|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
13.7.2015 14:55:08   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady A

user posted image zdravo i od mene rr cestitki za novite trudnici i sreka za onie sto se vo iscekuvanje user posted image , podolgo vreme samo ve citam ,no denes konecno se resiv da pisam, i nie ja zapocnavme postapkata za ivf ,eve veke osum dena primam ineksii suprefact ,me interesira dali vi stignaa ineksiite suprefact i kolku pari se sama da si kupam ako ne stignat, .nie odime kaj dimitrov vo remedika. nesakase da zapocnime odma ,deka leten period ,pa odmori pa da ne bilo vo brzanje i taka no nie sakavme i zapocnavme ,ova ni e prvo invitro ,bockanjeto boli i se plasam mnogu od postapkata, pls podrskauser posted image

dobre ni dojde lady A ..so superfaktot se bockas od pocetok na terapija pa se do punkicja ..obicno stignuvaat dvete sisenca , sea neznam so koja doza se bockas ti ..jas pocnav so 0,5 pa posle namaliv na 0,3 ..ako ne ti stigne , mozam da ti dadam jas ..mene mi ostana i imam okolu za 3 bockanja ...
a okolu bockanjeto ke se sviknes ..i mene mi bese mnogu strav pogotovo od inekciite so gi primav muskulno , ama se naviknav ..ke gi zamolis sestrite popoleka da te bockaat i pomoznost da odis kaj edna ista .
so sreka

(Одговор на членот lady A)
Непосредна врска до пораките: 1176
13.7.2015 16:53:01   
kapina
I jas ke ti dadam supeefakt imam celo sisence gore dole

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1177
13.7.2015 17:14:26   
Kvisko
LadyA со среќа и со лесно. Ако се вратиш назад низ темава ќе видиш дека има многу трудници баш после ивф кај Димитров и јас сум една од нив. Супрефактот би требало да ти стигне зашто после добивање ја намалуваат дозата. Мене ми остана ама сестрите во Ремедика ме замолија ако ми остане да им го вратам за да може ако треба да го дадат некому ако затреба за малку да не купуваат. Така што за тоа ич не се секирај има решение. И ако ти треба плус ќе ти треба малку.
Опушти се за боцкањето колку си поопуштена помалку боли. Јас го сфатив како неизбежно за добивање бебе и ич не ми беше проблем. Тоа ми беше најопуштениот дел некако. Не ни прашував колку фоликули имам при мерењето на ехо. Најди начин да го тргнеш паметот од постапката ќе ти биде полесно да ја пребродиш.

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 13.7.2015 17:17:56 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1178
13.7.2015 23:29:15   
cosma
Zdravo RR...jas sum 9 den od transfer i stomakot mi e kako balon ke puknam nemozam da disam, dali e ova normalno..inaku stavam crinon mozebi e od nego...

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1179
14.7.2015 7:49:12   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: cosma

Zdravo RR...jas sum 9 den od transfer i stomakot mi e kako balon ke puknam nemozam da disam, dali e ova normalno..inaku stavam crinon mozebi e od nego...

mene denes mi e 8 den od transfer , ama jas ne osekam nisto ...mene pa me zagrizuva ovie denovie crinone gelot ...go stavam kako i sekogas , ama ovie 2-3 dena koga odam vo toalet mi izleguva kako celo parce ...se prasuvam ostanuva li nesto vnatre i zasto se slucuva ova ovie denovi ??
se nadevam cosma nekoj ke ni odgoovri so nasive dilemi
pozdravce

(Одговор на членот cosma)
Непосредна врска до пораките: 1180
14.7.2015 9:26:22   
LoveableMe RR
Cosma, bambina34 не се замарајте со дали стомакот ви е подуен, градите кави ви се и не знам што, симптомите кај секоја жена се различни, немојте да се оптеретувате со тоа.

Вамбина, за гелот тоа е случај со многу од нас, прочитај ТУКА има искуства и ќе видиш не е страшно.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1181
14.7.2015 12:30:02   
lady A
falavi devojkiuser posted image sto se ponudivte za suprefactot i za sovetite, inaku kaj nas dijagnozata e azospermija,ke odime so donor, kaj mene e vo red se samo prolaktinot koga go ispituvav mi bese pokacen,prvo invitro, se bockam kaj maticniot gkl, kaj sestrite,za ivf dobivme vaucer od fonndot ,sega treba da dobijam pa da ja namalam dozata pa ke pisam kako e ponatamu pozdrav user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1182
15.7.2015 6:43:38   
bambina34
dragi moi , nemozev da izdrzam i denes pravev test ..izleze negativen ...sea se tesam deka uste e rano i deka ne e tocen ...inaku mi e 9 den od transfer

(Одговор на членот lady A)
Непосредна врска до пораките: 1183
15.7.2015 8:15:58   
Bea
Ах bambince, многу е можно и најверојатно Е рано. Најрано на 9-тиот ден од трансфер хормонот hcg достигнува ниво кое може да се детектира, а најверојатно не е доволно високо да се детектира со домашен тест.
Затоа и се препораките на сите ivf центри, бета да се вади после 11 ден, ама пустите ние не можеме да сме мирни.
Пробај да се смириш и провери си преку крв за 2-3 дена. Ти посакувам многу многу среќа!

Непосредна врска до пораките: 1184
15.7.2015 8:39:06   
Kvisko
Бамбина 9 ден е многу рано за да се детектира бременост со домашен тест. Почекај и стрпи се до денот за бета.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1185
15.7.2015 10:04:16   
LoveableMe RR
bambina34, сите сме биле така нестрпливи како тебе, очекувано е, ама најдобро да почекаш до денот за тестот, позз. Другите како сте, пчелка, како си како оди? Косма, ти како си?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1186
15.7.2015 11:23:19   
cosma
Bambina rano e za od urina ako ne te drzi mesto napraj si kvantitativen hcg...jas ke go pravam utre toj test zs petok e veke nepaboten inace ke mi bide 11 den od ET.Inaku mene stomakot mi e kako lubenica nemozam da disam, nemam sto da oblecam, ogromen e...

Непосредна врска до пораките: 1187
15.7.2015 12:27:28   
Libra88
ah banbina, banbinaaaa znam deka nestrplivosta e golema, no nemoj tolku rano... Samo si sozdavas dopolnitelen stres.

cosma, pocni da se naviknvas na takvo mese pa i pogolemo :)

Непосредна врска до пораките: 1188
15.7.2015 22:11:05   
bambina34

Bambina rano e za od urina ako ne te drzi mesto napraj si kvantitativen hcg...jas ke go pravam utre toj test zs petok e veke nepaboten inace ke mi bide 11 den od ET.Inaku mene stomakot mi e kako lubenica nemozam da disam, nemam sto da oblecam, ogromen e...

stiskam palci cosma ...ajde da ne izrzduvas utre so pozitivna beta

Непосредна врска до пораките: 1189
15.7.2015 22:31:37   
kapina
jas dve ivf imam napraveno i nieden domasen test ednas samo napraviv za vtorata inseminacija bese izleze pozitiven i posle pak negativen i od togas resiv domasen test ne

Непосредна врска до пораките: 1190
16.7.2015 5:41:34   
cosma
Mili RR samo sto pravev domasen test i se pokazaa dvete famozni crtki....na radosta i nema kraj....nekako potajno se nadevav zosto vcera dobivav napadi na gadenje, mamilite na dojkite mi se prosirija i stomakot ke mi puknese od otecenost...ama se si vikav deka e od hormonite sto gi pieme a toa ustvari bilo od hcg-to....user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1191
16.7.2015 8:25:11   
bambina34

Mili RR samo sto pravev domasen test i se pokazaa dvete famozni crtki....na radosta i nema kraj....nekako potajno se nadevav zosto vcera dobivav napadi na gadenje, mamilite na dojkite mi se prosirija i stomakot ke mi puknese od otecenost...ama se si vikav deka e od hormonite sto gi pieme a toa ustvari bilo od hcg-to....user posted image

cestitki cosma , imaj lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 1192
16.7.2015 8:45:53   
Libra88
cosmaaaa, cestitkiii!!! Imaj si najlesna bremenost!!!
Napravi li test preku krv? Kolku e betata???

Ajde site da se iscistite sto ste vo procedura da se iscistite od ovaa tema!!!

Непосредна врска до пораките: 1193
16.7.2015 9:29:48   
Bea
Јееееееееееееееее user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Честитки Cosma!
Да ни се множат user posted image user posted image user posted image !

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1194
16.7.2015 10:06:44   
lady A
cestitki cosma,user posted image ,jas imam prasanje do vas zenicki dali na nekoj vi se ima sluceno od suprefactot da vi docni menstruacijata, eve mene na 25 dena redovno mi doajga denes mie 29 a uste pojma nema samo osejkam bolki vo stomakot i pak nisto od 6 pirmimam suprefact eve vejke deset denna primam i nema mnogu sum uplasena taman se spremame za ivf mene bas sea mi se poremeti so e rabotata ,mnogu sum uplasenauser posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 1195
16.7.2015 10:14:47   
LoveableMe RR
cosma, честитки имај лесна бременостuser posted image user posted image . ladyA, нормално е да доцни од супрефактот, не се секирај ќе добиеш деновиве, ајде со лесно, па потоа пиши со што ќе се боцкаш.user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

07.06- bambina34 - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
09.07 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност)
00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa)

00.09 -весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.09- Pinky30- - почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- SOLE- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- milasteve- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
00.09- LoveableMe RR - терапија/природен циклус (///)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

01.07- bambina34= пункција 05.07 = ЕТ
00.07-butterfly00= FET

=========================

19.07-bambina34= ТЕСТ
00.08-butterfly00=ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image Kvisko user posted image Beauser posted image bitolcanka82user posted image cosmauser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1196
16.7.2015 12:40:07   
Hopeful RR
Јеееее, cosma честитки!!! user posted image user posted image user posted image Ти посакувам најубава и најлесна бременост, и за 9 месеци здраво и право бепче!!! Море те чекам во темата за близнаци, дај боже две да се бепчиња! user posted image

Направи и бета, добро е да се знае вредноста, и одма на доктор за да договорите терапија. Леле колку ми е мило!!! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1197
16.7.2015 12:42:27   
весник
cestitki cosma..imaj nalesna bremenost...jas denes go dobiv vaucerot i sum se izraduvala kako da sum bremena....samo za ubavo neka e...tuku cosma sakav da te prasam lezese ili setkase poveke???? se spremase da trgnis na rabota...pa pisi mi na koj den trgna na rabota...veke da ti kazam kaj imame problem pa i rabotata ne koci...

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1198
16.7.2015 13:27:39   
Pinky30
cosmaaaa yeeeeeeeeeeee cestitkii i lesna bremenost uf sto mi e ubavo na dusickata koga ke procitam za nova trudnica ajde vlecni ne site za nos sto sme vo procedura user posted image uzivaj sega relaksirajse i se ke bide vo reeed user posted image user posted image

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1199
16.7.2015 14:39:27   
cosma
Fala vi na site za ubavite zborovi...na site sto se obiduvate vi posakuvam sto poskoro da gi vidite user posted image ....bev sabajle dadov krv kaj i da e cekam rezultati...vo vrska si miruvanjeto jas lezev 3 dena stvarno gledav da stanuvam samo za do wc i jadenje a posle toa pocnav da si stanuvam i da si se dvizam najnormalno samo bez napreganje....inaku jas sakav da se vratam na rabota 2 ta nedela zosto rabotsta ne mi e fizicki zahtevna no ne mi dadoa taka da si odmarav 2 nedeli....

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1200
Страница:   <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.