|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
26.3.2015 13:47:33   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

RR-ki kazete mi 8 kletocen embrion dobar li e? na 3-ti den vraten? Moze li nekoja da mi objasni vo kratki crti dali e toa faza blastocist ili ... Fala vi odnapred

8-клеточен е ембрион од 3 ден на развој, а бластоциста е од 5 ден на развој, нема правило за квалитет, бидејќи во РМ не прават пред-скрининг на ембриони за да кажат детално дали се добри, туку имаат само основни параметри кои ги даваат при ИВФ. Затоа кај нас, барем од искуствата што ги читам и дискутирам со рингерајки при ИВФ е дека нема правило кој од ембрионите ќе се фати, а според статистикава на РР, повеќе се фаќаат на 2-ри и 3-ти ден на развој, отколку тие на 5-ти ден во РМ. Во странство е друга приказна....

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 401
26.3.2015 21:20:22   
almushka
devojki jas za prv pat slusnav srceva akcija na moeto bebence 6 nedela denes sve u red rece doktorot od ponedelnik mi pocnuva boleduvanje na rabota ne mozam da se vratam taka mi rece doktorot terapiata prodolzuva isto plus magnezium + pre mama duo posle dve nedeli kontrola da vidime dali ke pocnit i drugiot embrion da se razviet zst denes ne se gledase dobro pozdrav do site

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 402
26.3.2015 21:32:25   
kapina
Almuska superr

(Одговор на членот almushka)
Непосредна врска до пораките: 403
27.3.2015 0:13:57   
jana81
Almuska, super vest za dobra nokj, ti posakuvam lesna bremenost:))

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 404
27.3.2015 9:42:24   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: almushka

devojki jas za prv pat slusnav srceva akcija na moeto bebence 6 nedela denes sve u red rece doktorot od ponedelnik mi pocnuva boleduvanje na rabota ne mozam da se vratam taka mi rece doktorot terapiata prodolzuva isto plus magnezium + pre mama duo posle dve nedeli kontrola da vidime dali ke pocnit i drugiot embrion da se razviet zst denes ne se gledase dobro pozdrav do site

ајде алмушка, за следна контрола те чекаме со нови вестиuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот almushka)
Непосредна врска до пораките: 405
27.3.2015 11:40:11   
Jeni80
Super vesti almuska user posted image , uzivaj sega I imaj lesna bremenost user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 406
29.3.2015 18:06:59   
jana81
stama, nema nikoj. da navivame za cika da ni se javi so ubavi vesti. jas denes pak pravev test i pak negativen. se' nekako imav nekoe cuvstvo deka se fatilo ama nistoo. denes mi e 11ti den od ET.

(Одговор на членот Jeni80)
Непосредна врска до пораките: 407
29.3.2015 20:38:59   
Kassy
Jana.. ti prativ privatna poraka.. pocekaj do 14-ti den za beta hcg...
Pozdravce to site i gooooolema poddrska za site sto se vo procedura, jas utre odam na prva kontrola, po moeto neuspeshno in vitro.
Pa ke vidime sto ke bide za narednoto...

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 408
29.3.2015 22:32:35   
Hopeful RR
jana81, навистина многу е рано, јас правев тек на 16 ден од ЕТ. Стрпи се и само оптимистично user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Kassy)
Непосредна врска до пораките: 409
29.3.2015 22:43:26   
jana81
prosliot pat koga pravev mi izleze pozitiven uste na sedmiot den od ET, zatoa pak sakav porano da znam. Ne se mnogu potpiram na niv sekako ne se 100% tocni, zatoa si prodolziv so terapijata sepak ima nadez. Kassy fala ti mnogu, ke moram ili stip ili skopje da idam za beta.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 410
29.3.2015 23:46:19   
kapina
Jas neznam zosto pravete takvi domasni testovi tie testovi stvaraat samo dopolnitelen stres a inace za beta hcg kaj nas vo strumica istiot den za nekolku casa gi davaat rezultatite

Непосредна врска до пораките: 411
30.3.2015 9:31:45   
LoveableMe RR
Cika, за неколку дена те чекаме со убави вести. Јана и ти до крај на неделата да видиме две црткиuser posted image Касси, пиши како ќе пројдеш кај докторот. Имаме ли нови рингерајки што имаат пункција или почнуваат терапија?user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

20.02 - jana81- пoчетoк сo терaпијa (Поповиќ, Систина)
22.02- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.02- cika- пoчетoк сo терaпијa (Димитрoв, Ремедикa)
11.03 - Beba1-почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
00.04 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
00.04- Kvisko- трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

15.03 - cika= пункција 18.03 = ЕТ
17.03 - jana81= пункција 20.03 = ЕТ
31.03- Beba1= пункција 02.04 = ЕТ

=========================

01.04 -cika= ТЕСТ
03.04 - jana81= ТЕСТ
14.04-Beba1= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.3.2015 22:44:10 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 412
30.3.2015 9:41:25   
bubla
Јас ќе се пријавам кога ќе дефинирам се со докторот. Мислам дека некаде кон мај ќе почнам со терапија. Сега имам приватни обврски, па да не си правам стресови, а и убаво ќе биде телото (и мозокот) малку да ми се одморат.
Ќе правам приватно ИВФ, кај д-р Лазаревски.
ПС - освен ако не се случи некое чудо во периодот измеѓу user posted image

Непосредна врска до пораките: 413
30.3.2015 10:04:01   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

Јас ќе се пријавам кога ќе дефинирам се со докторот. Мислам дека некаде кон мај ќе почнам со терапија. Сега имам приватни обврски, па да не си правам стресови, а и убаво ќе биде телото (и мозокот) малку да ми се одморат.
Ќе правам приватно ИВФ, кај д-р Лазаревски.
ПС - освен ако не се случи некое чудо во периодот измеѓу user posted image

bubla, ти пуштаме среќа и за ИВФ и за чудото, па што биде нека бидеuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 414
30.3.2015 16:42:10   
vazna
Eve jas veke deset dena pocnav so terapija jasmin da pijam, inace deneska go dobivme pismoto od fondot ni odobrile konecno, so gospod napred ke pocneme so invitro postapkata poz i user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 415
30.3.2015 17:01:19   
Beba1
zdravo mili moi, utre punkcija pa so lesno da mi e user posted image

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 416
30.3.2015 18:49:51   
jana81
vazna i beba, neka vi e so srekja i na dvete vo postapkata, neka se mnozat povekje trudniciuser posted image user posted image

(Одговор на членот Beba1)
Непосредна врска до пораките: 417
30.3.2015 21:52:51   
SOLE
beba1 so sreka na punkcija da ima ubavi i kvalitetni jajce kletki pa naskoro user posted image

Непосредна врска до пораките: 418
30.3.2015 22:44:57   
LoveableMe RR
Beba1 и vazna, ајде со лесно на двете, известувајте не како ќе ви оди.user posted image

Јас бев кај Петановски, следно ми рече да пробаме на природен циклус со блага стимулација, тоа некаде крај на мај, бидејќи дотогаш имам обврски на работа, кога нема да можам да земам боледување.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 30.3.2015 22:46:23 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 419
30.3.2015 23:26:22   
gina
Beba и vazna ajde so sreka so postapkatauser posted image

jana81 strpi se uste nekoj den ajde da bide pozitivenuser posted image

LoveableMe sega odmaraj i opustise pa vo maj da se izraduvas konecnouser posted image

Непосредна врска до пораките: 420
31.3.2015 13:36:11   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beba1

zdravo mili moi, utre punkcija pa so lesno da mi e user posted image

Beba1, како пројде? Пиши ни, те чекаме!user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 421
31.3.2015 16:24:07   
Beba1
Eve me, 3 izvadeni I daj boze da bidat super,cekam da mi kazat utre ubavi vesti I koga transfer. Ve guskam site

Непосредна врска до пораките: 422
31.3.2015 20:56:11   
Kassy
Zdravo na site
Eve me mene pak, vcera bev na kontrola posle neuspeshnoto in vitro, i doktorot rece da probame so priroden ciklus,
vcera celo Skopje go obrnavme za testot za ovilacija O-view, GO NEMA NIKADE, edvaj najdov Be Safe na Fitofarm,
i toj go nema sekade, na sreka go najdovme vo GTC vo apteka Viola, pravev denes test za ovulacija, no ispadna negativen, mi rekoa utre pak da probam... ne znam nekako mi se cini deka e mnogu naskoro po in vitroto.. mislam deka procitav uste nekoj deka sega ke proba so priroden ciklus, daliima nekoj, da i spodeli iskustvo...
Pozdravce do site i so sreka ...

Непосредна врска до пораките: 423
31.3.2015 23:16:29   
brm_brm
Ајде сега ваше мислење денес ми е 13 од ЕТ и денес имав 2-3 големи грутки од гелот помешан со кафеаво. Сега оваа вечер направив домашен тест и ми излезе негативен си викам дека касно го направив т.е. не е утринска урина. Што викате вие за овие грутките кафеави.ме фака страв дека негативен тестот.претпоставувам дека преку крв нема врска дали е сабајли или во текот на денот. За колку време ке биде готов во систина?

(Одговор на членот Kassy)
Непосредна врска до пораките: 424
31.3.2015 23:33:11   
Hopeful RR
brm_brm, бета хцг во Систина е готов за саат-два, не повеќе. Оди на 15 или 16 ден, и со среќа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.