|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
31.3.2015 23:38:41   
brm_brm
Благодарам Хоупфхл, ме загрижува остатокот грутчињата од кринонот со кафеави траги во него........

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 426
31.3.2015 23:44:18   
jana81
dali vo sistina davaat vrednosno kolku e betata, ili da si odam gak da ispituvam. Brm brm koj den ti bese ET 19.03? I jas pravev testovi negativni ama planiram i beta vo petok da si proveram, so e sigurno, sigurno. Ajde daj Boze da ne ni se tocni testovite, ma da mislam deka trebase da pokazat ako imase bremenost

Непосредна врска до пораките: 427
31.3.2015 23:47:37   
jana81
Kassy, nemam iskustvo so priroden ciklus, ama ti posakuvam ovoj pat da bide uspesnoouser posted image

Непосредна врска до пораките: 428
31.3.2015 23:48:35   
brm_brm
Да да денес ми е 13 ден. Избезумена сум денес. Кога ги видов кафеавите грутки и во афект направив тест. И негативен. Од што друго можњ да сњ кафеави грутките освен ако не е најава за циклус. Уфффф

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 429
31.3.2015 23:55:48   
kapina
brm brm odi ispitaj betahcg

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 430
1.4.2015 1:58:19   
nadez vera ljubov
brm-brm i jas imav na 9 ti den od ET kafeavo so belo samo na brisenje dva dena i toa samo navecer i prekina na 12 den od ET ispitav betahcg i bese pozitivno .najverojatno bese implataciona krvarenje se vgnezduva oplodenata jajce kletka vo matkata.daj boze i kaj tebe da e toa

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 431
1.4.2015 9:03:49   
bubla

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kassy

Zdravo na site
Eve me mene pak, vcera bev na kontrola posle neuspeshnoto in vitro, i doktorot rece da probame so priroden ciklus,
vcera celo Skopje go obrnavme za testot za ovilacija O-view, GO NEMA NIKADE, edvaj najdov Be Safe na Fitofarm,
i toj go nema sekade, na sreka go najdovme vo GTC vo apteka Viola, pravev denes test za ovulacija, no ispadna negativen, mi rekoa utre pak da probam... ne znam nekako mi se cini deka e mnogu naskoro po in vitroto.. mislam deka procitav uste nekoj deka sega ke proba so priroden ciklus, daliima nekoj, da i spodeli iskustvo...
Pozdravce do site i so sreka ...

Mozebi e glupavo prasanjeto, ama zosto ti trebale testovi za ovulacija?
Kolku sto imam citano, posle nesupesno ivf se preporacuva edno na priroden ciklus zagoa sto hormonite od stimulacijata seuste se priautni.
Ti pustam mnogu sreka za kratko da se izraduvas!user posted image

(Одговор на членот Kassy)
Непосредна врска до пораките: 432
1.4.2015 10:11:57   
LoveableMe RR
Brm-brm, најубаво отиди испитај преку крв, домашните тестови не се за верување.

Касси, имам пример на познати баш кај твојот доктор, после неколку неуспешни ИВФ и долги години стерилитет, пробаа на природен циклус и сега е бремена, така што се е можно. user posted image

Бубла, Касси барала тестови за овулација затоа што не е од Скопје, претпоставувам докторот не може да ја следи да доаѓа нон-стоп, а не знам и матичниот каде и се наоѓа, можеби затоа купува тест за овулација. Ајде Каси, да бидне овој патuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 433
1.4.2015 10:28:30   
Jeni80
Brm-brm denes ti e 14 den posle transfer, test preku krv sigurno ke pokaze. Ispitaj beta hcg, ako si od Skopje mozes I vo Avicena, 700 den e testot I ke go imas za nekolku sati. Jas mislam deka dokolku se pravi samo pozitiven/negativen test bez vrednosti preku krv, treba da se ceka 15-16 dena. Beta hcg testot moze I porano od 12-15 den. Ajde srekno, te cekame so ubavi vesti .

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 434
1.4.2015 11:57:28   
jana81
Jas utre ke ispituvam bhcg, plsniram na GAK so upat od maticen. ne se nadevam skoro ic, eve i sabajle pravev uste eden test, pak negativen, ama ajde, za sekoj slucaj pred da prekinam terapija. A moze li da mi kazete po privatnive kako se dvizat cenite za ivf so priroden ciklus. Brm-brm i cika ajde barem vie da ne izraduvate so pozitiven rezultat

(Одговор на членот Jeni80)
Непосредна врска до пораките: 435
1.4.2015 12:06:57   
brm_brm
А на вас ви паѓаат ли грутки од кринонот при бришење?!

Непосредна врска до пораките: 436
1.4.2015 12:50:47   
nadez vera ljubov
brm _brm da i kaj mene imase kako topcinja ,grutcinja beli a moze da se i svetlo rozovi ili svetlo portokalovi se toa e normalno pisuva i na upatstvoto

Непосредна врска до пораките: 437
1.4.2015 12:54:37   
brm_brm
Ти благодарам. Е сега вака описно сабајле се гледам со огледалце мало одоздола и има што да видам: есен куп бело измешано си стои. Можеби цело време било така. И само кога посилно ле поминам со тоалетна само тогаш паѓа.

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 438
1.4.2015 14:37:31   
cika
Ete me devojki so negativna beta po 5pat tesko mi e mnogu na site vi posakuvam uspesno ivf

Непосредна врска до пораките: 439
1.4.2015 15:07:47   
jana81
Aman be cika, se mislev ti ke ne izraduvas ovoj pat. Mnogu mi e zal, isplaci se, olesni se, no otkazuvanje nema. Od utre povtorno vo borba, glavata gore i samo hrabro.

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 440
1.4.2015 16:00:01   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: cika

Ete me devojki so negativna beta po 5pat tesko mi e mnogu na site vi posakuvam uspesno ivf

cika, има ли чаре за твојот проблем? Имаш ли направено дополнителни консултации. Со тебе сме user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 441
1.4.2015 18:56:44   
Kassy
Zdravo mili moi
Denes pak napraviv test za ovulacija, se pokaza negativen, no sepak me povikaa na punkcija vo Petok,
najprvo ke me poglednat na eho, ako ima folikuli, ke izvadat edna, ako ne, zdravje ke cekame naredniot mesec,
Morav da pravam testovi zatoa sto sum nadvor od Skopje, inaku sum od Stip, kako sto znaat da kazat centarot na Istokot,
za mene centarot na uzguben slucaj... ej da odis po apteki i da nemaat testovi za ovulacija.
Imase samo vo 1 apteka, na akcija, so gratis kutija od 415 denari, a jas poednicno od Skopje ja kupiv samo za 170 denari.
O-View testovite gi nemale sega, im pominal rokot i gi vratle site nazad i ne znaat dali ke gi dobivaat.
No sega i ne se zamaram so toa veke. Me fati slatka vozbuda, na nikoj ne mi se kazuva deka odam vo Petok, zatoa sto i samata ne znam sto ke bide, ili ke bide, ili nema da bide...No mora da probame...
Pozdrav do site i gooolema poddrska do Cika.. Cika mnogu mi e zal, znam kolku e ti e tesko sega, no kako sto me bodrevte site vie mene, taka i jas sega te bodram.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 442
1.4.2015 19:13:44   
jana81
Kassy a nema li da primas stop inekcija pri priroden ciklus, nesto i mene mi se vrti vo glava da probam so proroden. I uste me interesira kolku od prilika cini postapkata so priroden ciklus. A za kazuvanjeto i ja sum za da ne kazuvas, znaj si praj si. I ja se pismaniv sto kazav doma pa site neli ke me tesat a nikoj ne e vo moja koza. Ovoj pat ti posakuvam mnogu mnogu srekja i pozitivnost

Непосредна врска до пораките: 443
1.4.2015 19:41:05   
Kassy
Da, Jana, mi dadoa veke pregnil, vecer vo 23 ke se bockam, i cetvrto posle 19.00 , gladna zedna, i Petok vo 08.00 sme tamu.
Se nadevam deka ke uspeeme ovoj pat...Za cenata ke ti pisam poraka...

Непосредна врска до пораките: 444
1.4.2015 19:50:56   
bubla
Многу среќа каси :)
Се надевам ќе успееш и нема да ти требаат тестови за овулација.
Ако на некој му требаат, може вреди да си купите мејби бејби микроскопче. За повеќекратна употеба е.

Непосредна врска до пораките: 445
1.4.2015 19:57:26   
Kassy
Da, da Bubla mi kazaa i za mikroskopot, i toj go nema po aptekite.. ziveeme vo 14 vek....

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 446
1.4.2015 20:34:58   
bubla
Тој го има само во Промедика..
И јас скоро барав за себе да купам и истово чувтсво го имав како тебе, како да сме во 14 век.

Непосредна врска до пораките: 447
1.4.2015 21:17:29   
SOLE

ИЗВОРНА ПОРАКА: cika

Lelee cika mnogu mi e zal, user posted image se razocarav i jas, zosto se slusuva ova bre user posted image

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 448
1.4.2015 21:20:45   
kapina
Cika nila dusicke zal mi e no toa e toa

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 449
1.4.2015 22:52:31   
gina
cika i mene mi e mnogu zal ama toa covek mora se da pretrpi za da stigne do celta

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

kade se olucivte da patuvate na odmor so vaset_o bebe
milence

kade ste odlucile da patuvate na odmor so vaset_o bebe

na more (68%)

na esero (16%)

na selo (12%)

na bajni (2%)

kaj rodnina os drugo mesto (2%)

Број на сите гласови: 122

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!