|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
6.1.2015 13:13:34   
scared RR
Па не би рекла дека дозирањето е поинакво на сите дава ист број на гонали а и не се само тие инекции со фсх хормон, не дека не му верувам на докторот само шемава ми е шаблонска а сите имаме разни проблеми. Еве проблемот е кај мене а ја имам истата шема како лара36 која нема проблем
Како и да е среќно лара36 и да си видиш две цртичкиuser posted image и ако не ти е тешко да ни пишеш за цената на инсеминацијата зашто тука се вртеа разни цени.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1326
6.1.2015 13:44:00   
lara36
kapina prviot pat bese 17 progresivno podvizni ,7 normalni,a sega 15 progresivno podvizni ama normalni 14.

Непосредна врска до пораките: 1327
6.1.2015 13:46:00   
lara36
citav za cenite i ne mi e jasno sega petok treba da odam da gi vidat folikulite i bas ke prasam,na moja prijatelka i zemaa 9000 pa ke vidam kolku ke bide kaj mene

(Одговор на членот lara36)
Непосредна врска до пораките: 1328
6.1.2015 15:01:10   
kapina
epa treba da se nad 50 posto progresivni za normospermija koj vi ja ima pisano taa dijagnoza neznam ama spermogramot ne vi e vo red

Непосредна врска до пораките: 1329
6.1.2015 15:06:57   
kapina
lara ti prativ pp

Непосредна врска до пораките: 1330
6.1.2015 15:59:27   
bubla
Јас не мислам дека кај сите е идто. И јас тука читав дека Лазаревски обично дава гонал инекции, па ете мене не ми дал. Пиев по едно кломифен на ден, а следниот циклус ќе правиме на природен,без стимулација. Последна инсеминација. Или ќе ја биде или ивф. Се надевам првово.
На секој мој негативен тест докторот изненаден подеднакво како и јас. Значи на секој му даваат терапија соодветна на неговата состојба. И јас бев спремна на боцкање, ама докторот вели нема потеба,тоа е за оние со пцос или каде не созреваат доволно фоликулите и нема овулација.
Мора да се верува на докторот. Без верба ништо не правиме.

Непосредна врска до пораките: 1331
6.1.2015 17:03:51   
scared RR
Тоа ми е муабетот дека ете тебе не ти дсл инекции зашто си немала индикации за тоа, јас имав и ми даде, ете лара36 немала индикации проблемот е кај маж и па пак и дал, што знам веќе :(

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1332
6.1.2015 18:15:54   
vazna
Devojki da vi kazam deka eve i jas nemam nikakov problem,ama bas nikakov isto i maz mi, pa pak mi dade doktorkata inekcii za poslednite dve inseminacii. Za treta gi primav fostimon i sega za cetvrtata mi gi dade puregon i plus po edna navecr tabletka klomifen, a sekogas imam odlicna ovulacija duri i ona sama mi vika bravo epten ti e dobra ovulacijata,a sepak mi dava i inekcii.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1333
6.1.2015 18:47:37   
bubla
Со тоа сакаат да ги зголемат шансите.. Повеќе моми за состанок 😃 хихихи

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1334
7.1.2015 10:32:50   
Hopeful RR
Може ни делува дека се исти шемите и терапиите, ама сигурна сум дека не се, посебно пак ако се збори за Ивановски, бидејќи како што знаете, јас од се срце го препорачувам, човекот ептен си ја знае работата. Секоја од нас си е случај за себе, а терапијата за стимулација е таа - изборот е меѓу три-четири типа инекции кои имаат сличен ефект, но различно се прифаќа од телото, со тоа што изборот на докторот веројатно има врска со тоа што повеќето пациентки покажуваат подобри резултати со еден или друг лек.
За инсеминациите јас примав Гонал, а за ивф-то Фостимон. Кога барав да докупам во аптека Фостимон и го немаше, продавачките ме убедуваа да купам Гонал дека демек било исто. Нормално, не купив, најдов Фостимон, но сакам да кажам разликите се во нијанси и сигурно докторот има причина што дава едно, или друго.
Само оптимистично и веќе кога ќе одберете доктор, не се сомневајте во него user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1335
9.1.2015 14:36:00   
vazna
Skared ti sto napravi, do kade si za koga ja otkaza inseminacijata?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1336
12.1.2015 20:56:08   
lara36
dragi moi konecno bidna i mojata inseminacija sega ke cekam i ke se nadevam deka ke bide pozitivno.nekoj me prasuvase za cena 9300 mi zemaa.poz do site

Непосредна врска до пораките: 1337
13.1.2015 11:42:38   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lara36

dragi moi konecno bidna i mojata inseminacija sega ke cekam i ke se nadevam deka ke bide pozitivno.nekoj me prasuvase za cena 9300 mi zemaa.poz do site

Lara36, среќно и успешно да биде!user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1338
13.1.2015 16:19:02   
vazna
Devojki sto tuku se vrativ od sistina bidna i mojata posledna inseminacija, imav eden golem i dva pomali folekuli doktorkata rece deka se odlicni i maz mi imase 35 milioni spermatozoidi pa ke vidime sto ke ispadne od rabotava, ince plativ 10 500 den ova so cenive se stvarno za nikade site plakme razlicnouser posted image pozzz devojkiuser posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1339
13.1.2015 16:30:19   
lara36
vazna ne znam zosto ti zemale tolku i jas vcera bev ete pisav 9300 i prethodno koga bev rasav istata suma mi ja kazaa.srekno

Непосредна врска до пораките: 1340
13.1.2015 16:44:04   
scared RR
Како бе така со цениве зашто не се пожалите, мене да ми речат повеќе од 9300 ќе се бунам, да видите како со бунење смалуваат цени.
лара36 а ехо прегледите ти беа наплаќани?

Непосредна врска до пораките: 1341
13.1.2015 16:47:39   
lara36
prethodno odev dva pati za da se vidi na eho so i kako i nisto ne mi naplatija

Непосредна врска до пораките: 1342
13.1.2015 16:58:10   
scared RR
а вака колку вкупно те чинеше цела инсеминација, со се лековите? Каква стоп инекција ти даде?
И што терапија примаш сега после инсеминацијава? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1343
13.1.2015 17:11:04   
lara36
za clomifen,estrofem i 3 gonali plativ 5300.2090 dadov za inekcijata znam deka bese na O ama ne mozam da ja procitam na semava,inseminacijata 9300 i sega pijam femibion,aspirin i vaginalen gel crinone za niv plativ 3400 znaci 20000 se zaedno

Непосредна врска до пораките: 1344
13.1.2015 17:23:53   
scared RR
фала ти лара user posted image Јас веќе имам земено кломифен и естрофем ги зедов на рецепт. А декортин гледам ти нема дадено? мене и тоа ми стои на шемата. И мислам дека со естрофем ќе продолжам и после инсеминацијата , ама добро воглавно тоа е тоа. Уживај сега по дома и за две недели user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1345
13.1.2015 17:48:26   
vazna
Pa za site cetiri inseminacii plakav po tolku navistina neznam sto e so cenive ama kako i da e neka e za arno.

Непосредна врска до пораките: 1346
13.1.2015 20:39:21   
lara36
neka bide se kako sto treba da se raduvame i nie na user posted image a parite se pecalat

Непосредна врска до пораките: 1347
14.1.2015 0:15:10   
Melanija RR
Со среќа lara36 и vazna user posted image сега заедно да си ги видите user posted image user posted image

Морам да искоментирам за цените ,се ова на дршавно чини докај 4.000илјади ,9илјади само инсеминација е вистинска лудост и кражба.Секоја има честuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1348
14.1.2015 0:30:05   
scared RR
Лековите се тие кои ја дигаат цената една гонал инекција е 1670, стоп инекцијата ете 2090, кринон гелот 2500 ако се оди со истиве лекови и на државно нема шанси да се пројде со 4000. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1349
14.1.2015 9:53:29   
LoveableMe RR
Колку што читам, се повеќе инсеминациите по приватните клиники личат на мало ИВФ, наместо класична инсеминација, инекции боцкања, посилна стимулација...а цените боли глава...можеби сакаат да ги зголемат шансите од инсеминациите, па затоа одат со појака терапија....

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.