|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
21.1.2015 15:55:44   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

...иначе пишувам кога мм е на работа оти ми вика дека се преоптоварувам со многу читања и докторувања...ама јас мислам дека сме постанати постручни и од самите доктори...уште да можевме сами ин витро да си напраевме,гарант успешно ќе ни беше user posted image

ха ха ха ха жива вистина, лелее криј се од мм и јас исто само ми вреска доста читаш, а тоа сами да си правевме, може стварно ќе биднеше побрзоuser posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1726
21.1.2015 16:09:41   
весник

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Kapina i jas sum utre kaj Lazarevski na pregled :)
пеперутче во колку имаш закажано утре кај лазаревски...можеби ќе се видиме,јас имам во 10...

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1727
21.1.2015 16:53:16   
butterfly 00
Vesnik jas sum od 10.45 kaj Lazarevski, a posle kaj Gerasimova :)

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 1728
21.1.2015 16:57:09   
Hopeful RR
весник, не мисли сега на септумот, верувај му на докторот. Изгледа бил мал септумот штом рекол да не се закача, и сега пред ЕТ не ти требаат и такви мисли и плус нервози. Чудно ми е зошто не го извадиле на хистероскопијата, веќе кога го виделе, но нејсе, биднало. Инаку има голем број жени кои не ни знаат дека имаат септум, па дури и комплетно поделена матка, па имаат нормални бремености, така што олабави се user posted image
А ова нашево читање и пишување е посебна дисциплина, јас дури на мм му викам дај да специјализирам гинекологија, без медицински факултет, ионака се научив user posted image Среќа па тој не ми мрчи за РР, дури и сам ме прашува за други случаи, искуства и мислења.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1729
21.1.2015 17:27:54   
butterfly1

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Jas bev denes kaj dr lazarevski znaci i me idprati da ispitam kariotip i kariogram i da ispitam vrodena trombofilija ne ocekuvav vika takvo nesto kaj tebe matkata e super naj verojatno e vrodena trombofilija i ke mi davat kleksani samo po kolku ke bide neznam i kaza ovulacija ne nastapuva mi dade siofor da pijam i toa e vit a i d isto

Капина ти кажа ли зашто нема овулација? сигурно има некој хормонален дисбаланс, а сиофорот зашто ти ги даде нели тебе ок ти е инсулинот? user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1730
21.1.2015 17:34:39   
kapina
Glikemijata e granicna vrednost

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 1731
21.1.2015 17:37:49   
kapina
A i endokrinologot dr iskra miodobri da gi pijam

Непосредна врска до пораките: 1732
21.1.2015 18:13:16   
scared RR
Капина од колку мг ти рекоа да пиеш? За циклусот што ти касни ти даде нешто? Секако од сиофорот штета нема да имаш ама јас ни со него немам овулација user posted image

Непосредна врска до пораките: 1733
21.1.2015 18:52:51   
kapina
Najmalata doza mi ja dade endokrinologot dr iskra lazarevski kaza ona da si odrede od kolku sestra mi piese siofor i rodi dve deca

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1734
21.1.2015 18:59:46   
весник
a zosto se tie siofor????? za ovulacija da predizvikaat ili????

Непосредна врска до пораките: 1735
21.1.2015 19:10:26   
scared RR
Сиофор се метформин, јас ги пијам за покачен инсулин, ги даваат и за покачен скриен шеќер и/или гликемија.

Непосредна врска до пораките: 1736
21.1.2015 19:11:24   
kapina
Tie se za visok insulin ama gi davat i za podobra ovulacija

Непосредна врска до пораките: 1737
21.1.2015 20:17:39   
kate..
kaj doktor petanovski remedika sum
utre sum na razgovor kaj 1 i ke videme sto i kako koga ke pocnuvam so inekcii ili so nekoi ispituvanja se nadevam deka nema da mi bara dopolnitelni ispituvanje sakam sto pobrzo da pocnam so inekciite

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1738
21.1.2015 22:54:48   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

Love smeni me vo listata na 20.01 pocnav so terapija ;-) pozdravce do site RR-ki :-*

Намерно оставив претходно, да видам дали читатеuser posted image user posted image user posted image , позз

user posted image citam,citam ama cekav novosti da pisam user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1739
21.1.2015 23:15:09   
Pinky30
RR-ki dali mozam da pijam Analgin,Brufen....nesto takvo za bolki vo teloto,glavobolki....? Zosto mi e tret den od pocetok na terapija i sakam da znam dali mozam ili ne...i nekogas znam da se napijam i diazepam od 2 mg koga ne spijam ama sega se osekjam ubavo deka pocnav do terapijava i nemam potreba ama pak da prasam ako vo slucaj me fati nekoj nesonica dali mozam...dali ste piele vie ili se na prirodna baza kako caj i sl.ste konzumirale

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1740
21.1.2015 23:48:34   
kapina
za kariotip i kariogram koj dava upati i koj zakazuva mojot maticen gin mi rece da prasam

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1741
21.1.2015 23:51:11   
butterfly1
kariotip i kariogram se edno isto jas mislam.. Jas i maz mi ispituvavme kariotip na Gak, togas ne se zakazuvase ama sega se zakazuva preku moj termin. Za tebe ginekologot za maz ti maticniot negov. Samo najdi si vrski ako mozes rezultatite se cekaat i po 2 meseca.

Непосредна врска до пораките: 1742
22.1.2015 10:19:15   
LoveableMe RR
Pinky30, можеш да пиеш аналгин, јас знам прашав за моето ИВФ и ми рекоа аналгин може, за другите не знам, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 1743
22.1.2015 13:27:57   
Zoya
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

za kariotip i kariogram koj dava upati i koj zakazuva mojot maticen gin mi rece da prasam

Капина и нас Лазаревски ни препорача да правиме кариотип. За тебе закажува матичниот гинеколог, а за сопругот неговиот матичен општ лекар. Закажи прво ти, па веднаш нека оди тм за да имате термини еден по друг. Инаку се чека за резултати. во просек викаат околу 6 недели. Сестрата што ни земаше крв не поучи да се јавиме после 4 недели и откако се јавив после неколку дена ни ги дадоа. Направете си го тоа да бидете сигурни да не има некои хромозомски мутации.

< Поракaта ја уредил Zoya -- 22.1.2015 13:28:33 >

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

Непосредна врска до пораките: 1744
22.1.2015 15:03:43   
Hopeful RR
Butterfly 00 user posted image user posted image user posted image
Многу ми е жал... Верувам дека наскоро ќе се радуваш вистински и до крај. Биди силна, тука сме со тебе!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1745
22.1.2015 15:12:31   
LoveableMe RR
Постовите со големо жалење и тешко срце за спонтаниот на батерфлај00 ги префрлам во Спонтан абортус.

Јас бев кај Петановски и ми рече дека најверојатно до крајот на месецот би требало да биде враќањето на смрзнатите ембриони, терапија не примам, отпосле ќе ми дадат, така ми кажаа, значи по трансферот.

кате..., што направи ти? Договоривте ли што-како понатаму?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.1.2015 20:32:52 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1746
22.1.2015 17:21:34   
gina
LoveableMe ajde uste malce pa embrioncinjata ce si gi zemes vmese i daj boze ovaj pat da bide uspesno user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1747
22.1.2015 19:29:08   
kate..
Јас бев кај Петановски и ми рече дека најверојатно до крајот на месецот би требало да биде враќањето на смрзнатите ембриони, терапија не примамр, отпоисле ќе ми дадат, така ми кажаа, значи по трансферот.
кате..., што направи ти? Договоривте ли што-како понатаму?

zdravooo ete da si se pofalam mi olesni malku zdravje da dobijam menzis i od vtor den pocnuvam so fostimon po 3 prasoci i 3 vodi. mi rece doktorot da pocnam so folna po edno na den i dostineks 1/4 nedelno pa utre treba da dobijam i zdravje od sabota pocnuvam soo inekciite

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.1.2015 20:27:25 >

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1748
22.1.2015 20:31:01   
LoveableMe RR
Џинa, фaлa ти зa убaвите збoрoви, сепaк кoгa читaм зa неуспесите нa нaшите рингерaјки се рaстaжувaм, a oвoј периoд имaше мнoгу и ќе излaжaм aкo кaжaм декa не ми е кривo и декa сум среќнa кo ништo дa не билo.

Кaте, супер вести aјде ќе се бoдриме зaеднo, пoзз. Весник дaли беше кaј Лaзaревски?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1749
22.1.2015 20:35:02   
kate..

Џинa, фaлa ти зa убaвите збoрoви, сепaк кoгa читaм зa неуспесите нa нaшите рингерaјки се рaстaжувaм, a oвoј периoд имaше мнoгу и ќе излaжaм aкo кaжaм декa не ми е кривo и декa сум среќнa кo ништo дa не билo.

Кaте, супер вести aјде ќе се бoдриме зaеднo, пoзз. Весник дaли беше кaј Лaзaревски?

LoveableMe RR koga pocnuvas so terapija ili pocna da da ke se bodrime zaedno

Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?