Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Добредојде vazna Маката си ја препознаваме сите тука и си помагаме заедно низ неа. Гледам планираш хистероскопија - имаш правено други анализи, постапки и процедури? Мислам на хормони, ХСГ, инсеминации... дали има некаква дијагноза или се работи за идиопатски стерилитет? Хистероскопијата би била дијагностичка или виден е септум? Ивф е секако вистински избор и се надевам дека се ќе помине во ред. Од нас имаш поддршка во се!
Fala Hoperful jas gi imam napraveno site ispituvanja HSG, hormonalen status, 3 inseminacii imam praveno, mas mi pravese spermogram kade imase blaga teratozospermija ama se popravi sega e ok. Septumot se gledase i na eho i se potvrdi i na HSG sega treba da prvam histeroskopija vo vtornik kaj doktorka Snezana Adamoska.
Иста ситуација како кај нас Тератозооспермија не е ништо страшно, посебно пак ако се средило. За хистероскопијата не се плаши, анестезијата е кратка и мене ми беше лошо само вечерта и следниот ден. Се случува често после хистеро да останат природно бремени, така што ти посакувам баш таква среќа
devojki denes od sabajle mnogu se ispaniciv posto stanuvam vo 7 sabajle za da primam terapija otidov vo wc i sto da vidam vo brisenje na toaletna imase krv bese rozevkasta se isplasiv staviv utrogestan i gi razbudiv site od 7 sabajle pocnav da vrtam po tel i duri vo 8 se slusnav so lazarevski mu kazav za situacijata i mi go prekina aspirinot i mi dade dabroston da pojacam progesteron samo dobro e sto nemam bolki potoa pocna kafeav iscedok i malku imav kako parcenca 2-3 sitni kako zgrudena krv i sega veka od kaj 15 casot nema nisto cel den lezev utre mi e prva kontrola stiskajte palci ve molam se da bide ok ve molam pisete ako imala nekoja vakvo iskustvo ajde baram uteha
skriena, најверојатно е хематом - во моментов имаме и Теа88, и јас. Не се секирај, добро е што одиш на лекар утре па ќе се види подобро што како е. Одмарај и лежи, станувај само за тоалет и ќе биде ок
Dobredojde Vazna.se nadevam prirodno ke si ostanes bremena po histeroskopijata,pa nema da mora da pomonuvas niz stresovi pri ifv. Skriena ne se plasi i jas imam se uste kafeav iscedok isto kako parcenca sitni,i grutcinja pokrupni.ili e hematom pomal ili imas nedostatok na progesteron. Lezi celo vreme pa te cekame utre da ni kazes sto napravi.
Fala vi devojki daj boze neka bide pa kako saka neka se sluci ne mi e bitno, bitno da dojdeme do sakanata cel site sto sme vo iscekuvanje poz zz i backi do site.
Читам секојдневно и се радувам на секое ново меше...да се смешам и јас во дискусијата за водење на бременост...Јас до 12 недела одев кај др,Таше кога дојде време за прв скрининг ме прати кај др.Кристинка и отогаш па до крај продожив да одам кај неа...кога ке беше во можност на некои прегледи присиствуваше и др.Таше....Мислам дека за водење на бременост треба доктор акушер а докторите каде одиме за ИВФ си се специјалисти во областа за стерилитет, не дека тие не знаат туку мислам дека нивната концентрација треба да е носочена не друго место. Инаку во однос на матичниот јас искрено си одев посветен е максимално на секоја трудница и си земав од кај него упати, брисеви, крв зошто да плаќам на приватно кога имам осигурување. Некои бремености се лесни некои покмплицирани со секако не треба да се оставаат работите на случајност...
Tea88 i jas sum hiperstimulirana, i celo vreme sum so otecen stomak, mi dade dostinex da pijam za da me vrati vo normala, i eve denes malku bolkata mi se namali, ama sepak sum so stomace :). Kako bese kaj tebe do test, celo vreme so bolki i otecenost ili so pauzi? Deka jas denes nekako polesno se dvizam, i se sto e porazlicno od vcera me plasi da ne nesto ne e vo red?
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 10:38:35
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: vazna
Zdravo devojki jas redovno ve citam na forumov i eve duri sega resiv da se registriram mnogu mi e milo sto si davate ogromna podrska. I jas pominuvam niz istata maka kako vas veke 5 god. i planiram i jas da pravam invitro so gospod napred. Im cestitam na site sto se bremeni da si imate najubava ilesna bremenost i da si rodite zivi i zdravi i najubavi bebinja golem pozz do site vas.
vazna, добредојде се најубаво, мислам да одите чекор по чекор, ќе биде, а ако правиш хистероскопија, може нема ни да ти треба ИВФ, може после природно .
Другите што правите? До каде стигнавте со постапката?
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 10:58:00
kapina
Nisto betata kaj mene padna biohemiska bremenost toa e sega naredniot mesec ke treba da se konsultiram so lazarevski sto ponatamu da dojde ciklusot samo.
Mnogu mi e tesko placam I pisuvam
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 10.11.2014 10:59:40 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 11:29:21
Hopeful RR
kapina, многу ми е жал... но господ е голем, штом се случило еднаш, два пати, ќе се случи пак - трета среќа! Млада си, здрава права, само да се најде во што е причината и ќе се реши. Нема откажување!
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 13:39:11
mili4kask
Kapina многу ми е жал ајде мора да бидеш упорна и силна.
женски еве јас да ви пишам. Пошто во петокот не добив, не добив ни викендот, веќе стана денес 10 ден од последно апче отидов во Ситина. Ми проверија етрадиол, 34 е. Дали е тоа ок. Докторот рече дека со оглед дека немам циклус супер е. Е сега ми направи ехо и почнуваме со стимулација без циклус. Јас пошто 4 години пијам јасмин нема веќе што да добивам. И така сега ми го појача супрефактот на 0,8 и фостимон по 3 првите 3 дена па по 4. Во петок ехо. Иначе сакав да прашам можели некој да ми објасни како д аго растворам фостимонот. Го прашав докторот како му изгледа ми вика не сакам ништо да зборам до петок
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 10.11.2014 15:43:23 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 13:50:58
tea 88
Kapina mnogu mi e zal, nema predavanje mora da bide samo pricinata da se otkrie. NovaN mene od 8-9 den od transfer pocna da mi se poduva stomakot i me zategase epten i ko ke se dvizev me bolese kako optegnat epten.sekako 2 nedeli mi bese taka ama jas na pocetok ne piev tecnosti,pocnav otkako mi kazaa deka sum hiperstimulirana.zatoa pij kolku mozes poveke voda (mene dr mi rece gazirana voda,belki od jajce i sirenje, lesna hrana) i ke ti pomine ne e tolku strasno.
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 13:59:41
orchid7
Taka e, ova ,,nema predavanje" vazi za site! Kapina glavata gore i so tebe sme i vo natamosnata borba!
Jas vcera zavrsiv so Yasmin pa sega cekam ciklus. Bidejki ova mi bese prv pat da upotrebuvam yasmin nemam nikakvo iskustvo no se nadevam deka vo tekot na ovaa nedela ke dobijam. Ako ne, vo petok treba da se javam kaj Dr za da vidime sto ke pravime ponatamu.
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 14:18:17
sanjaaaa!
Јас во петокот ја испив последната таблета микрогинон. Сега очекувам циклус (најверојатно ќе биде овие денови бидејки главата многу ме боли, така ми е секогаш пред добивање) и на 2/3 ден од циклусот ќе одам во Систина да испитам естрадиол и најверојатно ќе почнам со фостимони, на шемата докторот ми пишал првите 4 дена по 2 фостимони. Но ќе видиме тоа зависи од естрадиолот колку ќе ми биде. Се надевам ќе биде се ок и кај мене и кај другите!
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 14:52:44
Hopeful RR
mili4kask, сама планираш да се боцкаш со Фостимон? јас би ти препорачала медицинско лице да те боцка, не дека е страшно, но сепак, мускулна инекција е. Од она што мене ми објаснија, обично се раствара со една водичка, но може и со две, за помалку да боли. Мене ми го правеа со една. Инаку се отвора една водичка, со една игла се вбризгува во едниот прашок, веднаш се раствора, се влече со остата игла и се става во другиот прашок, и пак истата постапка со третиот или четвртиот прашок, зависи колку е дозата, и после тоа се влече цела содржина во шприц, се менува игла и се боцка. Со среќа!
RE: Вештачко оплодување VI дел 10.11.2014 14:58:21
mili4kask
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful
mili4kask, сама планираш да се боцкаш со Фостимон? јас би ти препорачала медицинско лице да те боцка, не дека е страшно, но сепак, мускулна инекција е. Од она што мене ми објаснија, обично се раствара со една водичка, но може и со две, за помалку да боли. Мене ми го правеа со една. Инаку се отвора една водичка, со една игла се вбризгува во едниот прашок, веднаш се раствора, се влече со остата игла и се става во другиот прашок, и пак истата постапка со третиот или четвртиот прашок, зависи колку е дозата, и после тоа се влече цела содржина во шприц, се менува игла и се боцка. Со среќа!
Во Систина ми рекоа или поткозно или мускулно. Јас за поткожно мислев да се боцкам еве и на шемата пишува или моусулно или поткожно