Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 18:32:21
bella80
Skopjance I has sum por responder,so 5 fostinona I 1 merional imav samo 1 j.k.,koja ne se ni oplodi.Se razocsrav no ne se otkazav I vednas naredniot ciklus imav IVF na priroden ciklus,samo 1 j.k.,ubavo se oplodi I posle 2 nedeli
RE: Вештачко оплодување VII дел 24.4.2015 22:53:42
Pinky30
Kviskooooo so gospod napred za 2 nedeli da ne izraduvas so visoka beta,da bide se kako sto treba ti posakuvam od se srce Ke im se dopadne vo na mama meseto galisi gi,relax,nasmevka na lice,glavata gore i se ke bide...
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.4.2015 16:27:16
Pinky30
RR-ki kazete mi dali posle neuspeshno ivf vi se poremetuva ciklusot??? Jas koga ja prekinav terapijata koga se utvrdi deka nema bremenost i odma drugiot den dobiv ciklus...no mesecov trebase na 7 mi april da mi dojde i duri posle 12 dena mi protece taka kafeava sluz so nekoe parce toa mi traese 3 dena ama bez krv crvena i mala kolicina po 2-3 krukcinja mali :( dali ova se racuna za ciklus zosto voopsto ne se osekjam lesno poduvano,tesko...Ginekologot moj kaza da ne pijam nisto deka imam ispituvanja demek neka pominelo vaka ovoj mesec a jas ko balon sum...duri mi cestitaa nekoj mislat deka sum bremena :(
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.4.2015 17:34:53
kapina
Boze mili svasta da cestitaat a nikoj nisto ne im rekol normalno e ciklusot da bide poremeten posle tolku hormoni jas kako sto kazav vtoriot ciklus go dobiv so primalut nor isto i jas bev poduena
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.4.2015 18:21:18
Hopeful RR
Pinky30, стварно безврска ова со честитањево, ама искрено, веќе ништо не ме чуди од луѓе, некои знаат да бидат многу бесчувствителни и дрски. Според тоа што сум читала, ми личи на нормално ова, сепак му треба време на организмот да се среди.
Kvisko, со среќа!!! Нека седат ембриончињата кај мама во меше, нека помине се во ред и за две недели да се радуваме на виииисока бета
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.4.2015 19:10:43
Pinky30
ooooo devojkiii strasno,bolno no vistinito :( samo nie tuka sto sme na ista maka mozeme da se razbereme kolku boli toa prasanje...no vekje odbivam na takvi luge i so nasmevka im odgovaram NE SUM BREMENA DEBELKA SUM i so nasmevka menuvam tema...
Znaci ne sum edinstvena sto vaka vtoriot ciklus posle ivf i e poremeten...ke vidam drugiot mesec ako mi bide vaka ke moram terapija nekoja da zemam... :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.4.2015 20:08:05
LoveableMe RR
Квиско, среќноо, уживкај и за две недели .
Пинки30 и мене после ИВФ првиот циклус ми е стално оскуден, тек после втор или трети почнува да ми се средува, не се секирај, ќе треба време за да го издуваш балонот , неколку месеци да поминат и организмот ќе се врти во нормала.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.4.2015 20:09:19 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.4.2015 21:28:15
vazna
Kvisko ajde so sreka i za dve nedeli da ne izraduvas so visoka beta. Devoki sakam da ve prasam dali dodeka sme vo procedura za invitro dodeka se bockame moze da se pie zelen caj da ne e stenen nesto, zosto jas go pijam sekoj den po 2 sojli pa mi e strav da ne mi steti nesto vie sto mislite da go prodolzam da pijam ili da prekinam .
RE: Вештачко оплодување VII дел 25.4.2015 22:18:01
Kvisko
Vazna зелениот чај содржи кофеин па само тоа би можело да е нешто што можеби влијае. Искрено не мислсм дека може многу да наштети зашто па е и антиоксиданс.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.4.2015 11:27:42
Hopeful RR
vazna, зависи колку јак го правиш зелениот чај, дали ти е тоа единствен внес на кофеин, или пиеш и кафе. Има ограничувања во однос на дневните количини што се препорачливи во текот на ивф, побарај на нет. Дозволен е, но во мали количини.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.4.2015 14:40:46
vazna
Pa jas pijam po 2 sojli zelen caj inace vo filter kesicki e neznam kolku e jak toj a ince pijam i po edno kafe plus, kafeto mozam da go prekinam pa da go pijam samo zeleniot caj.
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.4.2015 16:19:51
kate..
ИЗВОРНА ПОРАКА: nina.darko
Kassy многу ми е жал за негативната бета најискрено.. Дај си време да си ја избистриш главата и здравје со нови сили пак во борба до бебе Се Дај Боже и природно да се фати во меѓувреме Кате.. душо знам дека е многу тежок овој пат ама мора да се има верба. И јас како тебе веќе во ништо не верував и се осеќав беспомошно ама испадна трета среќа. Третото ивф успешно :) Дај Боже и кај тебе да биде трета среќа а и кај сите други дури и побрзо па и од прво ивф :)
nina.darko a kade pravese ivf dali site tri kaj eden doktor ili tretiot obid bese kaj drug doktor
RE: Вештачко оплодување VII дел 26.4.2015 17:51:10
nina.darko
Kate.. сите три ivf ги правев во Систина кај др. Попович. Првото ивф ми извадија само една јајце клетка и таа неквалитетна а за спонтаниот во второто ivf сметам дека беше докторскa грешка.. Сепак за третото ивф решив да одам исто кај него затоа што веќе беше запознаен со мојот случај, знаеше како реагирам на инекциите и не ми се ризикуваше да одам кај друг доктор кој би почнал се од почеток.. И баш поради двете неуспешни инвитра мислам дека за третото беше страшно претпазлив и многу добро го изведе целиот процес од почеток до крај. Се надевам дека и кај тебе ќе биде трета среќа а и на сите други ви посакувам да си видите да имате лесна бременост и конечно да ди ги земете во раце и да си ги гушкате
RE: Вештачко оплодување VII дел 27.4.2015 11:27:37
Kvisko
Еве и јас да се јавам. Сеуште се одмарам односно лешкарам, некако ми се уарни. Дури сега сфатив колку сум била уморна и растрчана и колку ми бил потребен одмор. Е сега не знам дали правилно го правам ова легањето зашто бев сама дома до вчера и си станувам да си згреам јадење и слично, значи не бев комплетно скована за кревет и плус постојано станувам до WC. Како и да е решив неделава да не одам на работа туку од утре да се раздвижувам по дома па од наредна недела ќе одам на работа. Ако ништо друго барем да се одморам а и од ова прогестеренов изгледа сум како капната и само ми се спие.
RE: Вештачко оплодување VII дел 27.4.2015 11:38:22
Bea
Девојки, малку помош? Заклучно со вчера примив 4 пурегони (по 3) и денес прв пат го почуствував десниот јајник како зголемен, онака како пред овулација (инаку тој секогаш поактивен ми е). Не е рано малку за тоа?
RE: Вештачко оплодување VII дел 27.4.2015 12:30:03
skopjance
Denes bev na kontrola i samo eded folikul od 19mmm drugite 3 porasnale samo 12mm auste 2 sa pojavija a oni samo 10mm. Doktorkata rece prodolzuvame i vo sreda mi zakazaaa punkcija . Ziveeme vo nada i se ndevame na ova edno majmunce deka se ke ispadne vo red.Samo verba vo gospod mi dava sila da prodolzime ponatamu. Lena 7 srekno utre so visoka beta da ne izraduvas
RE: Вештачко оплодување VII дел 27.4.2015 14:01:20
virgo
Kvisko само одмарај и дај Боже се да биде во ред и да имаш висока бета Lena7 ајде и ти да не израдуваш со висока бета, па да се радуваме и ние со тебе
Инаку јас денес во 17:00 сум во Ремедика за да видам што е проблемот зошто ми доцни веќе 11 дена. Дај Боже да не е нешто лошо (а можеби и некое убаво изненадување ќе имам кој знае?)
Поздрав девојки
RE: Вештачко оплодување VII дел 27.4.2015 15:02:39
LoveableMe RR
Lena7, ајде со лесно утре па те чекаме да не известиш . Квиско, прави така како што ти одговара и што не ти создава стрес, лежи уживај, само да не ти се уарни , знам како е после не сакав ништо да работам по дома, се размазив . скопјанче, супер бројка ајде среќно во среда. Како си задоволна од болницата и тимот таму?
Беа, тоа е нормално, а може и тој јајник да произведува повеќе фоликули од другиот, ќе видиш на следно ехо, а тек до пункција подуена ќе се чувствуваш ептен . Вирго, дај Боже доцнењето да е за арно и да те ставиме во други табели