Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Честитките за Пинки30 се префрлени во соодветната ТЕМА. Бубе10, бидејќи рече редовно не читаш, пиши дали си правела лапаро/хистеро, очигледно не од она што го читам кај тебе во потписот, но сепак да потврдиме и пиши дали витаминиве кои ги ѕемаше ѕа трансферот на смрзнати ембриони ти беше по препорака од лекар или сами си ги зема.
Јас бев кај др. Димитров, ми препорача евентуално хистероскопија со скречинг и потоа трансфер со смрзнати емрбиони, друго не ми препорача. Рече дека можната причина за неуспех на двете досега ИВФ и силно крварење може да е од стимулациите кои направиле проблем со имплантација и дека трансферот планира на природен циклус без лекарства да го изведе, со следење на овулацијата и потоа веднаш трансфер и терапија по трансферот....
Го прашував за ЕРА методот, не беше сигурен колку клинички потврдени случаи има на успех и дали да го правам. Сега ептен сум во дилема што понатаму, денес ептен ми е тешко, бидејќи на мене е оставено да си барам чаре, не знам со докториве секој различно кажува и баш ми е смачено....
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.11.2014 10:46:34 >
LoveableMe mnogu mi e zal za tvojata situacija, vo drzavava nasa ocigledno nemame asalni doktori, ako bidne se puvaat kako koj znae sto napravile, a ako ne bidne neznaat so da ti kazat pa ti lupaj si ja glavata. No nema otkazuvanje, borbata prodolzuva... Sto se odnesuva za mojot del nemam praveno laparo/histero i site vitamini sto gi piev bea po preporaka na doktor. Pozz
LoveableMe kolku sto citam 2ifv ti se kaj dr.Dimitrov i dvete za zal se neuspesni a se e vo red.jas pred da pravam ifv(znaci se bese vo red i kaj mene i kaj mm,osven prolactinot koj i pokraj terapijata ne idese vo normala), otidov i kaj Lazarevski i toj isto kako Tase bukvalno isto mi kaza deka ne smeta tolku pri ifv, i posle toa nekako bev poopustena za vreme na ifv.moj sovet ti e da otides na vtoro pa i na treto mislenje ako treba da ne brzas.
Loveableme baraj mislenja od poveke doktorI neznam dali imas napraveno genetsko ispituvanje I afa I ddimeri dali imas ispitano ako nemas napravi gi I niv jas go sredi v zapekot so pienje na tableti od aloe vera no vcera imav uzasna glavobolka cela vecer ne spiev se isplasiv duri na mene nikogas me nema tolku boleno glava I visok prolactin imav I sirenje na hipofiza I I me nema tolku boleno glava kako vcera nosot mi bese malku zatnat od sinusite no neveruvam da e od toa
Eve me i mene. Sega se vrativ od punkcija. Mi izvadija 15 folikuli... pa utre treba da mi kazat kolku se oplodile. Apcinja eden kup, da se zbuni covek sto trebase i koga trebase da pie :).
Bube10, ти ИВФ правеше кај Петановски, така имам читано за тебе, нели? Значи тој ти ги препиша витамините? А зошто? Гледам некои препишуваат, некои не, па ме интересира што ти кажал тогаш?
Теа88, првото ИВФ го правев кај др. Ивановски во Систина, а второто кај Др. Димитров во Ремедика. Сум била на мислење и кај др.Таше, така што секако нема да останам на едно, две мислења. Фала ти, позз
Loveableme a kakva e taa metoda ЕРА ne se sekiraj ce si dojde se vo svoe vreme i jas sto gi pijam vitaminite A.D folna i + pregnazol po preporaka na Lazareski od samiot start uste koga pocnav so suprefakt
vesnik cestitki za tvojot brat i snaa daj boze i kaj tebe da bide i ke bide ne se sekiraj srekno na tie sto imaa punkcija da si imaat sto poveke oplodeni jk
Da mila pravev ivf kaj Petanovski, a za vitaminive site sto mi se navedeni gi piev do 3-timesec osven magneziumot i vitaminot c gi piev do kraj na bremenost. Magneziumot mi go dade da ne slucajno imam grcevi, a za vitaminot c mu rekov dali ke smeta da gi pijam mi rece deka nema nikakov problem. Od 3- ti mesec gi piev i pregnazone complete. Za cinkot i magneziumot neznam zosto mi gi dade i niv da gi pijam ( do3- ti mesec) stvarno ne mi teknuva, a vitaminot D3 pravev ispituvanje za nego posle prvoto neuspesno ivf i se pokaza deka mi e mnogu nisko i mi rece da gi pijam. Mislam deka ne steti nikakov vitamin plus sto ke se ispie vo prvite meseci vo bremenosta. Site vitamini gi piev i vo postapkata so zamrznati embrioni. Pozz
Na mene lazarevski osven pregnazon potocno femibion pregnazon zemav oti mi kazaa oti gi nema vio mk drugi vitamini ne mi dade a prviot pat dr tase mi dade samo folna kiselina I tolku
па еве и јас да се пофалам .денес бев на преглед и виде околу 13 тина фоликули.ендометриумот беше 9 и ми рече дека е супер,а фоликулите околу 14-15мм .е сесга не ми е јасно дали од 1 фоликул има само една јајце клетка или ќе извадат повеќе? слободно кажете ако тресам зелени!
NovaN, супер бројка честики. Анонимен, исто и за тебе, пиши кога пункција. Од еден фоликул една јаце клетка, позз. Бубе 10, да те прашам за витамин Д, на кој ден од циклус се испитуваше? Знам на Клиничка биохемија го правеа испитувањето, само не знам за колку време резултати?
Капина, имам правено генетско-имунолошки испитувања и во ред се, не ми открија ништо посебно за третирање.
Devojki. Izvinete vcera sto ne vi pisav cel den go prespav.Mi izvadija dve zreli jajcekletki,malku se razocarav mislev poveke ke izvadat no sto e toa e.mi rekoa deka ke kontaktiraat so mone za toa kako ke se odvivaat rabotite.drzete mi sreka