2014 13:40:06   
tea 88
Srekno na site sto se vo postapka. i jas ke pravam ifv pijam ciklo proginova i na vtor den od ciklus treba da otidam na eho. ova mi e prvo ifv i mnogu mi e strav. a zosto na vtor den togas ke mi dadat sema na inekcii?

Непосредна врска до пораките: 1986
27.8.2014 14:17:16   
Hopeful RR
tea88, со среќа user posted image
Ни се зголемува IVF друштвото user posted image

На втор ден се дава шема за инекции, да. Ќе почнеш со Супрефакт, па потоа и со стимулации - Пурегон, Фостимон, како и да одличи докторот. Каде ќе правиш, кај кој доктор?

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 27.8.2014 14:18:13 >

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 1987
27.8.2014 14:25:34   
tea 88
kaj Dr Tase vo Plodnost.pri pregled na eho mi rece deka sluznicata mi e tenka e sega toa znaci endometrium i moze da jadam ananas i cveklo ? i da ve prasam nesto moze ne e mestoto ovde na prasanjeto ama dali moze ako sum imala clamidija bakterija da ne sum mozela od nea da zabremenam?

Непосредна врска до пораките: 1988
27.8.2014 14:56:47   
Hopeful RR
Искрено, не знам ни за едното, ни за другото, но секако е добро да јадеш ананас и цвекло. А за кламидијата, штом си во постапка за IVF, веројатно веќе ја немаш, така што не е битно за порано, тоа што било - поминало.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1989
27.8.2014 15:35:52   
LoveableMe RR
Tea88, пиши кога точно ќе почнеш со супрефакт, да те ставиме на список. Фала ви за информацијата девојки, веројатно докторот одлучува кога да почнеме со боцкања, зависно од документацијата што ја имаме...треба да ја побарам старата шема да видам претходно кога почнав со супрефакт. Да, Хопефул не пијам микрогинон, одма ќе почнам со боцкање. Другите кај сте, имате ли веќе одредно датум за почеток на терапија?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

11.08 - Hopeful - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
12.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
/.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
/.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Tea88 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
/.09 - gina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

=========================

ПОДДРШКА
user posted image

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image fragolina user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 28.8.2014 20:52:46 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1990
27.8.2014 15:40:55   
kapina
Moze I od klamidijata da nemozes da zabremenis no I od prolaktinot jas jadam ednas nedelno cveklo sekoe sabajle med nagladno zatoa I ananas vo konzerva e endometriumot moze da ti e tenok od visok prolaktin se imas li snimeno na magnetna rezonansa

Непосредна врска до пораките: 1991
27.8.2014 16:07:12   
Kaya
Со лесно нека ни е на сите што сме во постапка.. по се изгледа дека секој доктор има различен пристап, а и се зависи од состојбата.. Јас на пример почнав со Сипрефакт на 21 ден од циклус, а јасминот го пиев и овој циклус и три претходни... Инаку сега добив, ама кафеавко со црвенки нишки, се јавив кај сестратаи ми рече да намалам денес на 0,3, а за естрадиол да одам во сабота..инаку од денес почнувам и со метформин од 500 х 2. Поздрав идни мајкиuser posted image user posted image user posted image

PCOS+олигоастеноспермија, 1 обид за IUI= /, многу малку пливачи :) 1 IVF - тешка хиперстимулација, freeze all; 2 FET=/, во план трет FET...

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1992
27.8.2014 16:57:31   
Hopeful RR
kapina, морам да те замолам да не ја плашиш и дезинформираш tea88 со твои аматерски дијагнози - кламидија, висок пролактин, и ајде сега магнетна резонанца да прави. Девојката си е во процедура за IVF и си оди кај доктор кој води сметка за сите овие работи. Веќе кажа дека и е страв, и навистина не и треба уште толку да ја плашиме. Каков и е да ендометриумот, докторот ќе каже што и како треба да направи, а ние сме тука за поддршка, размена на искуства и основни информации и разбирање.

tea88, нема потреба да се плашиш, IVF не е ништо страшно, туку напротив - гледај на тоа како да секој ден си се поблиску до user posted image Ако се уште немаш ни добиено за да почнеш со Супрефакт, можеби ендометриумот и треба да биде тенок. Ако нешто не ти е јасно или си несигурна, прашај го докторот - сигурна сум дека тој повеќе знае од ние тука user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Kaya)
Непосредна врска до пораките: 1993
28.8.2014 16:06:54   
tea 88
ne me plasi nisto Kapina user posted image . imam napraveno magnetna i imam mikroadenom na hipofiza i zatoa mi e prolaktinot pokacen. Megutoa i endokrinolozite pocnuvajki od Slavica Subevska, Gordana Pemovska i Brankica Krstevska site me sovetuvaa na invitro a jas sakav da se operiram Zagreb ama toa e mora so preporaka. a moze zatoa mi e tenok endometriumot mi nema dojdeno 2 mes. a isto i kaj Lazarevski imav otideno na konsultacija i toj preporacuva invitro. mene samo me plasi ishodot od setoa toa i se nerviram sto celo vreme mislev e samo prolaktinot a jas sum imala i klamidija. abe koga netreba da bide jas sum ziv primer za toa redovni kontroli na klamidija sekoja godina preku bris negativno a sega preku krv pozitivno. zatoa ne treba da se nervirame ako treba da bide ke bide.

Непосредна врска до пораките: 1994
28.8.2014 20:55:25   
LoveableMe RR
Теа88, имаме тема за Кламидија, доколку си правела редовно брисеви и било негативно, веројатно се е во ред. Најголем проблем е ако ти ја откријат и не ја лечиш ни ни ни партнерот со години, е тогаш сигурно прави проблем со неплодност.

Другите дали веќе имате датуми за почеток со ИВФ, каде сте, ве нема?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1995
29.8.2014 10:58:13   
Hopeful RR
tea88, штом е таква ситуацијата, ич не се мисли, добро што си почнала со IVF. Кламидијата секако треба да ја лечиш, а за пролактинот не се секирај, веќе пишав дека една моја колешка со аденом и пролактин до бескрај само што се породи.
Кога би почнала со терапија?
Со среќа!

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1996
29.8.2014 11:51:43   
tea 88
pocnav so ciklo progynova i na vtor den od ciklus treba da pojdam na eho da me vidi doktorot i ako mi e dobra sluznicata (oti mi rece prethodno deka mi e tenka) sigurno ke mi daj terapija po sema. a za klamidijata mo 2 najmalku godini od lazno negativni rezultati sega preku krv se pokaza pozitivno i ja izleciv konecno.

Непосредна врска до пораките: 1997
29.8.2014 12:17:16   
LoveableMe RR
Tea88, да те замолам да ни пишеш, знам спомна дека докторот ти дал ГЕ132 црвените да ги пиеш, па да ни кажеш дали ти ги давам пред почеток на терапијата, колку пати на ден и до кога ти кажа да ги пиеш?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1998
29.8.2014 13:30:39   
Hopeful RR
Девојки, бев на проверка на естрадиол и низок е како за после 9 дена стимулации - 515 е, а треба 1000 да фати. Докторот ми ја продолжи и зголеми стимулацијата денес и викендов, па во понеделник пак ќе мерам естрадиол. Количината што ја покрива фондот нема да ми биде доволна, и треба да докупам Фостимони. Дали знаете да ми кажете колку пари се?

И после ваучер за бесплатно IVF, жими мајка... се преплативме и за испитувања, и партиципација, и ова сега... си играат со над ко да сме заморчиња.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1999
29.8.2014 14:50:14   
fragolina
edna inekcija FOSTIMON e 1400 denari.

Непосредна врска до пораките: 2000
Страница:   <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

aj pomos za ime na moeto bebence :D
Seleni

ve molam da pomognete za bebushlakusot :D

Damjan (22%)

Bojan (12%)

Nikola (23%)

Andrej (26%)

Nino (6%)

Dario (10%)

Број на сите гласови: 562

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!