Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 30.4.2015 14:22:48
Bea
Еве ме мене после втора контрола и измешани емоции... Естрадиолот после 7 примени пурегони ми е скоро 1900 и нешто, скоро 2000. Фоликули на кило... Докторов ми ја спомна можноста, бидејќи тендирам кон хиперстимулација, да замрзнеме се, а трансфер да правиме некој нареден циклус.
Офффффффффф. Не знам што да мислам. Од една страна криво ќе ми биде многу за циклусов ако не заврши со трансфер, од друга страна пак добро е што ќе има резерва за замрзнување. Сега ми ги остави уште трите пурегони да ги примам заклучно со сабота, па во недела сабајле уште една контрола на E2 и ултразвук, па тогаш ќе знаеме што ќе правиме. На крај ми спомна варијанта да ми врати само еден ембрион, што јас радо ја прифаќам :)
Останува да видиме во недела како ќе биде, се надевам дека ќе бидам умна :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 30.4.2015 14:41:41
Kvisko
Bea и јас бев во иста ситуација како тебе минатиот циклус. Не се секирај докторот знае што прави. Ако види на пункција дека има многу фоликули или јајниците се зголемени ќе го одложи трансферот ама за твое добро. Како и да со среќа и со лесно на пункција па потоа ќе мислиш за трансфер.
Розева, не се секирај, такви болки може да имаш и од самата терапија, прочитај контраиндикации на естрофемот и кринон гелот, ќе видиш пишува абдоменални болки. А има и многу на форумов што имале такви болки исто, а сепак се пофалиле со позитивне тест. Така да, не мора ништо да значи. Дај боже да се предзнак за бременост, па и ти да ни се пофалиш со позитивен тест и Мене пак, ме сотреа кошмари, аман веќе, од ова хормоноскава терапија постојано ми се јавуваат соништа грозни. Знам дека е од хормоните ама па си викам зошто не сонувам ливади со цвеќиња
Deneska se slusnav so embriologot mojata jajce kletka super se razviva i e so mnogu dobar kvalitey i utre vo 9 transfer. So gospod napred ovoj pat da zavrsi uspesno i jas da se izraduvam so
skopjance, ајде со среќа и лесно утре на ЕТ!!! Нека се доразвие ембриончето денес и утре кај мама во меше, и таму нека си седи во текот на следните 9 месеци! Шетни денес, па од утре во хоризонтала
Anna78, соновите се од прогестеронот, мене ми траат со месеци, ама си викам ај за арно е Ни ливади, ни цвеќиња, се само драми и кошмари, и тоа кој од кој поинтензивен и поживописен
Со среќа на сите!
Среќнo нa сите!
zdravo devojki ,vi posakuvam na site uspeh ovaa prolet,eve i jas pocnav so terapija hormonska za ivf pa da vi se priklucam .Pocnav so suprefakt vcera vecer ,ama nesto me boli rakata i malku mi trne kazete mi dale e toa normalno?
Цвет ајде среќно , па да ни се пофалиш со позитивни резултати и За супрефактот ич не му се секирај, знаат малку да печат ама се издржува не е страшно. За трнењето незнам, сум немала такво искуство, но може да ти е погоден некој капилар при ставањето, но исто не е страшно, единствено може само модрица да ти излезе, но нели тие модрици се за арно за убаво уживај и не се замарај.
Cvet, jas bi ti preporacala suprefactot da gi primas vo stomak, mnogu pomalku boli i pecka. Jas poveketo gi primiv vo raka i dosta hematomi mi se napravija, pa edna sestra vo remedika mi predlozi vo stomak i mene barem nesporedlivo pomalku me boli i skoro i da nema neprijatnost. Inaku vecer ja primam poslednata doza, utre sabajle kontrola pa so Gospod napred, se nadevam ke dojdam do transfer.
I mene mi bese jezivo i zatoa pocnav vo raka, no od sopstvenoto iskustvo kazuvam deka zgresiv. Mnogu e popodnoslivo vo stomak. Vo princip probajte i vaka i taka, za sekogo moze da e razlicno.
Zdravo zenski i od mene,..eve me povtorno pa da se pofalam deka pominav na redot jas :) transfer napraviv vcera pa sea so Gospod Napred :) ..site vikaat opusteno a jas bas naprotiv nekako nervozno si se cuvstvuvam ne znam zosto, imam i tapa bolka vo stomakot i dolniot del i kako da me nabolvaat jajnici..bas kako pred ciklus. Si pisime povtorno na 12 Daj Boze so pozitivni rezultati..pozz za site stiskam palci i jas za vas...