Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
zdravo zenski najprvin da vi cestitam na tie sto ste i tie sto ocekuvaat daj boze da dobijat pozitivni rezultati i kaj site ostanati bog da ni pomaga. Denes proveruvav tsh dojde do 0.6 i pocnav da pijam apcinja za da dobijam menstruacija pa naredna nedela zdravje boze da pocnime so postapkata za naredni detali i kako ce pominam i sto terapija ce koristam ce vi pisam pozdrav imajte ubav den
Pcelka3, пиши ни дали почна со терапија и што ќе примаш?
Бамбина и косма, што терапија примате по трансферот?
Bambina со среќа. Сега одмарај и уживај. Инаку за лежењето и јас не сум нешто за премногу лежење. Одмарање да ама стриктно лежење ќе те убие психички. И јас спијам на стомак и првата вечер после трансферто се трудев да заспијам на страна и да не се вртм и се разбудив жива ненаспана. Втората вечер решив дса се наспијам и си заспав како што и нормално спијам на стомак. Бетата беше позитивна иако цело време спиев на стомак. Продолжив така да спијам и во првите недели од бременост, сега нешто припазувам да спијам на страна. Така што прави работи што ти одговараат ембриончињата се добро заштитени во матката.
Vi blagodaram mili moi na sovetite i poddrskata ..Od denes pocnav da si funkcioniram normalno .. Inaku od terapija zemam estrofem, tifol, aspirin 100 i crinone gel ...Sakav da ve prasam da ne znaete koja cena e crinonot vo Grcija , poso tuka e dosta skap .. pozdravce i ubav den na site :*
Zdravo zenicki mili...stvarno ste mi zanimacija vo ovie dosadni denovi..jas prvite 3 dena miruvam a od vcera pocnav da si prosetnuvam po malku i planiram od ponedelnik da si trgnam na rabota..inaku od terapija sum na doksiciklin 3 dena po punkcija aspirin, folna, estrofem,i crinon jas od mene plus si pijam premama i vit c...inaku bambina crinonot vo grcija e ista cena 6 aplik 30 evra a znam solen e dosta...ama citav studii deka ima 10% podobar efekt od utrogestanot...
Bambina34 нормално е. Од моето искуство уште еднаш заклучив дека симптомите ама врска немаат и секоја жена е различна. Многу девојки тука пишуваа дека имаа симптоми за добивање, за на крај да имаат Потполно те разбирам и знам дека е тешко да не се оптоваруваш, ама пробај. Тежок е овој пат, една грижа се заменува со друга, ама мора да истраеме. Ти посакувам многу среќа!
Bambina34, ТУКА можеш да прочиташ како се одвива целиот процес по трансферот.
Тоа е постот за Центарот од Њујорк по денови после трансферот, таму вика ембрионот почнува да се вгнездува во матката (5 дневен трансфер балстоцисти), така што почнале твоиве изгледа да се закачуваат
Bambina ич не се замарај со симптоми. Јас имав нешто налик на меструални болки скоро цело време. Отидов да вадам бета демек да потврдам дека ништо не биднало кога тоа бетата висока. Болките ми продолжија и неколку недели после тестот. Така што уживај.
RE: Вештачко оплодување VII дел 10.7.2015 10:44:11
pcelka3
ve citam i bas se raduvam za vas aj so sreka idni mamicki so lesno i eve i jas da vi pisam deka od vcera pocnavme so terapija so inekciii fostimon po 6 na den ovie 5 dena pa ponatamu ke vidime inace na dr. mu rekov za drugi inekcii ama tij ne rabotel so drugi samo so ovie i mi rece nemoze na drugi da deluvaat tebe ne pa ke vidime so gospod napred ako imate nekakov sovet posovetuvajteme vo vrska so ishrana ili so sto i da e .
i uste nesto vie zenski koga primavte inekcii za vreme na tarapiite kakvi soveti vi preporacuvaa doktorite aj ve molam piset_e .
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 10.7.2015 10:50:50 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 10.7.2015 10:56:45
LoveableMe RR
Pcelka3, ајде со лесно, имаме ТЕМА со совети, можеш да прочиташ тука. Батерфлај00, срфеќно со смрзнатите ембриони, како ќе одите, на природен циклус или..? Што терапија ќе примаш?
*******2014******* АКТУЕЛНО
07.06- bambina34 - почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 00.06- cosma- почеток со терапија (Петановски, Ремедика) 06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 09.07 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност) 00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa)
RE: Вештачко оплодување VII дел 10.7.2015 11:34:04
butterfly 00
Jas sum kaj Lazarevski inaku znam deka 10 dena pred transverot treba da pocnam so kleksan, sega pijam aspirin i folna od 5 mg pa otkako ke pocnam ke vi pisam se i kakva terapija ke mi dadat
RE: Вештачко оплодување VII дел 10.7.2015 12:20:41
Kvisko
Pcelka и Butterfly00 со среќа и со лесно. Pcelka главно сите лекари препорачуваат исхрана богата со проетини и со помалку јаглехидрати. Исто така да се јадат бразилски оревчиња, авокадо, цвекло и морков, витамин ц и слично.
RE: Вештачко оплодување VII дел 11.7.2015 10:48:21
cosma
Cestitki i so lesno na site sto ja pocnuvaat terapijata..ajde naskoro site da si setame so mesinja...insku ovi 2 nedeli ne pominuvaat, koga najrano mozam da napravam test? Sabajlevo me razbudija jaki golki vo stomakot i polovonata nalik onie za dobivanje a mi e 7 den od ET se plasam rano e za dobivanje?
RE: Вештачко оплодување VII дел 11.7.2015 16:14:07
lanicka30
Jas prviot test go npraviv na 8 den so naj obicen test od 40denar I mi pokaza bledo rozeva crta a na 11den go povtoriv i bse pokaza dve jaki crticki...pozz I so lesno
< Поракaта ја уредил lanicka30 -- 11.7.2015 16:17:22 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 11.7.2015 18:31:05
Hopeful RR
cosma, знам колку споро ти поминуваат деновите, но би ти советувала да се стрпиш и да почекаш за тест, баарем на 14 ден од ЕТ. Мене ми рекоа на 15ти, беше недела, мм ме натера да почекам до понеделник - 16 ден од ЕТ и излезе огромната бета Сега не мисли на тестот, туку на имплантација - симни фотостимулација од имплантација на ембриони, и гледај ги. Другите совети ги имаме во повеќе теми, и сигурно ги знаеш - весели мисли, оптимизам, смеење, здрава храна, и се ќе биде ок. Со среќа
RE: Вештачко оплодување VII дел 13.7.2015 11:53:07
lady A
zdravo i od mene rr cestitki za novite trudnici i sreka za onie sto se vo iscekuvanje , podolgo vreme samo ve citam ,no denes konecno se resiv da pisam, i nie ja zapocnavme postapkata za ivf ,eve veke osum dena primam ineksii suprefact ,me interesira dali vi stignaa ineksiite suprefact i kolku pari se sama da si kupam ako ne stignat, .nie odime kaj dimitrov vo remedika. nesakase da zapocnime odma ,deka leten period ,pa odmori pa da ne bilo vo brzanje i taka no nie sakavme i zapocnavme ,ova ni e prvo invitro ,bockanjeto boli i se plasam mnogu od postapkata, pls podrska
RE: Вештачко оплодување VII дел 13.7.2015 12:52:09
LoveableMe RR
LadyA, добредојде, се надеваме на пријатна дружба на форумот. Супрефактот кај повеќето останува, така што не се секирај ќе имаш сигурно, не верувам дека ќе треба да докупуваш. Пиши ни кога ќе ти кажат што други инекции ќе примаш. Боцкањето боли, но за бебе ќе се издржи, сама се боцкаш или одиш некаде? Како дојдовте до ИВФ, што е проблемот?
Не се секирај, брзо проаѓа времето и дури да се свестиш ти дошло пункција. Ти посакувам успех.
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.