Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 10:57:33
sonce79
gina, stavash li Crinone gel? Mozno da se javuvaat kafeni tragovi od gelot. Ako ti prodolzi vo tekot na denot, vo sekoj slucaj konsultiraj se so doktorot, no mozebi ne e nisto strasno, nemoj vednas da se sekiras.
So sreka na site sto ja pocnuvaat terapijata, uste mnogu pozitivni beti da procitame..Neka ve faka baby dust, majata, sto i da e... do site.
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 11:30:07
gina
da stavam Crinon gel a bolki si gi imam kako sto pisav i prethodno neznam kako ce objasnam me boli stomak dolniot del mnogu podolu ne me boli nonstop samo nekolku pati vo denot kako da me pritiska nesto kako i jas neznam trae nekolku sekundi do 1-2 min.i me pusta nekogas gi kupcam kolenicite i koga se smeam i nakasluvam i togas kako da me trga nesto i nemozam ubavo da se iskaslam kako da me zatega i taka mi se sluci nekolku pati sinoka a sega me naboluva otkako bev vo wc i mi se cini sekoj moment da ne dobijam of lele ako ne da pocekam uste malku pa da se java ka sestrata kaj Lazareski
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 11:30:52
mili4kask
Девојки дали и на вас ви се јавуваа како нелагодни болки во јајниците додека примавте стимулација. Мене ме плаши дали е се во ред, деснит јајник од сабајлево ме боли како бодежи па затоа прашувам...
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 11:31:45
mili4kask
ИЗВОРНА ПОРАКА: gina
da stavam Crinon gel a bolki si gi imam kako sto pisav i prethodno neznam kako ce objasnam me boli stomak dolniot del mnogu podolu ne me boli nonstop samo nekolku pati vo denot kako da me pritiska nesto kako i jas neznam trae nekolku sekundi do 1-2 min.i me pusta nekogas gi kupcam kolenicite i koga se smeam i nakasluvam i togas kako da me trga nesto i nemozam ubavo da se iskaslam kako da me zatega i taka mi se sluci nekolku pati sinoka a sega me naboluva otkako bev vo wc i mi se cini sekoj moment da ne dobijam of lele ako ne da pocekam uste malku pa da se java ka sestrata kaj Lazareski
Воопшто не чекај јави се кај сестрата најубаво ќе биде така.
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 12:35:25
NovaN
Normalno e valjda, i jas vcera imav taka otsecni periodicni bolki vo dolniot del na stomakot...ama nisto strasno. Pa na tolku stimulacii, ne moze nisto da ne ni e :). Ama ke izdrzime. Mene mi e najcesto zategnat stomakot, odvreme na vreme dodeka odmaram ke mi se opusti malku, i sto stanam opa pak...inace mi e 4ti den posle ET a imam stomak ko 3 mesec trudna
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 12:36:53
Hopeful RR
mili4kask, болките се нормални, стимулацијата е сепак интензивна. Не се секирај, а ако ептен станат неподносливи, јави се и кажи им на сестрата и докторот.
gina, не се секирај, нормални се болките - матката се шири и прилагодува. И мене ми се случуваше истото, дури и ми беше страв од едно обично кивање... Се додека се подносливи, во ред се. Ако станат големи како за добивање, или остри бодежи, сепак јави се или оди на контрола. А исцедокот исто така е нормален, штом нема крв не е ништо страшно. Освен од Кринонот, можно е евентуално некоја инфекција или кандида, но секако не смееш ништо повеќе од увин чај и брусница. Исто и за тоа, ако те фати ептен шубе, јави се и прашај за да си бидеш раат
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 12:44:58
gina
celo vreme odam vo wc i koga ce se izbrisam nema ni kako belo perenje ni kako krv nema nisto ce pocekam uste malu pa ce vidam mene me plasese toa sto bese kako krv
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 14:01:07
sanjaaaa!
gina биди си спокојна, одмарај, ќе биде се во ред, верувај! Веќе ти објасни hopeful поради што би можело да бидат тие мали трагови крв. Уживај, стресови најмалку ти требаат!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 15:38:09
gina
jas se javiv vo sistina za sekoj slucaj mi rece deka mozno da e od Crinon gelot da ne se plasam deka od nego takvi siptomi se javuvale ako slucajno se pojaca kako krv togas da odam na doktor ama ne i nisto strasno oooofff mi olesna a od sabalje ne mi se povtori kolku samo pati bev vo wc samo da proveram ama nema niso samo kako sitni beli troski od Crinon gelot
i fala na vas site rr opasni ste
< Поракaта ја уредил gina -- 11.11.2014 15:39:06 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 16:31:01
gina
fala no ne simpaticna ne sum od berovo
a zaboraviv da ve prasam sestrata od Lazareski mi rece koga ce pojdam na bolnica(ne daj boze ako mi se pojaca kako krv) mozit ce treba nekoja ampula da primis ama ne mi kaza sto sto ce im recam jas tamu ovde kaj nas vrska nemaat kakva ampula treba da primam ako treba
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 18:03:05
tea 88
Gina sigurno mislela na progesteron depo od 250, ke si ja kupis od apteka 93 den e.jas cetvrtokot imav mn.krvarenje kako menstruacija i togas ednata ja primiv,narednite denovi samo kafeavo i otkako ja primiv drugata denes nemam ni kafeavo eve cel den a i si potstanuvam niz doma.taka da ne se plasi ako i najmalku imas kafeav ili crven iscedok otidi na maticen ke ti ja stavat.
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 19:57:28
Hopeful RR
Да, за прогестерон депо се работи, обично се дава за поддршка на бременост ако има потреба. И јас се боцкам редовно. Опушти се сега, штом нема крв се е ок. Одмарај и уживај си
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 21:49:25
kapina
I jas primiv vo petokot progesteron za da mi go soprat krvarenjeto I malku namali no nisto I prviot pat bese isto sega ke baram odma posle et da mi dadat progesteron inace drugo sto sakav da kazam znaci se izvinuvam sto ke izbegam od temata jas I eden zab da mi izvadat krvaram mnogu mi treba celden da mi sopre krvarenjeto
RE: Вештачко оплодување VI дел 11.11.2014 23:41:46
skriena
kapina posle sekoj et stavaat ineksija progesteron toa se onie dve sto ni gi stavaat pred et ednata e progesteron a ednata diazepam znaci toa e obavezno
Јас се боцкам со супрефакт 0,5 секој ден во исто време, денес добив циклус, во петок ќе одам да испитам естрадиол и најверојатно од петок почнувам да се боцкам и со фостимон! Од терапијата досега немам некои промени, се си вообичаено!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 12.11.2014 11:39:16
mili4kask
ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!
Јас се боцкам со супрефакт 0,5 секој ден во исто време, денес добив циклус, во петок ќе одам да испитам естрадиол и најверојатно од петок почнувам да се боцкам и со фостимон! Од терапијата досега немам некои промени, се си вообичаено!!!
Супер sanjaaa со среќа нека биде и јас сум во петок на преглед, ќе мериме фоликули!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 12.11.2014 12:02:37
tea 88
Skriena neznam dali site dobivaat progest.depo po et. Jas po transferot ne primiv nikakva inekcija.Sanja ajde srekno so stimulaciite,da si imas mnogu kvalitetni folikuli.
RE: Вештачко оплодување VI дел 12.11.2014 12:23:20
gina
sanjaaaa i mili4kask opustete se i se ce bide dobro srekno so stimulaciite sm=bravo.gif]
tea 88 i jas pred ET primiv diazepam i progesteron
sakav da vi kazam vcera mm kupil od apteka test za bremenost za sto ti trebal mu vika a toj za da gi vidime dvete crti oti vo sedum godini samo edna gledavme i taka jas utrovo preku mokraca da proveram i konecno gi vidovme smeski sme