|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
3.11.2014 21:36:14   
kapina
ne ne boli nisto

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 676
3.11.2014 21:59:55   
SOLE
Skriena ti cestitam, da si imas ubava I lesna user posted image I dve user posted image user posted image
Sasicko I NovaN so sreka na punkcija da imate ubavi, kvalitetni jajce kletki user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 677
3.11.2014 22:04:50   
skriena
user posted image fala vi na site za prekrasnite zborovi i najgolemata podrska sto ja imav od site vas user posted image ve guskam site i so sreka na site

Непосредна врска до пораките: 678
3.11.2014 22:44:22   
tea 88
Skriena cestitki user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 679
4.11.2014 10:38:51   
LoveableMe RR
Честитките за Пинки30 се префрлени во соодветната ТЕМА. Бубе10, бидејќи рече редовно не читаш, пиши дали си правела лапаро/хистеро, очигледно не од она што го читам кај тебе во потписот, но сепак да потврдиме и пиши дали витаминиве кои ги ѕемаше ѕа трансферот на смрзнати ембриони ти беше по препорака од лекар или сами си ги зема.

Јас бев кај др. Димитров, ми препорача евентуално хистероскопија со скречинг и потоа трансфер со смрзнати емрбиони, друго не ми препорача. Рече дека можната причина за неуспех на двете досега ИВФ и силно крварење може да е од стимулациите кои направиле проблем со имплантација и дека трансферот планира на природен циклус без лекарства да го изведе, со следење на овулацијата и потоа веднаш трансфер и терапија по трансферот....

Го прашував за ЕРА методот, не беше сигурен колку клинички потврдени случаи има на успех и дали да го правам. Сега ептен сум во дилема што понатаму, денес ептен ми е тешко, бидејќи на мене е оставено да си барам чаре, не знам со докториве секој различно кажува и баш ми е смачено....

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.11.2014 10:46:34 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 680
4.11.2014 11:52:32   
bube10
LoveableMe mnogu mi e zal za tvojata situacija, vo drzavava nasa ocigledno nemame asalni doktori, ako bidne se puvaat kako koj znae sto napravile, a ako ne bidne neznaat so da ti kazat pa ti lupaj si ja glavata. No nema otkazuvanje, borbata prodolzuva... Sto se odnesuva za mojot del nemam praveno laparo/histero i site vitamini sto gi piev bea po preporaka na doktor. Pozz

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 681
4.11.2014 11:55:41   
tea 88
LoveableMe kolku sto citam 2ifv ti se kaj dr.Dimitrov i dvete za zal se neuspesni a se e vo red.jas pred da pravam ifv(znaci se bese vo red i kaj mene i kaj mm,osven prolactinot koj i pokraj terapijata ne idese vo normala), otidov i kaj Lazarevski i toj isto kako Tase bukvalno isto mi kaza deka ne smeta tolku pri ifv, i posle toa nekako bev poopustena za vreme na ifv.moj sovet ti e da otides na vtoro pa i na treto mislenje ako treba da ne brzas.

Непосредна врска до пораките: 682
4.11.2014 12:36:11   
kapina
Loveableme baraj mislenja od poveke doktorI neznam dali imas napraveno genetsko ispituvanje I afa I ddimeri dali imas ispitano ako nemas napravi gi I niv jas go sredi v zapekot so pienje na tableti od aloe vera no vcera imav uzasna glavobolka cela vecer ne spiev se isplasiv duri na mene nikogas me nema tolku boleno glava I visok prolactin imav I sirenje na hipofiza I I me nema tolku boleno glava kako vcera nosot mi bese malku zatnat od sinusite no neveruvam da e od toa

Непосредна врска до пораките: 683
4.11.2014 12:36:35   
NovaN
Eve me i mene. Sega se vrativ od punkcija. Mi izvadija 15 folikuli... pa utre treba da mi kazat kolku se oplodile. Apcinja eden kup, da se zbuni covek sto trebase i koga trebase da pie :).

Непосредна врска до пораките: 684
4.11.2014 12:37:10   
LoveableMe RR
Bube10, ти ИВФ правеше кај Петановски, така имам читано за тебе, нели? Значи тој ти ги препиша витамините? А зошто? Гледам некои препишуваат, некои не, па ме интересира што ти кажал тогаш?

Теа88, првото ИВФ го правев кај др. Ивановски во Систина, а второто кај Др. Димитров во Ремедика. Сум била на мислење и кај др.Таше, така што секако нема да останам на едно, две мислења. Фала ти, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 685
4.11.2014 12:44:35   
gina
Novan bravo odlicna brojka sigurno ce se oplodat user posted image user posted image

Loveableme a kakva e taa metoda ЕРА ne se sekiraj ce si dojde se vo svoe vreme i jas sto gi pijam vitaminite A.D folna i + pregnazol po preporaka na Lazareski od samiot start uste koga pocnav so suprefakt

Непосредна врска до пораките: 686
4.11.2014 12:53:43   
LoveableMe RR
За ЕРА методот повеќе ТУКА.

За витаминиве, супер, морам повеќе мислења да соберам, пред да продолжам понатаму. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 687
4.11.2014 12:58:24   
sanjaaaa!
NovaN, браво, имаш многу јк, сигурно голем дел ќе се оплодат и ќе имаш ембриони за замрзнување! Браво!!user posted image user posted image ајде наскоро user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 688
4.11.2014 16:43:37   
skriena
vesnik cestitki za tvojot brat i snaa daj boze i kaj tebe da bide i ke bide ne se sekiraj srekno na tie sto imaa punkcija da si imaat sto poveke oplodeni jk

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 689
4.11.2014 16:44:03   
bube10
Da mila pravev ivf kaj Petanovski, a za vitaminive site sto mi se navedeni gi piev do 3-timesec osven magneziumot i vitaminot c gi piev do kraj na bremenost. Magneziumot mi go dade da ne slucajno imam grcevi, a za vitaminot c mu rekov dali ke smeta da gi pijam mi rece deka nema nikakov problem. Od 3- ti mesec gi piev i pregnazone complete. Za cinkot i magneziumot neznam zosto mi gi dade i niv da gi pijam ( do3- ti mesec) stvarno ne mi teknuva, a vitaminot D3 pravev ispituvanje za nego posle prvoto neuspesno ivf i se pokaza deka mi e mnogu nisko i mi rece da gi pijam. Mislam deka ne steti nikakov vitamin plus sto ke se ispie vo prvite meseci vo bremenosta. Site vitamini gi piev i vo postapkata so zamrznati embrioni. Pozz

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

Непосредна врска до пораките: 690
4.11.2014 17:52:31   
kapina
Na mene lazarevski osven pregnazon potocno femibion pregnazon zemav oti mi kazaa oti gi nema vio mk drugi vitamini ne mi dade a prviot pat dr tase mi dade samo folna kiselina I tolku

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 691
4.11.2014 19:25:43   
Anonimen
па еве и јас да се пофаламuser posted image .денес бев на преглед и виде околу 13 тина фоликули.ендометриумот беше 9 и ми рече дека е супер,а фоликулите околу 14-15мм
.е сесга не ми е јасно user posted image дали од 1 фоликул има само една јајце клетка или ќе извадат повеќе?user posted image слободно кажете ако тресам зелени!user posted image

Непосредна врска до пораките: 692
4.11.2014 21:53:31   
LoveableMe RR
NovaN, супер бројка честики. Анонимен, исто и за тебе, пиши кога пункција. Од еден фоликул една јаце клетка, позз. Бубе 10, да те прашам за витамин Д, на кој ден од циклус се испитуваше? Знам на Клиничка биохемија го правеа испитувањето, само не знам за колку време резултати?user posted image

Капина, имам правено генетско-имунолошки испитувања и во ред се, не ми открија ништо посебно за третирање.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 693
5.11.2014 10:38:16   
NovaN
11 oplodeni :) Utre ke mi kazat za transfer koga... Se vozbudiv hahah

Непосредна врска до пораките: 694
5.11.2014 11:05:05   
gina
user posted image user posted image user posted image NovaN cestitki mozez i da i zamrznes

(Одговор на членот NovaN)
Непосредна врска до пораките: 695
5.11.2014 11:24:00   
sanjaaaa!
NovaN браво, многу ембриони!!!! Ајде за 2 недели да славиме за твојата user posted image !
Ајде чекаме убави новости и од sasaiciko,наскоро и anonimen.
од Gina, kapina чекаме вести заuser posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 696
5.11.2014 11:41:41   
mili4kask
NovaN одлична бројка!!! Браво, ајде па со лесно на трансферuser posted image

Непосредна врска до пораките: 697
5.11.2014 11:43:14   
Anonimen
малку ми фуфка за со анестезијатаuser posted image ај искуства кажувајте за со пункцијата

Непосредна врска до пораките: 698
5.11.2014 13:05:53   
sasaiciko
Devojki. Izvinete vcera sto ne vi pisav cel den go prespav.Mi izvadija dve zreli jajcekletki,malku se razocarav mislev poveke ke izvadat no sto e toa e.mi rekoa deka ke kontaktiraat so mone za toa kako ke se odvivaat rabotite.drzete mi sreka

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 699
5.11.2014 13:31:13   
sanjaaaa!
Ајде сега и двете да се оплодат и да си зи земеш во меше! Со среќа sasaiciko, од срце ти посакувам да успееш и да си добиеш user posted image user posted image

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?