|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
2.3.2015 13:53:41   
wanna be mum
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

wanna be mum од утрогестан можно е, но за да знаеш дали треба да продолжиш евентуално со крионе мора да направиш тест преку крв. Со среќаuser posted image

Јас прекинав да ставам кринон гел уште пред една недела на денот кога требаше да добијам ајде реков доста е, имав грчеви мислев кај да е ќе дојде и еве една недела помина уште имам грчеви повремено градите ми пукаат, абер немам од добивање, значи терапија 6 дена не примам user posted image
Тест немам никаков направено ми се смачи од разочарувања user posted image А баш месецов имав 3 фоликули 21мм ендометриум супер, трослоен, се нај нај викаше докторот, којзане, ај ќе почекам уште малку

< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 2.3.2015 13:57:31 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1426
2.3.2015 13:57:07   
bubla
Melanija - mislev preku krv na 12 den.
Da ne probuvam poarno a? Ke puknam 2 nedeli :)

Непосредна врска до пораките: 1427
2.3.2015 13:57:55   
bubla
ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

wanna be mum од утрогестан можно е, но за да знаеш дали треба да продолжиш евентуално со крионе мора да направиш тест преку крв. Со среќаuser posted image

Јас прекинав да ставам кринон гел уште пред една недела на денот кога требаше да добијам ајде реков доста е, имав грчеви мислев кај да е ќе дојде и еве една недела помина уште имам грчеви повремено градите ми пукаат, абер немам од добивање, значи терапија 6 дена не примам user posted image
Тест немам никаков направено ми се смачи од разочарувања user posted image А баш месецов имав 3 фоликули 21мм ендометриум супер, трослоен, се нај нај викаше докторот, којзане, ај ќе почекам уште малку

A test pravese li?

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 1428
2.3.2015 13:58:41   
wanna be mum

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

A test pravese li?

не, уште не

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1429
2.3.2015 14:03:39   
bubla
E pa ne si trebala taka da napravis. Obavezno pravis test i posle prekinyvas ili prodolzuvas so terapijata.
Moze ima nesto :)user posted image

Непосредна врска до пораките: 1430
2.3.2015 14:11:26   
Melanija RR

Одлично звучи ,но баш затоа МОРА тест. Може треба подршка од прогестерон,Не се зезај мој советuser posted image на добро звучи

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1431
2.3.2015 14:36:15   
wanna be mum
thanks na odgovorot i na dvete, ke napravam, pusto razocaruvanje od nego se plasam user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1432
2.3.2015 16:04:46   
bubla
A moze i ke se izraduvas? :)

jas pustam sreka za user posted image

Непосредна врска до пораките: 1433
3.3.2015 10:47:03   
Hopeful RR
Леле wanna be mum, те молам не ја прави мојата грешка!!! Јас со четвртата инсеминација исто прекинав со Кринон, ми заврши дозата и си викам ај, не мора, плус и не правам тест заради стресот, и ќе чекаме да видиме. Поминаа уште две недели, замисли, вкупно 4 после инсеминацијата, а јас бев покриена со Кринон само во првите две. И уште будала, не правам тест!!! После тоа прокрварев, сосема различно беше од обична менструација, плус осетив како излегува нешто од мене, отидов на лекар и најверојатно беше биохемиска бременост. Никој ништо не ми искоментира, но можно е да имаше поинаков исход ако не го прекинев Кринонот.

Прогестерон е исклучително битен за поддршка, посебно кај вештачко оплодување, така што одма прави тест преку крв, не домашен, и дај боже да се израдуваш! Ти држам среќа user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1434
3.3.2015 11:02:02   
bubla
Bambina denes e denot D za tebe.
Ti stiskam palci za trocifrena beta!

celo vreme zirkam dali si pisala nesto...

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1435
3.3.2015 13:49:32   
bambina34

eve me bubla ..fala ti za poddrskata ..ne otidov da vadam beta ...od sto nemozev da izdrzam vo nedelata na 12 den pravev test i izleze negativen.. denes cel den imam bolki kako za dobivanje..ke pocekam do petok , ako ne dobijam togas ke pravam ..

Непосредна врска до пораките: 1436
3.3.2015 19:41:49   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

eve me bubla ..fala ti za poddrskata ..ne otidov da vadam beta ...od sto nemozev da izdrzam vo nedelata na 12 den pravev test i izleze negativen.. denes cel den imam bolki kako za dobivanje..ke pocekam do petok , ako ne dobijam togas ke pravam ..

Mojava user posted image vesterka dojde nepokaneta..strav i bese da ne zakasni slucajno ..
sega so novi sili vo novi pobedi ....se nadevam ke imam poveke sreka so slednata insemenacija..
so sreka bubla i libra , stiskam palci za vas dve ..vie barem izraduvajte ne

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1437
3.3.2015 20:30:35   
bubla
Bas mi e zal :( stvarno ne e fer :(

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1438
3.3.2015 21:33:52   
lara36
zdravo devojki eve me i mene povtorno se spremam za vtora inseminacija utre ke odam da vidime do kaj se folikulite i da go odredime tocniot den.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1439
4.3.2015 9:15:44   
Libra88
Bambina, sto da se kaze osven so novi sili na slednata inseminacija :(

Jas voopsto ne se nadevam bidejki imavme mnogu malku junaci.. si go svativ ova kako trgnuvanje po patot do celta.

< Поракaта ја уредил Libra88 -- 4.3.2015 9:17:08 >

(Одговор на членот lara36)
Непосредна врска до пораките: 1440
4.3.2015 9:27:46   
bubla
Lara srekno, neka bide posledna ovaa :)

Libra - nema gubenje nadez dodeka ne se vidi testot.. Primas li nekakva terapija posle inseminacijata?

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1441
4.3.2015 10:48:47   
LoveableMe RR
Bambina34, баш ми е жал, нема откажувањеuser posted image .

Лара36, среќно. Каде ќе правиш, примаш ли нешто?user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1442
4.3.2015 11:53:36   
Libra88
Piev klomifen samo kako stimulacija, inseminacijata ja pravev na Gak, mi ja pravese dr.Jovcevski.

Ne mi spomnaa nisto za posle inseminacija, ama sega mu se javiv na maticniot da go prasam za utogestan, mi rece deka mozam da gi zemam. Posle ke kupam. Odat li bez recepta, bidejki maticniot mi e od drug grad, ke treba da odam specijalno za recepta ako ne mi dadat.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1443
4.3.2015 12:02:29   
gina
Libra88 utrogestanot ne odi na recepta mozes da si go zemes
ti posakuvam pozitiven test user posted image Srekno

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1444
4.3.2015 12:10:56   
Kvisko
Bambina34 баш ми е жал. Ќе дојде и твојот ден не се секирај.

Libra88 стискам палци за успех. Ако не ти кажал лекарот за утрогестан не го земај. Проценка е дали ти треба или не.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1445
4.3.2015 12:39:02   
lara36
vo sistina ke pravam na clomifen,estrofem i gonal sum i eve deneska malku po pozitivno od minatiot pat.sega imam dva golemi i dva mali folikuli a minatiot pat imav samo eden pa malku poveke nadez mi ostanuva.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1446
4.3.2015 13:00:32   
Melanija RR
Пред 3 год на ГАК инсеминациите не ми кажуваа да земам утрогестан,НО на отпусната листа пишуваше и утрогестан и аспири.Вториот пат поучена сама сиСекогаш ми викаа да за утрогестан.
Libra88 ако не си ја земала отпусната земи ја и види дали пишува.

lara36 со среќаuser posted image

bambina34 user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1447
4.3.2015 13:44:33   
bubla
user posted image  Lara - odlicni brojki.. Kaj koj doktor odis?

Mene Lazarevski sekogas mi dava utrogestan. Iskreno ne mislam deka se raboti za procenka na doktorotot. Citam po stranski sajtovi, zenite kazuvaat deka im merat nivo na progesteron, estradiol nekolku pati vo tekot na postapkata. Isto spomnuvaat nekoi sredni vrednosti koi mora da gi ima zenata na odreden den po folikul. Vakvo nesto ne sum cula od nitu edna kaj nas.. Treba da gledaat zoltoto telo kako laci progesteron i dali e dovolno za da dadat - na oko ne mozat da vidat. Mislam se raboti za nekoja praksa - da bidat na sigurnata strana.

Minatite 2 pati kako pomocana celo vreme se osekav od utrogestanot. De tece belo, de prozirno.. ic ne e prijatno za stavanje. Vikaat poubavo e vaginalno, zatoa sto polesno se podnesuvale, ama pa i neprijatno e... 

Непосредна врска до пораките: 1448
4.3.2015 18:05:02   
lara36
bubla odam kaj ivanovski

Непосредна врска до пораките: 1449
4.3.2015 19:06:19   
bubla
super rezultati. Samo napred so ubava misla 😃

Непосредна врска до пораките: 1450
Страница:   <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.