|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
30.3.2015 9:35:10   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: MILAR1R

Zravo devojki! Jas ovoj cikluske pravam insiminacija od utre pocnuvam so sledejne na folekulite pa zdravje boze drugava nedela ke prvam insimincija na klinika. Kazetemi dali napraviv pravilen izborso kinikava. Inaku ovaa insiminacija mie prva bez nikakva stimulacija na 18 mm ko ke mi dojdat naredniot den treba da sum na klinika togas ke mi stavele stop inekcija i istiot den ke ja pravat insiminacijate e sega ne mi e jasno neli po36 sati treba da se pravi.ne mi e jasno user posted image

Milar1r, среќно, пиши ни како ќе поминешuser posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот MILAR1R)
Непосредна врска до пораките: 1551
30.3.2015 9:37:38   
bubla
ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34
Bubla , invitroto planiras privatno da go pravis ili preku fond?

Приватно ќе го правам - не ми се чека преку фонд.

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1552
30.3.2015 15:04:46   
wanna be mum
Mi znaci neizmerno vasata poddrska, fala na site za utehata user posted image

Непосредна врска до пораките: 1553
30.3.2015 19:24:18   
MILAR1R
Eve me mene pak samo sto se vrativ od kaj maticnata go pominav prvoto merenje na folekulitei mi se 14 mm ama e eden folekule sega mi rece da odam vo sreda na vtoro merejne. Sakav da ve prasam da ne znaj nekoj kolku bi mozelo da porasnat vo eden den folekuliteda ne gi porasnam poveke od 18 zasto doktorot mi bara da pojdam na 18 mm koga ke mi bidat folekulite.

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 1554
30.3.2015 19:39:19   
wanna be mum

Eve me mene pak samo sto se vrativ od kaj maticnata go pominav prvoto merenje na folekulitei mi se 14 mm ama e eden folekule sega mi rece da odam vo sreda na vtoro merejne. Sakav da ve prasam da ne znaj nekoj kolku bi mozelo da porasnat vo eden den folekuliteda ne gi porasnam poveke od 18 zasto doktorot mi bara da pojdam na 18 mm koga ke mi bidat folekulite.

Koj den ti e ?
Rastot e razlicen kaj site , ne se plasi ne e toa tolku strogo, vaka 18,19,20 se e toa super za da ti stavi pregnil i zakazite inseminacija
Meri i endometrium, toj e podednakvo vazen za inplantacija,
Srekno user posted image

< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 30.3.2015 19:41:12 >

Непосредна врска до пораките: 1555
30.3.2015 20:54:45   
MILAR1R
Ok. Fala inaku mi e 10 den od mens.

Непосредна врска до пораките: 1556
30.3.2015 21:50:07   
SOLE

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Здраво девојки, мојата убава приказна за успешната инсеминација заврши вчера user posted image user posted image Едното бебе го изгубив во 7ма другото во 9та недела user posted image , Не го пишувам ова да се пожалам само туку да ви кажам иако процентите се мали и се чини нереално ама обидете се да не ги правите инсеминациите ради реда што се вели, има нешто што држи вода штом ги даваат за услов за ивф. Штознам може заради моето искуство мислам така.
Толку од мене ве гушкам сите user posted image

wanna be mum mnogu mi e zal, user posted image ti posakuvam sreka i uspeh ponataka....

Непосредна врска до пораките: 1557
1.4.2015 18:06:32   
scared RR
Ништо од мојава инсеминација за сега user posted image имам циста на десниот јајник 46мм, докторот не можеше да процени дали е фоликуларна, од овулација, дали е некаква друга само ми кажа е еднокоморна и не е страшна, после мензис да отидам да видиме дали пукнала ако не ќе ми даде контрацептиви, а мене јајникот ме боли леле мори мајко едвај одам user posted image и ова го немав сега и ова ми дојде user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1558
2.4.2015 9:56:22   
bubla
Баш ми е жал скаред.. сигурна сум дека болката не е мала,46мм не се малку.
Се надевам ќе успееш со мензис да ја исчистиш. Болка си е болка, не се трпи.
user posted image user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1559
2.4.2015 15:49:23   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

Ништо од мојава инсеминација за сега user posted image имам циста на десниот јајник 46мм, докторот не можеше да процени дали е фоликуларна, од овулација, дали е некаква друга само ми кажа е еднокоморна и не е страшна, после мензис да отидам да видиме дали пукнала ако не ќе ми даде контрацептиви, а мене јајникот ме боли леле мори мајко едвај одам user posted image и ова го немав сега и ова ми дојде user posted image

ајде бре, амаааанuser posted image , а да си пијуцкаш ракија, дефинитивно ќе ти пукне цистата и ќе ги прочистиш јајниците. Што велиш?user posted image Мене ми било така успешно пукањето еднаш или два пати на циста, инаку немам често, ретко се појавиле, но ете на овој начин ги решивuser posted image Ама со ракија 50 степени, не помалкуuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1560
2.4.2015 16:12:57   
scared RR
не пијам алкохол јас ич user posted image а и не смеам заради лековите што ги пијам да пијам алкохол. Ќе пробам сега со чај од невен ми кажаа за цисти е добар, сок од цитрон секое сабајле веќе пијам , и плус еден лек со сода и лимон баш сега го прочитав. Се надевам ќе пукне.
И јас тоа викам аман де се нешто лошо спотерува, никако да тргне.

Непосредна врска до пораките: 1561
3.4.2015 12:45:32   
MILAR1R
Zdr. Zenski jas vcera pravev insiminacija na klinika na priroden ciklus bez stimulacija. No nemikladoa ni stop inekcija zatoa sto folekulot mi bese pred pukanje e sega sakav da mi kazi nekoj sto ima praveno na ovaj nacin insiminacija za kolku vreme da pravam test ili i jas treba da cekam 14 dena user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1562
3.4.2015 16:38:54   
bambina34

Zdr. Zenski jas vcera pravev insiminacija na klinika na priroden ciklus bez stimulacija. No nemikladoa ni stop inekcija zatoa sto folekulot mi bese pred pukanje e sega sakav da mi kazi nekoj sto ima praveno na ovaj nacin insiminacija za kolku vreme da pravam test ili i jas treba da cekam 14 dena user posted image .

so sreka Milar1r.sea opusteno ovie dve nedeli..izbegnuvaj da krevas teski raboti..na 14 den ako ne dobies napravi betahcg..

Непосредна врска до пораките: 1563
5.4.2015 16:38:13   
LoveableMe RR
Милa1р1, среќнo, те чекaме сo убaви вести зa две неделиuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1564
5.4.2015 16:46:56   
MILAR1R
Zenski sakam da ve prasam dali i vie posle insiminacija ste imale bolki oti mene veke 4 den od insiminacija me boli stomakot vo dolniot del od stomakot neznam dali e normalni ili ne a i voedno sakav da ve prasam maticnata mi dade da stavam utrogestan od 200 dva pati denot a i na klinika mi gi spomnaja i toa ne znam zosto bi mi bile tie vaginnaleti. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1565
5.4.2015 17:14:56   
bubla
Мила, тоа е прогесгерон. Целта му е поддршка на бременоста. Слушај си ја матичната, поевеќето тука сме го користеле :)

Непосредна врска до пораките: 1566
5.4.2015 17:32:54   
MILAR1R
bubla ok za utrogestanot a ova so bolkive normalno li e ne se nekoj nepodnoslivi ama gi ima dali e normano aj prvit den aj vtoriot si rekov od sto e voznemirena matkata sto se cepka vo nea ama veke 4 den me cepka nekako stomakov taka treba ili nesto drugo e?

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1567
5.4.2015 18:17:45   
bubla
Јас немав такви болки. можно е спермата да не била добро прочистена и да тинствара контракции. Мене така ми има објаснувано докторот. Медиумот за прочистување и самата постапка на прочистување се многу битни инакунќе се појават болки и контракции во матката.
Ако не ги се издржливи болките, утре чуј се со матичниот гинеколог.

Непосредна врска до пораките: 1568
5.4.2015 18:25:35   
LoveableMe RR
Милaр1р, јaс имaв тaкви бoлки кaкo тебе требa зa ден двa дa пoминaт, aкo се мнoгу силни, oди нa лекaр, сo леснo

Верувај во чуда!

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1569
5.4.2015 22:51:06   
lavica82
Zdravo devojki,sakam da ve prasam posle kolku denovi od insemenacijata ste pravele test.mene utre mi e 13 den, pa se mislam dali da pravam ili da pocekam uste nekoj den.

Непосредна врска до пораките: 1570
5.4.2015 23:26:12   
Melanija RR
lavica82 се препорачува да се направи тест преку крв на 15 ден од инсеминација.Ти посакувам висока бета и user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lavica82)
Непосредна врска до пораките: 1571
9.4.2015 14:17:45   
bambina34
Dragi moi , denes ja pravev mojata cetvrata inseminacija na GAK. Doktorot mi kaza da stavam utrogestan nautro i navecer , megutoa ne mi kaza od kolku mg da bidat vaginaletite vaginaleti ..Vase iskustvo ?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1572
9.4.2015 14:34:06   
bubla
jas sekogas stavav od 200mg 2 pati na den.

Непосредна врска до пораките: 1573
9.4.2015 15:25:51   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

Dragi moi , denes ja pravev mojata cetvrata inseminacija na GAK. Doktorot mi kaza da stavam utrogestan nautro i navecer , megutoa ne mi kaza od kolku mg da bidat vaginaletite vaginaleti ..Vase iskustvo ?

Најпрво среќно!user posted image А за утрогестанот, мора да го прашаш докторот, во принцип е два пати под 200, но може да биде и поинаку, затоа најдобро прашај, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1574
15.4.2015 9:32:58   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Devojki zdravo, jas veke podolgo vreme se spremam da ja napravam prvata inseminacija megutoa do sega ne sprecuvaat bakteriite kaj maz mi vo sperma i vo ureta imase eserihija coli piese antibiotici i ja nema ni vo sperma ni vo urera, e sega vo ureta mu nasele streptococcus agalactiae od grupata B citav na net deka ne e seksualno prenosliva, neznam sto e najpametno da pravime,dali pak da pie antibiotik ili da pravime inseminacija, ovulacija. mi e za 6 dena

Јас мислам прво да излечите бактерии, па потоа инсеминација, бидејќи поголеми проблеми се јавуваат ако не се излечени бактериите, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1575
Страница:   <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  61 62 [63] 64 65   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.