|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
11.8.2014 19:03:42   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, денес почнав со Супрефакт од 0,5. Нема некоја филозофија, едноставни се и решивме сами да се боцкаме - или јас ќе се боцкам, или сопругот, а кога ќе дојдат мускулните на ред, тогаш кај сестрите. На спермокултурата излезе стафилокока и препишаа цитерал, се надевам дека ќе има доволно време да делува и да се среди тоа.

user posted image

Среќно, а за културата ќе се среди со антибиотикuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1926
11.8.2014 20:23:07   
macika4
Devojki mene uste ne mi doaga bev denes na lekar i mi rece deka imam nekoj hematom i treba da dobijam ama koga ne se znae imase li uste nekoj vakov problem osven natasa strasno li e nikogas do sega mi nema docneto i da ne mi bide nesto mi e strav

обиди= 3 години, 4 инсеминации ,podneseni dokumenti za ivf,neobjasneta neplodnost

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1927
14.8.2014 13:25:06   
Milicka 30
Hopeful душо со среќааа user posted image
Сакам да ве прашам дали примате некои дополнителни витамини за имунитет пред започнување на инвитро? Читам баш по форумите, кој матичен млеч, кој германиум 132, дали вие примате нешто?
Јас после одморот од септември ке започнам со терапија user posted image и ептен сум среќна...ајде конечно и нам да ни се оствари најпосакуваното нешто.
Ве user posted image сите и ви посакувам многу слатки бебчиња user posted image

(Одговор на членот macika4)
Непосредна врска до пораките: 1928
14.8.2014 13:46:12   
kapina
jas pijam magnezium b kompleks folna kis a c e cink i selen i omega 3 so vitamin e no so preporaka na lekari gi pijam ovie vitamini

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1929
14.8.2014 13:49:04   
kapina
od prirodnite lekovi jadam aronija nasabajle na gladno med so mladi orevi i med i odvreme na vreme zemam maticen mlec a da vo medot so mladi orevi imam staveno i maticen mlec nego i aronijata gi jadam oti se dobri za stitnata zlezda

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1930
14.8.2014 14:15:19   
stefanie
sakav samo da ve izvestam deka deneska bev na kontrola i doktorot vide dve user posted image user posted image

vi posakkuvam na site uspesna postapka, da dojde pobrzo denot koga ke videte user posted image

Непосредна врска до пораките: 1931
14.8.2014 14:50:48   
Hopeful RR
stefanie, честитки!!! user posted image user posted image user posted image Ептен ме израдува! Ти посакувам најубави и најлесни 9 месеци, уживај си во секој ден!

Milicka 30, фала ти за поддршката user posted image Еве баш сега ќе си се боцнам user posted image Ти кога почнуваш, имаш датум?

Инаку пијам витC од 1000мг, Mg, Hemovit (со фолна киселина и B12), Zn, и ацедофилни таблети. Јадам многу овошје и зеленчук, пијам многу вода (сокови, газирано - не). Добро што спомна матичен млеч, ако не да земам и тоа...

Ве гушкам user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 14.8.2014 14:52:01 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот stefanie)
Непосредна врска до пораките: 1932
14.8.2014 14:51:40   
kapina
Super stefanie cestitki

Непосредна врска до пораките: 1933
14.8.2014 15:31:36   
LoveableMe RR
Stefanie, честиткиии. Hopeful, сo леснo. Milicka30, кoгa пoчнувaш и кaј кoј дoктoр?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1934
14.8.2014 19:35:12   
Milicka 30
Stefanie цеститкиииuser posted image уживај во бременоста!

Фала ви за информациите девојки user posted image . Јас и така немам имунитет,морам да пијам витамини.
Да добијам во септември и започнувам со терапија, ми беше нешто циклусот пореметен овие месеци, се договоривме да ми помине одморот и после тоа да започнеме. Ептен сум возбудена user posted image
Одбрав кај др.Таше .
ЛовеаблеМе почна ли и ти мила? Кај кој доктор ке одиш?

Непосредна врска до пораките: 1935
14.8.2014 20:20:56   
LoveableMe RR
Миличкa и јaс вo септември кaј др. Димитрoв Ремедикa. Пиши кoгa ќе пoчнеш. Пoзз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1936
14.8.2014 21:54:24   
kapina
i jas od septemvri ke pocnam imam zakazano za 17 septemvri kaj lazarevski i togas mozda ke bidam i so ciklusot pa ke pocnam so kontracepcija odma

Непосредна врска до пораките: 1937
15.8.2014 0:22:36   
gina
i jas se nadevam deka ce pocnam od septemvri kaj Lazareski ako ne mi rece da pravam histeroskopija

Stefanie cestitkiuser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил gina -- 15.8.2014 0:26:18 >

Непосредна врска до пораките: 1938
15.8.2014 10:29:44   
LoveableMe RR
Milicka30 и gina, ајде заедно ќе се бодриме
*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

11.08 - Hopeful - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
/.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
/.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
/.09 - gina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

=========================

ПОДДРШКА
user posted image

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image fragolina user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.8.2014 20:38:23 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1939
15.8.2014 12:39:49   
malena1
Bas mi e krivo sto ne gledam nikoj da pocnal ivf kaj hadzi lega, zosto zdravje ako ne bide uste malku nisto jas odam kaj nego, pa ako ima nekoj praveno kaj nego ivf Ve molam neka spodeli. Na site so sreka :)

Непосредна врска до пораките: 1940
15.8.2014 13:09:16   
kapina
malena edna moja drugarka pravese ivf kaj nego i ima bliznaci i on e dobar doktor no jas si zakazav kaj lazarevski oti tamu imam vrski

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 1941
15.8.2014 13:48:13   
fragolina

ИЗВОРНА ПОРАКА: malena1

Bas mi e krivo sto ne gledam nikoj da pocnal ivf kaj hadzi lega, zosto zdravje ako ne bide uste malku nisto jas odam kaj nego, pa ako ima nekoj praveno kaj nego ivf Ve molam neka spodeli. Na site so sreka :)

jas licno nemam praveno ivf kaj nego kaj Dimitrov pravev megutoa na nekolku navrati imav prilika da bidam so nego vo kontaakt i mozam da ti kazam prekrasen Doktor (eden od retkite) voopsto da ne se mislis da si odis kaj nego zatoa sto vo Remedika si rabotat timski i se super kako tim. Jas licno ne veruvam vo toa deka doktorot e najpresuden faktor za uspesno invitro, kaj sekoj od doktori ima uspesno i neuspesno ivf. taka da tuka i dr, faktori vlijaat na uspesnosta, Stom nekoj Dr, go stavile tamu za da pavi ivf toj mora da go biva zatoa i samo nekolku vo sekoja bolnica rabotat na ovaa problematika a ima iljadnici ginekolozi. Teraj so postapkata i so lesno neka ti e.

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 1942
15.8.2014 13:57:31   
skriena
zdravo devojki kako ste cestitki za novite trudnici neka si imaat lesna bremenost a nie sto sme vo tek so problemceto da si gi iscekame i nie radosnite user posted image crticki kapina nema vrska kaj koj doktor si i dali imas vrski ili ne sekoj so srekata i kako saka gospot taka ke bide eve jas ni vrski niti nisto sakav kaj lazarevski se javiv pa ne cekav ni 5 dena za pregled odma mi zakazaja i super si e doktorot se si bese ok samo sto imav vonmatericna bremenost za zal ne e kriv doktorot taka sakal gospot sega cekam da se vrati od odmor i pocnuvam postapka so zamrznati embrioni pozzzz

(Одговор на членот fragolina)
Непосредна врска до пораките: 1943
15.8.2014 15:30:47   
kapina
Specificen e mojot slucaj zatoa mora da e taka

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 1944
15.8.2014 15:32:50   
Kvisko
Честитки до сите нови трудници, и мнооооогу среќа на сите кои се во постапка или чекаат да почнат со постапка.

Непосредна врска до пораките: 1945
15.8.2014 15:50:36   
Stefanie cestitki, imaj lesna bremenost...potpolno ja razbiram tvojata dupla radost i jas sum bremena so dve bliznacinja 29 nedela ( ivf)...cuvaj se i gali go mesheto..

2,5 години неуспешно природно, уредни резултати, хормони и проодни канали, олигоспермија кај мм, 4 инсеминации=неуспешни, 1 ИВФ - успешно

Непосредна врска до пораките: 1946
16.8.2014 12:55:30   
весник

ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

zdravo devojki kako ste cestitki za novite trudnici neka si imaat lesna bremenost a nie sto sme vo tek so problemceto da si gi iscekame i nie radosnite user posted image crticki kapina nema vrska kaj koj doktor si i dali imas vrski ili ne sekoj so srekata i kako saka gospot taka ke bide eve jas ni vrski niti nisto sakav kaj lazarevski se javiv pa ne cekav ni 5 dena za pregled odma mi zakazaja i super si e doktorot se si bese ok samo sto imav vonmatericna bremenost za zal ne e kriv doktorot taka sakal gospot sega cekam da se vrati od odmor i pocnuvam postapka so zamrznati embrioni pozzzz

skriena,aj te molam pisuvaj mi kako ke ti se odviva postapkata so transfer na zamrznati embrioni i kaj koj doktor si??? planiram i jas oktomvri mesec najverojatno da odam kaj lazarevski za transfer na zamrznati pa ako mi pisuvas polesno ke mi bidi za toa sto ke mi sledi,inaku jas pred polovina mesec imav neuspesno in vitro (prvo) zavrsiv so biohemiska bremenost.fala ti odnapred i srekno!!!!

Непосредна врска до пораките: 1947
16.8.2014 15:06:28   
skriena
nema problem vesnik znam za tvojot slucaj citam redovno kaj site sto se slucuva mn mi e zal za tebe ne se razocaruvaj sledniot pat se ke bidi vo red sigurno inace kaj lazarevski sum i sigurno nema da go menuvam za nisto super si e covekot samo da ja pocnam procedurata i ke pisuvam poredovno ke ti kazam sto i kako i mene ke mi bide prv pat da probam so zamrznati neznam kako ke bide no vo sekoj slucaj polesno otkolku so terapija pozz i tuka sum ke pisuvam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a ako te interesira nesto slobodno prasaj pozzzzzz

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1948
17.8.2014 10:57:18   
LoveableMe RR
Среќно на сите, Хопефул ти веќе почна со боцкање како ти оди, другите дали некоја почна или сите сме во септември?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1949
17.8.2014 15:02:26   
Hopeful RR
Loveable Me, баш денес завршив со микрогинон, па деновиве да добијам и да мериме естадиол. Се боцкам со Супрефакт, и не знам како е кај други, ама се чувствувам некако тешко и дебело user posted image

Од време на време имам гадење и нагони за повраќање, болки кај срцето (тоа си го пишува како нуспојава на микрогиноног), и станата сум некако емотивна и плачлива, без некоја причина, дури сама на себе сум си смешна user posted image Ќе ме фати така меланхолија, и ќе си седам така, ко загреота user posted image Ајде, само да е за добро user posted image

Има некоја друга со датум за терапија, да ми прави друштво? Не ме оставајте сама низ процедуриве user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1950
Страница:   <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Снег
predrag

Го сакате ли снегот?

да, секогаш (46%)

да, додека паѓа (29%)

не, кога ќе се направи каша (17%)

не, никогаш (8%)

Број на сите гласови: 103

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!