Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 13:47:33
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30
RR-ki kazete mi 8 kletocen embrion dobar li e? na 3-ti den vraten? Moze li nekoja da mi objasni vo kratki crti dali e toa faza blastocist ili ... Fala vi odnapred
8-клеточен е ембрион од 3 ден на развој, а бластоциста е од 5 ден на развој, нема правило за квалитет, бидејќи во РМ не прават пред-скрининг на ембриони за да кажат детално дали се добри, туку имаат само основни параметри кои ги даваат при ИВФ. Затоа кај нас, барем од искуствата што ги читам и дискутирам со рингерајки при ИВФ е дека нема правило кој од ембрионите ќе се фати, а според статистикава на РР, повеќе се фаќаат на 2-ри и 3-ти ден на развој, отколку тие на 5-ти ден во РМ. Во странство е друга приказна....
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.3.2015 21:20:22
almushka
devojki jas za prv pat slusnav srceva akcija na moeto bebence 6 nedela denes sve u red rece doktorot od ponedelnik mi pocnuva boleduvanje na rabota ne mozam da se vratam taka mi rece doktorot terapiata prodolzuva isto plus magnezium + pre mama duo posle dve nedeli kontrola da vidime dali ke pocnit i drugiot embrion da se razviet zst denes ne se gledase dobro pozdrav do site
devojki jas za prv pat slusnav srceva akcija na moeto bebence 6 nedela denes sve u red rece doktorot od ponedelnik mi pocnuva boleduvanje na rabota ne mozam da se vratam taka mi rece doktorot terapiata prodolzuva isto plus magnezium + pre mama duo posle dve nedeli kontrola da vidime dali ke pocnit i drugiot embrion da se razviet zst denes ne se gledase dobro pozdrav do site
ајде алмушка, за следна контрола те чекаме со нови вести
RE: Вештачко оплодување VII дел 29.3.2015 18:06:59
jana81
stama, nema nikoj. da navivame za cika da ni se javi so ubavi vesti. jas denes pak pravev test i pak negativen. se' nekako imav nekoe cuvstvo deka se fatilo ama nistoo. denes mi e 11ti den od ET.
RE: Вештачко оплодување VII дел 29.3.2015 20:38:59
Kassy
Jana.. ti prativ privatna poraka.. pocekaj do 14-ti den za beta hcg... Pozdravce to site i gooooolema poddrska za site sto se vo procedura, jas utre odam na prva kontrola, po moeto neuspeshno in vitro. Pa ke vidime sto ke bide za narednoto...
RE: Вештачко оплодување VII дел 29.3.2015 22:43:26
jana81
prosliot pat koga pravev mi izleze pozitiven uste na sedmiot den od ET, zatoa pak sakav porano da znam. Ne se mnogu potpiram na niv sekako ne se 100% tocni, zatoa si prodolziv so terapijata sepak ima nadez. Kassy fala ti mnogu, ke moram ili stip ili skopje da idam za beta.
RE: Вештачко оплодување VII дел 29.3.2015 23:46:19
kapina
Jas neznam zosto pravete takvi domasni testovi tie testovi stvaraat samo dopolnitelen stres a inace za beta hcg kaj nas vo strumica istiot den za nekolku casa gi davaat rezultatite
Cika, за неколку дена те чекаме со убави вести. Јана и ти до крај на неделата да видиме две цртки Касси, пиши како ќе пројдеш кај докторот. Имаме ли нови рингерајки што имаат пункција или почнуваат терапија?
Јас ќе се пријавам кога ќе дефинирам се со докторот. Мислам дека некаде кон мај ќе почнам со терапија. Сега имам приватни обврски, па да не си правам стресови, а и убаво ќе биде телото (и мозокот) малку да ми се одморат. Ќе правам приватно ИВФ, кај д-р Лазаревски. ПС - освен ако не се случи некое чудо во периодот измеѓу
RE: Вештачко оплодување VII дел 30.3.2015 10:04:01
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla
Јас ќе се пријавам кога ќе дефинирам се со докторот. Мислам дека некаде кон мај ќе почнам со терапија. Сега имам приватни обврски, па да не си правам стресови, а и убаво ќе биде телото (и мозокот) малку да ми се одморат. Ќе правам приватно ИВФ, кај д-р Лазаревски. ПС - освен ако не се случи некое чудо во периодот измеѓу
bubla, ти пуштаме среќа и за ИВФ и за чудото, па што биде нека биде
RE: Вештачко оплодување VII дел 30.3.2015 16:42:10
vazna
Eve jas veke deset dena pocnav so terapija jasmin da pijam, inace deneska go dobivme pismoto od fondot ni odobrile konecno, so gospod napred ke pocneme so invitro postapkata poz i
RE: Вештачко оплодување VII дел 30.3.2015 22:44:57
LoveableMe RR
Beba1 и vazna, ајде со лесно на двете, известувајте не како ќе ви оди.
Јас бев кај Петановски, следно ми рече да пробаме на природен циклус со блага стимулација, тоа некаде крај на мај, бидејќи дотогаш имам обврски на работа, кога нема да можам да земам боледување.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.3.2015 22:46:23 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 31.3.2015 20:56:11
Kassy
Zdravo na site Eve me mene pak, vcera bev na kontrola posle neuspeshnoto in vitro, i doktorot rece da probame so priroden ciklus, vcera celo Skopje go obrnavme za testot za ovilacija O-view, GO NEMA NIKADE, edvaj najdov Be Safe na Fitofarm, i toj go nema sekade, na sreka go najdovme vo GTC vo apteka Viola, pravev denes test za ovulacija, no ispadna negativen, mi rekoa utre pak da probam... ne znam nekako mi se cini deka e mnogu naskoro po in vitroto.. mislam deka procitav uste nekoj deka sega ke proba so priroden ciklus, daliima nekoj, da i spodeli iskustvo... Pozdravce do site i so sreka ...
RE: Вештачко оплодување VII дел 31.3.2015 23:16:29
brm_brm
Ајде сега ваше мислење денес ми е 13 од ЕТ и денес имав 2-3 големи грутки од гелот помешан со кафеаво. Сега оваа вечер направив домашен тест и ми излезе негативен си викам дека касно го направив т.е. не е утринска урина. Што викате вие за овие грутките кафеави.ме фака страв дека негативен тестот.претпоставувам дека преку крв нема врска дали е сабајли или во текот на денот. За колку време ке биде готов во систина?
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.