Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
zdravo devojki .napraviv punkcija pred nekoj den,mi izvadija 12 jajcekletki,denes mi se javuva embriologot mi veli samo 4 se oplodile ,se razocarav na prvo se razocarav,malkui u imav bolki ama pominaja sega sum na nova terapija primam aspirin ,estrofen , idoxiciklin,i crinone gel i tifol mnogu bev isplasena na punkcijata ,a sega sum mnogu razocarana zasto samo 4 se oplodija a bea dobriu jajcekletki
Ne se razocaruvaj bitno e da gi ima a dali ke se edno dve pat embrioni ne e bitno i so eden embrion mozes da ostanes bremena sega treba da si najopustena za nekoj ke odes da si gi zemes bebcinjata ti sega se embrioncinja a za 9 meseci ke bidat bebcinja
LadyA, ne sevrazocaruvaj, 4 i ne e taka losa brojka. A mozno e i drugite da se oplodat. Kaj mene prviot pat koga mi se javija mi kazaa deka od 18, samo 5 se oplodile. I jas bev zagrizena i razocarana. Naredniot den embriologot mi javi deka i drugite pokasno se oplodile - vkupno 12. I da se 4 nemaj gajle, edna e dovolna.
fala rrki jas nisto neznam od ovaa rabota ,i zatoa mozi se razocarvam, i sakav da prasam ovaa terapija sega sto ja primam ne odi preku fondot? i dalii pievte i vie od estrofem ?
lady A, какво разочарување, 4 е супер бројка! Повеќето тука на РР сме со такви бројки, и голем дел од успешните ивф-а се со релативно малку оплодени. Еве на пример јас од 10 ј.к. имав 6 оплодени, од кои само 3 беа добри. Ми вратија 2, и сега имам две тримесечни бебиња Читни наназад во темата, има многу што имале успешни постапки и здрави прави бебиња со дури еден или два оплодени, така што ајде, орасположи се и само оптимистично! Терапијата е стандард, со рецепт можеш да земеш само естрофем (оди кај матичен гинеколог да ти пише) и веројатно доксицилин, другото е на приватно. Би додала само да јадеш повеќе протеини, бидејќи ембрионите повеќе сакаат протеинска отколку јаглехидратна средина. Ајде пиши ни кога ЕТ и со среќа!
< Поракaта ја уредил Hopeful RR -- 1.8.2015 16:47:22 >
Здраво РР ,досега само ве читав па решив и јас да ви се прикликлучам.Уште го чекаме ваучерот за инвитро(2 недели до денес),ке го правиме кај Др.Ивановски Систина,они се сега на одмор и ми рекоа кога ке добијам овој месец да почнам со микрогинон апчиња од 3 ден.Само се плашам да не ме вратат од фондот за некој документ а истовремено да ги пијам апчињата . Ви посакувам многу срека на сите :*
Мими не се секирај ќе ти ги продолжат апчињата уште еден месец доколку завршиш во фондот мене така ми направија инаку бев денеска се уште немам овулација Лазаревски рече ќе видиме да не е циста во тој случај нема да ми прават трансвер, ај кажете искуства ?
Mimijon, ајде со лесно! Мислам дека дури да почнеш со стимулација нареден месец, дека дотогаш ќе го добиеш ваучерот. Јави се прашај во ФЗО или отиди до таму да видиш кога ќе ти е одобрен, па ако е веќе одобрен да си го земеш таму, да не чекаш по пошта.
Пеперутче, од мене бабски совет: напиј се неколку чашки ракија, по една на ден овие денови и малку раскокај се така, пешачи, трчај и да видиме дали ќе има резултати
butterfly 00 ти ја пуштам сета срека на светот ,само опуштено и не мисли на ништо лошо само убави мисли да имаш во глава.Гали си го мешенцето збори му убави работи ,воопшто не мисли дека си правела трансфер ,вака сум многу јака иаку сум голема паничарка но сватив дека ништо не правам со тоа затоа се обидувам што посмирено како ништо и да не се случува :*
mimidjon, да знаеш дека на форумов многу сме од нас паничарки , не си сама, но тоа е дел од процесот на ИВФ. Затоа сме тука да се бодриме една со друга
Jas napraviv beta hcg na 12tiot den od ET i betata ispadna 136 Denovive treba da napravam povtorno, za da vidime dali betata raste i se duplira. Malku me faka strav dali se ke bide vo red...se nadevam na najdobroto! Na site tuka vi go posakuvam istoto sto i sebe i se molam za site vas..
Ninicka2, честитки мила мислам дека вредноста е добра и ќе се дуплира . За вредности и раст, клик ОВДЕ. Имај лесна и убава бременост, па пишувај во темите за бременост и кога ќе видите на ехо едно или две
Lady A, не кажа како помина на трансфер? Пчелка3, те чекаме и тебе со убави вести
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 7.8.2015 9:28:27 >
zdravo devojki denes pravev betahcg i ispadna 1714 doktorot mi rece deka rano e da se vidi no sepak ima bremenost i mi zakaza za edna nedela da videme kako napreduva a na novite trudnici vi posakuvam da imate lesna i ubava bremenost i za ostanatite vi posakuvam sto pobrzo da dobiete i vie so bozja pomos imajte ubav den
pcelka3, лелее убав ден со Ниничка двете, имајте лесна и убава бременост. Пчелка3, по вредноста што ми ја кажуваш, можно е да се две Што терапија примате сега по тестот за бременост?
*******2014******* АКТУЕЛНО
06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa) 00.08 -evoksi - почеток со терапија (Поповиќ, Систина) 00.08 -МаdemoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина) 06.08 -jana81- ИВФ на природен циклус (Петановски, Ремедика) 00.08 -mimidjon - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.