|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед...
26.7.2015 20:02:12   
scared RR
ајде и јас да се пишам во темава user posted image според последната менстуација треба да сум 4+1, но бидејќи инсеминацијата ја правев малце покасно мислам дека сум помалце недели ако има ова моево логика user posted image
Петокот на ехо се виде само ендометрум кој укажуваше на бременост друго ништо, докторот рече дека е рано ама јас сум сепак загрижена. Наредна контрола ми е на 11 август, да очекувам тогаш срцева акција или рано ќе е?
Имав и мало крварење ми го прекинаа аспиринот, примам витамин Ц 2000 мг дневно, примам прогестерон инекции, фемибион, магнезиум, фолна, б-комплекс, плус терапијата метфоромин, утрогестан и декстаметазон.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 776
26.7.2015 22:03:58   
Hopeful RR
Scared RR, мило ми е што се читаме и овде, честитки уште еднаш user posted image

Колку што се сеќавам, кај мене срцева акција се виде 7-8 недела, мислам дека понекогаш може и порано. Ти на 11 август ќе си на средина од 7 недела, па можно е да се чуе јуначето на мама, спреми се да се расплачеш user posted image Инаку сеедно кога е инсеминацијата, секогаш се смета од последната менструација. Со среќа и со лесно user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 777
26.7.2015 22:26:31   
scared RR
user posted image Јас мислев на тоа дека е зачнато покасно па затоа не се виде на ехо, кај многумина оваа недела се гледа гестсциска вреќичка со точкичка во неа а кај мене ништо user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 778
27.7.2015 12:31:21   
Melanija RR
scared RR user posted image официјално

Со лесно и мирно да поминуват деновите.Како си сега?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 779
27.7.2015 13:58:24   
scared RR
Фалаа Меланија user posted image Добро сум по дома лежам уште имам по малку кафен исцедок се надевам ќе престане да не ме загрижува више :)
Туку сакав да прашам за мислење пишав дека контролата ми е на 11 август, нели е некако многу време тоа, да си презакажам ли за порано, што мислите?user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 780
27.7.2015 14:19:58   
Melanija RR
Ах неизвесноста е секогаш голема ,сите би оделе секоја недела но до 12 недела се практикува на 2 недели а потоа на 4 недели контрола.Јас на твое место не би издржава до 11ти, ок да за срцева реакција но за да видам точка би одела user posted image Со прогестеронот ќе се среди кафеавото

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 781
27.7.2015 17:38:10   
lukajana RR
Cestitki Scared rr,imaj ubava i lesna bremenost,i jas bi odela porano pa makar i da me iskaraat user posted image ,ama ne bi izdrzala tolku dolgo

Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив

Непосредна врска до пораките: 782
27.7.2015 17:53:36   
deluxe
Scared честики!!! имај си лесна и најубава бременостuser posted image user posted image Многу ме израдува кога те прочитав user posted image Мисли позитивно,биди позитивна и наскоро ке си се видите со user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот lukajana RR)
Непосредна врска до пораките: 783
28.7.2015 8:29:18   
Bea
Scared, честитки и добредојде на темата :)
Јас мислам ако си нестрплива да ја видиш точката, можеш и порано да одиш на контрола, па здравје за срцева акција пак.

Среќно и чувајте се! user posted image

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 784
28.7.2015 10:36:45   
lanicka30
Scared imaj lesna i ubava bremenostuser posted image
Inaku bev na kondrola gi vidov moite angelcinja i imav pregled kakov sto sakav im gi slusnav ti mali srcenca lele kolku bev srekna inaku odlicno napreduvaat i odgovaraat na nedelite ednoto e ponapredno za eden den a i ponemirno tolku bese raspolozeno koga gogledavme se vrtese i so racinjata mavtase a degoto bese mirnicko i samo si lezese srceto mi se ispolni.sega sledno na 10avgust za skrining priska i brisevi...pozz do site rr

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 785
28.7.2015 10:42:47   
AnnaMolly RR
Scared мила многууу многуууу се израдував!!! Нека ти е со лесно само.

Јас направив тест 5-6 дена пред воопшто да ми доцни. Беше позитивен, отидов на лекар по 3-4 дена зашто мааалку прокрварев. Се виде само задебелен ендометриум, па ми рече да дојдам за 1 недела. Кога отидов тогаш немаше уште срцева акција, па по 7-8 дена бев пак и тогаш слушнавме срцева акција.
Не му ја мисли многу, опушти се и гали го мешето!
user posted image

Live and let live

(Одговор на членот lanicka30)
Непосредна врска до пораките: 786
28.7.2015 13:30:45   
scared RR
Фала ви да ви се враќаат само убавиниuser posted image
Јас пак да прашам нешто, чудно ми е што кафениов исцедок може да го нема по цел ден и пак да се јави, сега е ло светло кафена водичкаuser posted image
3x1 утрогестан ставам плус прогестерон ампули до сега зар не требаше да помине потполно user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 787
28.7.2015 13:44:42   
bitolcanka82
Scared cestitki i od mene, odmaraj i uzivaj.. Jas vikendov imav kako nekoj kafen iscedok zaedno so crinonot, denes bev na kontrola sum 9 ta nedela, se e vo red so bebushite ama imam hematom mal.. Aj nekoj so iskustvo neka mi pishi malku da me uteshi mnogu se uplashiv i se nasekirav.Mi gi prekina clexan-ot i aspirinot i strogo miruvanje

Непосредна врска до пораките: 788
28.7.2015 14:24:48   
Son 82
Здраво на сите!!
Јас сум нова на форумов.Трудна сум по мои пресметки односно по последна менструација 6 недели и 4дена, но на преглед пред 5 дена докторката ми кажа дека сум 5 недела и виде сакус.Многу сум нервозна и успаничена до нареден преглед за да слушнам срцева акција.Цело време сум со страв и неубави работи ми се вртат по глава.Не е многу реално ама кога ќе ме спукаат стравови е многу тешко. Знам дека не е рационално ама не знаев дека сета оваа борба ќе ме направи ваква.Ве молам за помош.

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 789
28.7.2015 15:18:15   
cosma
Zdravo RR...eve i jas da pisam tuka...jas sum 6 nedela stavam crinon 2x1 i progesteron ampula na 4 dena i pak ponekogas imam kafeavo crn iscedok izmesan so crinonot...mnogu mi e strav, prva kontrola mi e zadutre...

(Одговор на членот Son 82)
Непосредна врска до пораките: 790
28.7.2015 16:59:42   
Hopeful RR
bitolcanka82, голем дел од нас имале искуства со хематоми, прочитај во темава наназад. Јас имав еден поголем, исто ми прекинаа аспирин и примав дабростон, прогестерон, кринон, витЦ и магнезиум, бев на строго лежење месец дена и се ресорбираше. Не се плаши, честа појава е, само мирувај, тоа е лекот.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот cosma)
Непосредна врска до пораките: 791
29.7.2015 14:05:45   
Melanija RR
scared RR,Son 82 и cosma user posted image бидете трпеливи ,слушајте доктор што треба да правите и примате ,се се регулира по 12 недела
Со лесно user posted image

Son 82 мора убаво да мислиш, за 1 недела ќе се чуе срценцето user posted image

Непосредна врска до пораките: 792
3.8.2015 7:35:22   
Mami82
Zdravo, i lesna bremenost na site. Jas imav nemilo iskustvo vikendov, pa sakav da ve prasam za vasi iskustva okolu istoto? Momentalno sum 11-ta g.n. Vikendov bevme izlezeni so soprugot i kerkickata, i mene mi se slosi....osetiv deka nesto ne mi e kako sto treba, i mu rekov da si odime, ama dur se pozdravi so site, dur dopravi muabet....jas se onesvestiv user posted image prvpat vo zivotot osetiv takvo iskustvo...kako nekoj vakum da me izvlece od telovo.....duri strav me fakja sega koga ke pomoslam. Mi se ima stemneto i vo prvata bremenost, no ova iskustvo bese unikatno. Film vidov ored oci. I naednas povtorno kako vakum za del od sekunda me vrati nazad....i gledam jas lezam na ulica, i me prasuvaat razni glasovi mozes li da me cues, kako si...itn.... Imav smrten slucaj pred nepolna nedela, mnogu emocii, mnogu placenja, mozno li e da e povrzano? I da naglasam....seuste dojam

Непосредна врска до пораките: 793
4.8.2015 10:35:24   
Kvisko
Mami82 не се паничи. Во рана бременост е нормално да имаш низок притисок и вртоглавици. Она што тебе ти се случило е комбинацијанод повеќе фактори кои ти го исцрпиле организмот. Сега повеќе одмор витамини и ќе со дојде се на место. Загубите на блиски луѓе се трауматични ама сега фокусирај се на себе и на бебето. Ако го доиш првото дете пробај да намалиш подои или ако е веќе поголемо прекини зашто и тоа го исцрпува организмот и едноставно не може се да постигне.
Со среќа и со лесно.

(Одговор на членот Mami82)
Непосредна врска до пораките: 794
4.8.2015 14:23:55   
milicka85
Dragi trudnici vi posakuvam uspesna bremenost na site
Vreme e da se vklucam i jas niz temava.prvata btemenost ja pominav bez strav blagodarenie na site vas se nadevam taka ke bide i ovaa bremenost.ve citam i gledam
Deka pisuvate za nekakvo krvarejne i jas go imav so eve dvete bremenosti blrdo rozevo ili temno kafeavo i mislam toa se javuva 7-14 krvarejn koeacnuvajneto
I stanuva zbor za implatancisko krvarejne koe pretstavuva i eden od simptomote za bremenost.pred ovaa bremenost i mav edna neuspesna koja zavrsi bez srceva reakcija i sea go iscekuvam naredniot pregled na koj ke treba da se utvrdi srcevata reakcija pa malku sum vo panika.ja ocekuvam vasata podrska i zaedno da gi broime nedelite koi doagaat i da razmenuvame iskusta.se izvinuvam na podolgiot post

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 795
5.8.2015 16:19:56   
Bea
Просто не ми се верува за колку смртни случаи слушнав, а еве и тука на форумов прочитав изминативе денови...
И јас поминав низ истото, минатата недела имавме смртен случај во најблиското семејство. Гледав колку што можам да се заштитам, но сепак стресот е присутен.
Во еден момент се исплашив бидејќи имав јака остра болка во долниот дел од стомакот, па отидов кај докторот - ме ѕирна и фала му на Бога се беше во ред.
Сега чекам да дојде 14-ти за скрининг во 12-та недела. Тука пак компликации, матичната ми е на одмор, замената и е во Чаир, а таа само на истот ден од прегледот давала упати за приска... Хаос, ќе се изнатрчам, ама па не ми се даваат пари за приватно.

Него сакав да ве прашам околу фарбањето (не знам дали има ваква тема). Се фарбате ли во текот на брменеоста? Јас во првото тромесечие не сакам да се фарбам воопшто, ама веќе не се толерира, а одам на работа со луѓе секој ден, состаноци :) Јас и инаку купувам фарби без амонијак, ама сепак јака хемија е, не ми става сешто на глава???

(Одговор на членот milicka85)
Непосредна врска до пораките: 796
5.8.2015 16:29:50   
blue_blue
Bea, јас го прашав мојот доктор за ова и тој ми рече дека нема никакви докази дека хемијата од бојата може да продре во крвоток...и ми рече - бркар работа и фарбај се..ако можеш со бои без амонијак они уљани што се и ич да не се замараш....така да, иди исфарбај се и не бери гајле, многу поштетен е воздухот загаден што го дишиме и храната која ја јадеме полна со вештачки срања во неа, макар бил и обичен патлиџан....

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 797
5.8.2015 16:36:19   
Hopeful RR
Bea, немаме посебна тема, ама сме го дискутирале ова и подобро во втор триместар, за жал user posted image
И матичната ми забрани, а и фризерката ми рече нема шанси додека не поминат 13 недели, така што стрпи се уште малце, еве кај се. Јас одев таква шарена во главата долго време, тогаш па бев ептен различно офарбана од природната, и се средив тек во втор триместар. И јас се фарбам со безамонијачни бои, ама подобро е да не се ризикува, гадни хемии се тоа, а цела органогенеза е во прв триместар.

За приска, не давај на приватно, јас се опрчив пошто не се информирав на време, а реално, не е нешто релевантно, мене ако ме прашуваш. Ајде чекаме инфо од скрининг на 15, а во меѓувреме одмарај дома под клима со б комплекс, пази се и од стрес и од топлово user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful RR -- 5.8.2015 16:37:08 >

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 798
5.8.2015 18:26:10   
lukajana RR
Еве ја Темата за фарбање во бременост ,многу дискутабилно и конфузно како жените user posted image ,иначе јас се фарбав и бев плавуша а никој не ми забрани изгледа зависи до докторот а колку е штетно тоа незнам дали некој знае со сигурност user posted image

Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив

Непосредна врска до пораките: 799
6.8.2015 15:47:50   
Bea
Девојчиња, за Приската - каде се дава крв, на ГАК во лабораторија? Се закажува или само си одиш?
Јас ехото ке го правам приватно, само за крв ќе одам на клиника.
Ми кажаа дека треба да ги носам со мене снимките од ехото и упат од матичен, да не ми треба и нешто друго?

(Одговор на членот lukajana RR)
Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?