|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
18.12.2014 17:02:44   
butterfly 00
Terapijata mi e aspirin, estrofem, dekortin toa prvpat primam I neznam zosto e, fraksiparin 0,4, folna 5 I krinon gel, inaku jas od pred nekoj mesec se zaraziv so pletenje na Disney kapcinja, ovie dve nedeli planiram da se relaksiram, mnogu me ispolnuva I da se opustam da ne mislam

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1476
18.12.2014 17:47:36   
kapina
Dekortinot e za da teloto potocno imuniot sistem da ne go isfrla plodot kako strano telo

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1477
18.12.2014 18:14:34   
kate..
mila peperutce ajde sega ovoj patuser posted image user posted image da se izraduvas i site da se raduvame

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1478
19.12.2014 10:24:45   
Anna78
Девојки наскоро и јас ќе ви се придружам во исчекувањето, за пункција ми закажаа во вторник, па со Господ напред user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1479
19.12.2014 10:28:28   
LoveableMe RR
Anna78, леле колку брзо минува времето, ајде среќноuser posted image user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.11 - mimiii - почеток со терапија ((Лазаревски, Систина)
13.11 - SOLE - -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.11 - nadez vera ljubov - -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
26.11 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
02.12 - Ана 78 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
00.12 - mili4kask -ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
00.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
00.01 - MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
15.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
25.01 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

06.12 - mimiii = пункција 09.12= ЕТ
03.12 - nadez vera ljubov 08.12= ЕТ
08.12 - SOLE = пункција 13.12= ЕТ
15.12 - butterfly00= пункција 18.12= ЕТ
23.12 - Anna78= пункција 26.12 = ЕТ

=========================

23.12 -mimiii = ТЕСТ
23.12- nadez vera ljubov= ТЕСТ
25.12- SOLE= ТЕСТ
01.01- butterfly00= ТЕСТ
09.01 -Anna79 = ТЕСТ

2014 година

nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image Nestrpliva28 user posted image Мilicka 30user posted image profe user posted image skrienauser posted image gina user posted image NovaN user posted image sanjaaaa!user posted image orchid7user posted image bebususer posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.12.2014 20:25:02 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1480
19.12.2014 13:46:51   
Pinky30
Leleeeeee kolku mi se polni srceto koga citam ubavi vesti :) cestitkii i so lesno do site trudnici ubava bremenost i na iscekuvalite koj edvaj cekam da me izraduvaat i tie so user posted image crtki :) od se srce vi posakuvam i na nas ostanatite prakjajte ni da ne fati majata :) inace pijam microgenon i na 31.12 treba da donijam i da brojam 20 dena za da odam na exo i da mi odredi Tofoski terapija...e sega prasanjeto mi e kolku vreme odprilika trae bockanjeto znam deka se zavisi kako ke reagiram i sl.no odprilika 2-3nedeli ili gresam? I dali dodeka se bockam mozam da patuvam do Sofija ili ne? Inekciite se drzat vo frizider da znam ama bi zemala i mini friziderce a soprugot ke me bocka toj e doktor :) ve molam za sovet i kratko objasnuvanje..sepak imate pogolemo iskustvo i gledam nadez od vas za dvoumicite moi :)

Непосредна врска до пораките: 1481
19.12.2014 15:36:18   
LoveableMe RR
Пинки30, боцкањето веројатно ќе го почнеш на 21 ден по циклус, затоа те викнал на 20-ти ден веројатно, но може докторот да реши поинаку, тоа се инекции супрефакт. Кога ќе добиеш, на 3-ти ден, според вредноста на естрадиолот, почнуваш со други инекции во бут (зависи кои ќе реши да ти ги даде), а со супрефакт пак си продолжуваш додека не ти кажат да ги прекинеш. Така до пункција, претпоставувам околу 2 -3 недели ќе биде боцкање, зависно како ќе реагираш на терапијата. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1482
19.12.2014 16:36:01   
Hopeful RR
И да дополнам Пинки30 - слободно патувај и уживај user posted image Да, Супрефакт мора да стои во фрижидер, а за боцкањето немаш проблем, дури и да не е мт медицинско лице, ќе можеш и сама - повеќето од нас сами се боцкаат, поткожна е, лесна. Битно е само секој ден да биде во исто време. Со среќа и пиши ни новости! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1483
19.12.2014 16:43:13   
MademoiselleNina
Јас вчера добив циклус, и решив овој месец да го прескокнам ИВФ, бидејќи пред да добијам ми се појави некој секрет, па дур не се проверам што е (можда и не е ништо) нема да правам. И повторно ќе се обидеме на природен циклус. Ете така одлучивме. Што значи за некој месец дена одприлика би требало да биде.user posted image
И многу ми е мило за целава оваа група на силни жени, мајки и идни мајки што дава неизмерна поддршка за сите што се во процесот за ИВФ.
Поздрав до сите!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1484
19.12.2014 20:51:09   
nadez vera ljubov
VE MOLAM EDNO PRASANJE DALI HCG I BHCG E EDNO ISTO VO LABARATORIJA MI REKOA DEKA E ISTO I MI ISPITAJA HCG

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 1485
19.12.2014 23:29:50   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Пинки30, боцкањето веројатно ќе го почнеш на 21 ден по циклус, затоа те викнал на 20-ти ден веројатно, но може докторот да реши поинаку, тоа се инекции супрефакт. Кога ќе добиеш, на 3-ти ден, според вредноста на естрадиолот, почнуваш со други инекции во бут (зависи кои ќе реши да ти ги даде), а со супрефакт пак си продолжуваш додека не ти кажат да ги прекинеш. Така до пункција, претпоставувам околу 2 -3 недели ќе биде боцкање, зависно како ќе реагираш на терапијата. Позз

Fala ti najmnogu na ubavoto objasnuvanje i mnogu ste mi od pomosh site :) Pozdravce i do tebe :*

Непосредна врска до пораките: 1486
19.12.2014 23:31:28   
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

И да дополнам Пинки30 - слободно патувај и уживај user posted image Да, Супрефакт мора да стои во фрижидер, а за боцкањето немаш проблем, дури и да не е мт медицинско лице, ќе можеш и сама - повеќето од нас сами се боцкаат, поткожна е, лесна. Битно е само секој ден да биде во исто време. Со среќа и пиши ни новости! user posted image

ama neli na sekoj tret den se meri estradiol jas ke bidam 3 dena odprilika pa moze da go iskombiniram vremeto na trgnuvanje za koga da pristignam na zemanje krv za merenje estradiol moze tka neli? :) fala ti najmnogu mi znaci vasata pomosh mnoguuuu :)

< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 19.12.2014 23:32:44 >

Непосредна врска до пораките: 1487
20.12.2014 0:50:24   
Hopeful RR
Ако добро се сеќавам, првите недела дена или може и повеќе од боцкањето со Супрефакт не се мери естрадиол, тек подоцна. Треба време за да се смират јајниците и да се намали естрадиолот под 20, па за да се почне со стимулација. Препрашај го докторот кога ќе ти ја направи шемата за боцкање со Супрефакт, сепак, не сме ние доктори user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1488
20.12.2014 11:07:50   
SOLE
zdravo rr-ki kako ste? Jas vcera imav jaki bolki grcevi koi traea pola saat I potoa mi pominaa, na vednas se voznemiriv si vikam gotovo ova izgleda nisto nema da bide, no fala bogu pomina pa daj boze se da si e vo red. Inaku ovie dva tri dena imam nekoj cuden iscedok, tecno, prozirno bas kako voda, znaci nee gusto I leplivo neznam od sto moze da e ova od krinonot ili poima nemam user posted image vi se slucilo li I vas vakvo nesto?

Непосредна врска до пораките: 1489
20.12.2014 11:49:09   
nadez vera ljubov
pozz do site fala za brziot odgovoe ze zezam .najdov na postarite postovi za hcg i bhch i ne pisuva nigde bhcg tuku hcg sto vsusnost e isto.inace jas sum 4 invitro kaj petanovski predhodni 3 vo drugi ustanovi(neuspesni)transfer imav na 08 12 so sreca na site i sto povece user posted image user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1490
20.12.2014 13:20:57   
SOLE
nadez vera ljubov ti posakuvam uspeh I konecno user posted image user posted image ajde za nekoj den da se pofalis... a na koj den ti bese transverot 3ti ili 5ti? pozdrav

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 1491
20.12.2014 13:52:29   
nadez vera ljubov
punkcijata mi bese na 03 .12 a transferot na 08.12

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1492
20.12.2014 14:47:11   
kapina
Nadez vera i ljubov srecno dusicke i ovoj pat invitroto da ti zavrse so raganje na dve zivi i zdravi bebcinja odednas

< Поракaта ја уредил kapina -- 20.12.2014 14:51:35 >

Непосредна врска до пораките: 1493
20.12.2014 15:13:05   
mimiii
Devojki deneska napraviv test preku mokraca i mi izleze negativno,srusena epten neznam koja bi mi bila slednata opcija,mora li tolku stradanje...

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1494
20.12.2014 15:58:36   
Hopeful RR
mimii, многу ми е жал... сепак, не го сфаќај тестот здраво за готово - направи квантитативна бета за да се знае поточно ситуацијата. Кој ден од ЕТ ти е? Ти држам среќа да не би тестот ок и да се израдуваме на висока бета user posted image

nadez vera ljubov, во лабораторија може да измерат обично бета хцг, со податок дали има бременост или не, и квантитативна бета хцг, која ја покажува точната вредност за да се добие поконкретен увид од само да/не.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот mimiii)
Непосредна врска до пораките: 1495
20.12.2014 16:06:08   
simpaticna
Sole toa mislam deka e normalno i jas togas imav grcevi i bel iscedok izgleda da si user posted image uzivaj i gali si go meseto okuser posted image
Nadez vera ljubov so sreka i da gi vidisuser posted image user posted image user posted image
Mimiii ne gubi nadez predvreme pocekaj uste 4 dena jas mislam deka seuste e rano pa zatoa pokazal testot negativno misli na dobro bidi sekogas so pozitivni misli ti posakuvam od se srceuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mimiii)
Непосредна врска до пораките: 1496
20.12.2014 16:33:45   
nadez vera ljubov
HOPEFUL me stavi na razmisluvanje jas vo vtornikot malce prokrvarev kafeavo i belo kako zrncinja trese 2 dena(malku ne obilno samo nekogas na brisenje) se izvadiv od pamet i prestana i se javiv na sestra dance od remedika i mi rece stom prestanalo da ne se sekiram i test vo ponedelnik a jas prasav dali moze vo petok vcera posto mi bese sumlivo ona vika moze preku krv ispitav hcg vcera 148 i nesto pa se mislim da ne e rano greska nesto i ona mi rece stom e preku krv e ok.koga vidov krv sama si go preknav aspirinot i 1 den kleksaneto mi rekoa posto se smirilo da gi prodolzam i plus progesteron depo na 4 dena.

inace do sega invitrata mi bea biohemiska bremenost posle test ce prokrvarim i nisto.citav na pogornite postovi mozno septumot na matkata da doveduva do biohemiska bremenost sto mi go rece i petanovski posto ispitav anti tela vo hemo lab negativni a vitamin d3 skoro vo deficit i pijam po 2 na den od pola avgust d3 a petanovski mi napravi histeroskopija vo septemvri i mi rece sega e se ok a predhodno septumot bil zaoblen iskriven i mackini oci i mala matka se sredil pasega zdravje kako gospod sto e nikoj.

inace imam policisticni jajnici i petanoski me prati vo hemolab i za dieta od pola avgust do transferot oslabev 18 kg imav 90 sega 72 policisticni jajnici i debelina ne ide ne se pravat dobri jajce kletki.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 21.12.2014 20:27:28 >

(Одговор на членот simpaticna)
Непосредна врска до пораките: 1497
20.12.2014 19:10:02   
Pinky30
Devojki dali moze da se farbate kosa i gelni nokti da pravite dodeka se bockate i stimulirate za ivf? Dali preci nesto??? Da znam da ne zeznam nesto.Se izvinuvam moze e glupavo prasanje ama zolva mi e bremena i i kazale da ne se farba :( pa da si prasam....

Непосредна врска до пораките: 1498
20.12.2014 19:21:22   
kapina
Mozes se najnormalno pinky

Непосредна врска до пораките: 1499
21.12.2014 10:16:50   
kapina
na tie sto se tiroidnite li antitela misles na koj antitela jas tie gi imam ispitano dva pati ednas na patofiza vtoriot pat na endokrinologija a za doktorite ic ne mi kazuvaj za niv se sami morame da barame da ni ispitaat

Непосредна врска до пораките: 1500
Страница:   <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?