Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 18.9.2015 13:56:21
AngelOfArh
Здраво лепотици, примате ли нова трудница? Прво па почнувам од овде, тазе бремена, во 6та недела односно 5+4. Инаку бебе чекано речиси 2 години. Сега засега се е во ред, за две недели ќе го слушнеме срценцето на нашето гравче. Поздрав!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 19.9.2015 12:28:50
Melanija RR
да имаш лесна бременост
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 30.9.2015 9:56:26
ivoni4ka
Мешенца, ЈАС сама ли сум овде ? Изгледа е така, инаку за некоја да ми се приклучи давам репорт, вчера бев на лекар и сеуште не се гледа бременост , докторот ми рече за 1 недела повторно да отидам.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 30.9.2015 19:59:25
SOLE
Ivoni4ka, јас позитивен домашен тест видов на 21.09 а наредниот ден и преку крв потврдивме, и закажав прво ехо на 05.10. Сега едваи чекам. Поздравче и со лесно
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 3.10.2015 12:05:48
bebea
Ivoni4ka jas na 28.09 imav pozitiven test, dr den bev kaj maticniot, istoto i mene mi se sluci na eho ne se gledase bremenost pa ke odam za edna nedela povtorno. Kako se osekas ti imas li nekoj simptomi, mene mi e prva bremenost pa malce se zagriziv... ima li prostor za griza ?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.10.2015 10:23:38
emilija28
mene na tretiot pregled mi potvrdija bremenost jas otidov na lekar prviot den koga mi kasnese i ne mozese nisto da se vidi sega cekam za srceva akcija a simptomi nemav nikakvi ama taka mi bese i vo prvata bremenost
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.10.2015 11:18:28
SOLE
Znaci site sme tuka nekade isto, mene mi e prv pat i neznam dali e normalno tolku rano da mi pocne losenjeto, po cel den mi se gadi a ne povrakam, utre sum ne eho vo Remedika i mnogu sum vozbudena i nestrpliva. Pozdravce i so lesno na site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 4.10.2015 14:00:56
bebea
Emilija fala za odgovorot , nema potreba da se grizam se ke bide vo red :) Jas nemam posebno nekoi simptomi , osven gradite sto me bolat i malce vo predelot kaj jajnicite , mozebi e uste rano :)
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.10.2015 8:11:23
ivoni4ka
bebea нема место за паника, и кај мене така често прави прв пат кога ќе отидам да не покаже бременост, па така е и овој пат мината недела во вторникот бев на преглед и докторот не можеше да види бременост и ми рече за оваа недела да отидам повторно, а на 25 септеври после 3 дена доцнење правев тест и ми покажа
не се грижи ќе ја видат бремеността
поздрав
< Поракaта ја уредил ivoni4ka -- 5.10.2015 8:12:15 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.10.2015 10:41:59
Kvisko
Ихихи ама сте се намножиле труднички. Со лесно на сите и да ви растат убаво мешињата. Инаку бременоста најдобро се гледа две недели после позитивен тест пред тоа е прилично рано за било што. Без паника. Sole ти пишав и на другата тема дека и јас имав многу рано лошење и мачнини и дека е нормално и е добар знак. Тоа значи дека ембрионот/ембриончињата добро се закачиле и си напредуваат. Ќе видиш и денес на ехо. Баш сакам да знам колку се. Инаку и јас не повраќав туку иамв само мачнини.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.10.2015 11:08:45
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE
Ivoni4ka, јас позитивен домашен тест видов на 21.09 а наредниот ден и преку крв потврдивме, и закажав прво ехо на 05.10. Сега едваи чекам. Поздравче и со лесно
Среќно на сите нови трудници. Ја чекаме СОЛЕ денес
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.10.2015 14:44:24
Melanija RR
ivoni4ka, bebea ,emilija28 , SOLE имајте лесна бременост
Како сте,како се бебушки,до каде сте со контроли?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.10.2015 15:36:09
bebea
Fala Melanija . Jas nemam nekoj posebni simptomi osven gradite i od vreme na vreme bolka vo dolniot del od stomakot, sto rekoa e normalno. Samo vcera mi bese malce cudno me bolese desnata noga kaj preponot ama pretpostavuvam od zamor, denes veke ne me boli :) denovive odam na kontrola i ke vi pisam kako sum pominala :)
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.10.2015 17:33:42
SOLE
Zdravo zenski, eve me mene so ubavi vesti, go vidovme plodot, edno e ama neka bide se kako sto treba da e zdravo i pravo, posto betata bese dosta visoka si mislevme mozebi se dve no kako i da e srekna sum do beskraj! Inaku denes sum 5 nedeli i 5 dena i se iznenadivme i izraduvavme deka i srcenceto pocnalo da mu cuka, doktorot prvo rece rano e moze i nema da se cue no sepak se slusna . Ajde sega cekam da se pofalite i vie. So lesno
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 5.10.2015 20:14:24
emilija28
Imame srceva akcija i kaj mene deneska sum 6+1 nemam macnini dobro mi e samo poveke si spijam I ne mozev veke da izdrzam kazav na najbliskite sega mi e malku sube moze e malku rano ama pak za ubavo e i vo prvata bremenost na 15 noemvri vidovme kako cuka srceto a na 21 veke morav da kazam na eden drugarski imenden oti epten bese ocigledno ne pusev i piev sok hahaha Moze i treba da ne se kazuva do 3 mesec ama eve jas ne mozev da izdrzam pozzz do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед... 7.10.2015 23:04:48
ivoni4ka
Bev denes na kontrola imame potvrda za bremenost . 5 nedeli I 6 dena sum. Nemame uste srceva akcija na kontrola za 2 nedeli. I uste 1 rabota doktorot mi kaza da pocnam so kleksane kako preventive bidejki imam 2 abortusi prethodno Eden so prestanata srceva akcija I 1 so krvarenje. Ne mi e jasno zosto kleksane