|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 31 [32] 33   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр...
31.10.2014 16:12:11   
Roberta r
znaci jas nemam recepta bevme na odmor i pod dejstvo na alkohol,najverovatno bidejki ne sme mislile na toa.inaku celosna promena na ishrana dorucok samo svez sok drugite obroci bez leb i obavezno zelena salata.gi prekinav prenatalnite vitAamini bidejki mislam mi go poremetuvaat ciklusot.i malku aktivnost 2-3 pati nedelno.1 godina i 6 meseca so prekini i knoecno user posted image

(Одговор на членот elizabeta beti)
Непосредна врска до пораките: 776
1.11.2014 19:10:09   
5678m
Dali ste cule za DHEA -Dehydroepiandrosterone,( https:http://en.wikipedia.org/wiki/Dehydroepiandrosterone), hormon koj go davaat vo slucaj na namalena ovarijalna rezerva? Dali mozebi nekoja od Vas go upotrebuvala?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 777
2.11.2014 15:46:17   
skopjance
Jas imam 2 pati koristeno DHEA pred moite 2 IVF i imav zgolemen broj na jajce kletki. Imav podobar rezultat koga go koristev 2-3 meseci pred IVF. Zazal IVf bea neispesni i so razgovor so doktorot mi rece deka slednoto IVF obavezno da gi pijam barem 3 meseci pred da pravam zaradi godinite i zaradi moite predhodni IVF. Gi podmalduva jajnicite i dava energija mozes samo da dobies ne mozes nisto da izgubis.
Pozdrav

(Одговор на членот 5678m)
Непосредна врска до пораките: 778
2.11.2014 16:53:18   
kapina
Na mene endokrinologot koga go prasav dali da koristam dali da pijam dhea rece ne mozda zatoa sto sum mlada naskoro ke polnam30

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 779
2.11.2014 18:05:19   
5678m
Skopjance, mozes li da mi kazes kade kupi DHEA i od koja firma ? Mi kazaa deka vo Makedonija nemalo. I koja doza ja zemase? Blagodaram mnogu.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 780
2.11.2014 18:53:50   
kapina
A I dhea ne se pie bez preporaka na lekar toa e hormon

Непосредна врска до пораките: 781
2.11.2014 22:25:39   
5678m
Znam Kapina, mene mi preporaca ginekolog da pijam 2*25 mg na den, no bas zaradi toa sto e hormon, se mislam dali da go upotrebuvam.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 782
3.11.2014 12:17:47   
Kvisko
Овде ретко го даваат ама на странски форуми сум среќавала жени да го пијат кога имаат покачен ФСХ и намален АМХ. Наводно го подобрува квалитетот на јајце клетките во такви услови.

Непосредна врска до пораките: 783
3.11.2014 20:04:58   
bella80
Jas go pijam veke 4 meeci,i nemam nikakvi nus pojavi.Na prvata kontrola,posle mesec i pol,hormonalniot status mi se podovri,FSH ponizok,a sto mi bese uste pobitno estradiolot bese vo normal.Jas bi ti preporcalada go zemas,no prvo da si go proveris testosterono,zatoa sto go pokacuva.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 784
4.11.2014 12:56:51   
5678m
Mozes li da mi kazes kade go kupi i kolku pies dnevno? Ti blagodaram.

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 785
4.11.2014 21:40:54   
Dusanka
Jas piev DHEA, gi imav poracano od net, no koga gi proveriv hormonite poslem dva meseci pienje DHEA, estradiolot i taka mi bese nizok, togas imase otideno pod normalata, znaci mi se vlosi sostojbata, a imav pokacuvanje na maskite hormoni i ginekologot mi preporaca vednas da go prekinam, da ne mi napravele poveke steta nego korist. Inace piev po 50mg na den.

Непосредна врска до пораките: 786
4.11.2014 23:35:27   
bella80
Jas gi poracav od internet,pijam 2x25,edno nautro,edno navecer.Ja bi ti preporacala da ispits testosteron,da pocnes so 25 mg na den eden mesec,pak kontrola,ako e vo red zgolemi na 2x25,pak mesec dena kontola.ispitaj i vitamin d,ako imas deficit pi 2x1ooomg.Pozzz

(Одговор на членот Dusanka)
Непосредна врска до пораките: 787
8.11.2014 14:36:09   
5678m
Bella 80 , mozes li da mi pratis link od stranata na koja si gi poracala i kazi mi od koja pricina gi pies? Ti prativ privatna poraka, ama izgleda nesto ne se prakaat porakite. Ti blagodaram.

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 788
8.11.2014 18:28:12   
LoveableMe RR
Постот на еленадавидов е преместен во Знаци на бременост.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот elenadavidov)
Непосредна врска до пораките: 789
18.11.2014 20:08:04   
scared RR
Девојки да ви пренесам нешто што ми кажа една баш госпоѓа, што работи во кабинетот на претседателот ( не дека е битна функцијата на човекот да не бидам сфатена погрешно, муабетот беше не е од оние рекла-казала тетки што појма немаат а само дрдорат) , кај ја начекав не знам ни јас user posted image Ми кажа нешто што нејзе и помогнало пред многу години да остане бремена, имала толку много фоликули што просто докторот се чудел. Имено проблемот и бил што немала овулација. Ова и го кажала докторка во пензија сега веќе покојна.
Седум вечери по ред, во тенџерче се става 1 чаша полна зејтин, 1 чаша полна ракија и сув кантарион . Сето тоа да зоврие малку и потоа се пари со тоа, значи се клечи над тенџерчето покриена со пешкир за да не излага пареата. Јас сум во план да го пробам ова штом ми заврши не губам ништо, а сите намирници ги имам веќе дома :)

< Поракaта ја уредил scared -- 18.11.2014 20:14:29 >

Непосредна врска до пораките: 790
2.12.2014 22:18:55   
vazna
Devojki vcera gledav vo emisija kaj baba Rada imase gosti od Stojakovo Blagunja i Antonio pravele lek za neplodost kazuvaa deka na mnogu bracni parovi pomognale da dobijat dete, pa ako znae nekoja od vas broj da mi kaze i dali navistina tolku pomagaat kako sto kazuvaat ili samo za pari e rabotava posto slunav deka lekot kosta 8 000 den prilicno e skap.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 791
13.12.2014 5:26:25   
Maj4e1
Здравоо еве и јас да се пожалам малку... веке 8 месеци се обидуваме да добиеме бебенце.Почнав пред месец време да пијам Перуанска мака и секеојдневно внесувам витамин Е преку јаткасти овошја.Меѓутоа ме мачи тоа што после секој однос од мене излегуваат бели партали, другите денови постојано имам бело пранје, правев испитувања и пап гинекологот ми рече дека се е во ред само 2-3пати ми давасе панотран форте вагиналети и флашил таблети.Би сакала да ве прашам да не е проблемот белото пранје да ги уништува сперматозоидите па 8 месеца да неможам да останам бременка user posted image user posted image Благодарам однапред user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 792
13.12.2014 10:08:22   
LoveableMe RR
Maj4e1 здраво, мило ми е што споделуваш со нас, но морам да те прашам неколку работи: зошто пиеш перуанска мака? Имаш хормонален дисбаланс? Ако имаш, што ти е утврдено, каков проблем? Исто така пиши што дијагноза ти дале и зошто си ја пиела терапијат со апчиња, за да знаеме да видиме ако може нешто да споделиме како исксуство со тебе.

А за убивање на сперматозоидите, знам некои препорачуваа ПХ киселост на вагината преку тест, може тоа да направиш ако треба, но сепак во консултација со гинеколог. Пиши, па ќе споделиме и ние што мислиме, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Maj4e1)
Непосредна врска до пораките: 793
13.12.2014 13:59:20   
Maj4e1
Значи перуанска мака пијам во прав затоа сто слушнав од блиски кои ја пијат дека е многу здрава помага при менструални болки го чисти лицето од акни ти дава енергија и тоа, не заради хормонално пореметување user posted image инаку немам дијагностицирано никаква дијагноза флашилот ги пиев и вагиналетите ги ставав заради белото пранје (кое според гинекологод не е ништо страшно) ги ставам 7 дена, една недела немам бело пранје и потоа пак се појавуваат како партали,би сакала да прашам како се прави тој ПХ тест јас ли да си побарам од гинекологот?

Непосредна врска до пораките: 794
13.12.2014 14:35:10   
scared RR
Јас го зеедов денеска чајот мацина трева од херба стојанови, имаат аптека кај Рампа, некако шубе ми беше од пазар, а и таму за 10 дена пиење ми требаат 500 денари, а овде 100 грама -150 денари, за 10 до 15 дена максимум има , кај кај поевтино па ќе видиме. Ми го предложија и женскиот чај во комбнација со повеќе билки, ама женичката рече чим си дошла со намера за мацина тој ќе го земеш и пиеш user posted image

Исто купив и Витамин Е на Алкалоид, читав дека е витамин на плодноста , а и во самото упатство пишува дека се пие и за стерилитет. Некој го има пиено него?

(Одговор на членот Maj4e1)
Непосредна врска до пораките: 795
13.12.2014 15:04:28   
LoveableMe RR
Maj4ce, побарај гинекологот, некои имаат во ординација тестови да ти направат, па пиши, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 796
13.12.2014 15:36:38   
Hopeful RR
Maj4e1, јас не би пиела перуанска мака на своја рака. Знам дека е сега модерна и сите ја пијат, ама е прилично интензивна и кај многу знае да направи проблеми. Мака е супер да се пие само во случаи на хормонален дисбаланс, но ако кај тебе се е ок, може противуслуга да направи. Вагиналетите може ти се за кандида, така ми личи според тоа што го опишуваш, и тоа не е проблем за забременување.

Мој совет е да си провериш хормонален статус на трет ден од циклус, па после се понатаму. Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 797
13.12.2014 16:14:51   
butterfly1
Скаред ај кажи ми за мацината како ти рекоа да го пиеш гледам тука пишува различни мислења user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 798
13.12.2014 20:07:43   
scared RR
Во 500 мл зоврена вода се ставаат 2 супени лажици и да отстои 10-15 минути во покриен сад, потоа се пие по 1 чаша 2-3 пати дневно 30 минути пред јадење user posted image

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 799
17.12.2014 13:42:31   
lilika9
Слушнав за еден бабин лек. За регулирање на ПХ вредоста во вагината и полесен пат на сперматозоидите. Старите тоа го правеле додека се обидувале да забременат. ДВа три сати пред однос на прст да се стави малку сода бикарбона и да се стави внатре. Ако некаоја има вагинален туш уште поубаво. раствоерете во вода и одмијте се. Неможе да штети а може да помогне. прочитав само неколку страни наназад во темата, можеби го имавте веќе напишано лекот user posted image

(Одговор на членот elizabeta beti)
Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  29 30 31 [32] 33   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 31 [32] 33   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.