Neurotoxin RR
|
Меланија разговарај со воспитувачките во градинка, мене ми излегоа во пресрет, тогаш она беше во јасли и тие ептен се позамараа, дури еднаш откако веќе беше одвикната една од нив, и ставила пелена цел ден, зашто мојава се подмочкала на гаќичките, излезе дека е поднастината имала некој цистит и нормално дека се подмочкала, дента, откако месец дена ми кажуваше нормално за мочкање, си ги рашири само ноџињата и се измоча во гаќи, мислеше ја има пелената уште. Мене коса ми се крена, и им реков во градинка, да не и ставаат пелена по никоја цена. И така беше. Ама со ова сватив дека се прави збунка, искуството од други мајки, ми покажало дека ако ја вадиш, ја вадиш пелената скроз. Е сега, можеби доаѓа до забуна кај помали, мојава тогаш беше година и осум месеци, на година и нецели девет месеци она беше одвикната. Само мораш да се координираш во градинка, они нека ти помогнат, нека ти кажат начини, они знам дека ги седнуваат на нокширчиња пред спиење, по спиење, кога си иде едната кај 3... имаше дечиња што ете така одлучиле дома да ги одвикнуваат, и им ги носеа со пелена, и овие во градинка им се дереа, ако мсилите да го одвикнувате не го носите ич со пелена, пак пелена сте стваиле.... така да они се поупорни од нас :) ќе му ставиш три четири промени и пушти го, не се секирај
|