Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.3.2015 12:58:40
Jeni80
Devojki, pozitiven test I bhcg e 242. Izmeshani emocii, placam , se smeam, nemozam da poveruvam bidejki nemam nikakvi simptomi osven cudno treperenje vo jajnicite kako za dobivanje. Go molam Gospod da ja isterame rabotata za bebence do kraj. Znachi mi bese vrateno edno embrionce na vtor den, bev mnogu razocarana zosto tolko rano, mislev deka ne se kvalitetni pa brzaat da mi go vratat :). Nema otkazuvanje, ve gushkam I vi prajkam pozitivna energija
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.3.2015 13:58:40
LoveableMe RR
Јени80, честитки душо, после долги години стерилитет. Кај доктор Ивановски од Систина правевте, колку што знам? Што терапија примаше, фостимони или нешто друго? Бетата ти е супер, ајде овој пат ќе станеш мамичка . Одмараше до тестот, планираш да одмараш, се движиш..?
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.3.2015 14:14:52
jana81
bravo jeni bas mi miloooo, ajde imaj lesna bremenost. da ti kazam me raspolozi, kako se blizi vremeto za test mene me fakja panika i sum mnogu raseana. na momenti sum sigurna deka se fatilo, na momenti si velam edno mi vratija sansite se mnogu mali, simptomi nisto, ama ete ako trba da bide ke bide. Cika ti kako si, kako go pominuvas periodot na cekanje
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.3.2015 15:43:26
virgo
Ви благодарам девојки на поддршката. Ако имате некој совет што да правам овие неколку месеци секако ќе го прифатам!!! Борбата продолжува и како што реков на крајот на годинава обавезно и мене ќе ме има на списокот
Jeni80 имај убава и лесна бременост!!!
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.3.2015 15:55:15
Jeni80
Imam nekoj problem so aplikacijata I po tret pat ja pisuvam porakata. Se nadevam ke se postira sega. Da, kaj Ivanoski go pravevme ivf. Pocnav so mikroginon eden mesec, od 15ti den se bockav so superfact, od treti den so po 3 fostimoni, posle nekoj period mi gi zgolemia na 4 fostimoni. Izvadia 5 folikuli, 3 se oplodia, edno mi vratia na vtor den. Primam terapija vit d, folna kiselina od 5mg, b compleks, aspirin, dekortin, crinon gel, kleksan inekcii I na 4 dena progesteron depo inekcia po polovina. Prvite 4 - 5 dena odmarav celo vreme, stanuvanje za vo wc samo, posle toa I setkav po malku niz doma I vo dvor. Celo vreme se trudev da vnesuvam zdrava hrana I cedeni sokovi, gledav komedii I se trudev da ostanam pozitivna ( iako ne e lesno priznavam so tolku god staz vo ovaa borba ) Isreno seuste nemozam da se opustam, bidejki vtoroto ivf isto testot bese pozitiven, so povisoka beta od ovaa, I zavrshi vo 10 nedela ( nemase crceva akcija iako betata rastese ). Togas si pomisliv deka e podobro da ne bide pozitiven testot, ako ne e embrionot dobar da izdrzi do kraj. Stresovite bea mnogu golemi I me drzat " budna " sega da ne se raduvam predvreme mnogu... Nashiot pat e dolg I makotrpen, no veruvam deka ke se isplati eden den I ke si go vidime toa po koe kopneeme. Guski do site.
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.3.2015 16:04:46
Jeni80
Testot go napraviv na 14den, ne mozev da izdrzam do 16 den kako sto mi bese sugerirano :) . Mislev deka ke bide negativen I sakav da skratam nekoj den, da ne pijam hormonska terapija do kraj :) . Np ete si dokupiv uste :) Vigro znam kako ti e, gledaj da gi trgnes mislite vo slednite meseci, iscisti go organizmot od terapijata, da bides pojaka I posilna za sledniot obid. Sigurno ke bide sledniot obid.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 10:47:23
jana81
Zeni jas pravev self clear test i negativen. Sto e tuka e, mozebi zdravje slednata godina bi probala uste ednas, ne sum sigurna. Kako i da e fala mu Boga i ova mazence sto sega se vrtka okolu mene i ne mi dava prostor za placenje i razocaruvanje. Posakuvam na site Bog da vi dari po najmalku edno , site da se raduvaat.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 10:48:51
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
Zeni jas pravev self clear test i negativen. Sto e tuka e, mozebi zdravje slednata godina bi probala uste ednas, ne sum sigurna. Kako i da e fala mu Boga i ova mazence sto sega se vrtka okolu mene i ne mi dava prostor za placenje i razocaruvanje. Posakuvam na site Bog da vi dari po najmalku edno , site da se raduvaat.
навистина е премногу рано, не знам зошто си правиш стресови знаеш уште колку време има до тестот? Уживај
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 12:10:39
Kvisko
Jeni80 имај прекрасна бременост и влечи за нос за да ни се полни форумот со трудници Јана81 прерано си го направила тестот душичке. Не се разочарувај уште од сега.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 12:31:34
jana81
Dajboze da e rano, prosliot pat uste na sedmiot den mi pokaza dve crti, brz test e pokazuva rezultat i po 5 dena od zacnuvanjeto. Sepak ke si ja prodolzam terapijata pa za nekolku dena ke go povtoram testot
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 12:53:12
Kvisko
Jana81 вгездувањето на ембрионот оди со различна диманика секој циклус. Некој ќе се вгнезди порано некој подоцна. Дури откако ќе биде убаво вгезден организамот почнува да лачи ХЦГ хормон во поголеми количини кои може да бидат детектирани. Цо оглед на тоа што сега трансферот ти бил на само 2 ден на ембрионот му треба повеќе време да дојде до фаза на вгнездување. Не губи надеж туку уживај до времето за тест.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 13:30:00
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
Dajboze da e rano, prosliot pat uste na sedmiot den mi pokaza dve crti, brz test e pokazuva rezultat i po 5 dena od zacnuvanjeto. Sepak ke si ja prodolzam terapijata pa za nekolku dena ke go povtoram testot
Јана и другите рингерајки, до 9-ти ден од трансфер, тешко е да се каже дали тестот е лажно позитивен или вистински, зошто од прегнилот и прогестеронската терапија може да дава лажно позитивен резултат. Најдобро е според мене после 11-12 ден од трансфер, за најсигурно. Среќно!
Алмушка, чекаме вести од прегледот
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 13:39:10
Pinky30
RR-ki kazete mi 8 kletocen embrion dobar li e? na 3-ti den vraten? Moze li nekoja da mi objasni vo kratki crti dali e toa faza blastocist ili ... Fala vi odnapred
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.