|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VIII дел
7.6.2016 12:28:07   
bitolcanka82
eve i jas da se priklucam za bliznacite, se slozuvam apsolutno so Hopeful tie se najubavata rabota na svet bez plashenje so pogolema griza se ke bide ok.I jas sum sitna gradba 163 sm pa rodiv bliznaci bez komplikacii vo polna 38 nedela.Niv ne im se izleguvashe ama dr. rece dosta im e.Zdravi pravi vo super kondicija site 3 ca skoro 3 meseci si vadime zivci po doma.Na ubav nacin sekako user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 801
7.6.2016 13:31:40   
blue_blue
Нема врска твојата конституција со тоа...ич не се секирај...дал ќе ги доносиш ил не е склоп и сплет на околности кои може да ти се десат и со едно исто како и со две...
Не се замарај со тоа, најди лекар на кој му веруваш да те следи и прати го и сопствениот инстинк...Јас имав пред осум години близначка бременост ко по книга...освен што тогаш сум била најслаба у живот user posted image оти не ми збираше у желудник ништо се друго си беше идеално. Се породив во 38+5 и тоа на закажан царски, ни болки ни ништо...

ИЗВОРНА ПОРАКА: Michela

Фала hopeful одма кога ја видов бетата на тоа си помислив,а баш сакам да е едно.Дури цело време бев убедена дека ке му кажам на докторот едно да вратиме и во последен момент се премислив,се исплашив си викам а ако не се фати и ајде две биднаа.Страв ми е дека нема да можам да ги износам,јас сум мала,ситна.Ама ајде да не зборам пред време,се надевам се ке биде ок.

(Одговор на членот Michela)
Непосредна врска до пораките: 802
7.6.2016 23:23:10   
Michela
Браво за сите мами на близнациuser posted image user posted image Јас изгледа нема да бидат една од вас,ми видоа на ехо дека едното се развива правилно а другото заостанува доста само 7 мм.е нема ни јолк сак.Докторот ми рече дека самото ке си се исуши,нема ништо да осетам.Не би требало да направи проблем на другото.Контрола за 2 недели за срцева акција.Поздрав

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 803
8.6.2016 9:54:07   
LoveableMe RR
Мишела, среќно и известувај не на форумов во делот за бременост како ќе ти тече бременостаuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 804
8.6.2016 20:50:46   
lara36
zdravo zenski ne sum pisala so meseci no redovno ve sledam prvo cestitki do site sto si gi vidoa dvete crti i sreno na site sto se vo ifv postapka.sakav da ve zamolam za sovet samo sto go dobiv vaucerot za ivf pocnaa moite problemi vo ovie 4 godini trcanje po doktori nikogas ne mi nasle nikakva bakterija sega kako za belja pocnaa kako ludi da se pojavuvaay prvo klamidija pa eserihija na cervix i posledna enterokoka na vaginalen bris i cervix.pijam antibiotik,probiotik,caevi,maslo od divo origano i vitamin c.dokolku nekoja ima iskustvo so ovie bakterii da me posoci kako da se izlekuvam oti mi e strav deka ke propadne vaucetor.p.s. nemozev da najdam post za bakterii pa zatoa pisav tuka.pozdrav do site

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 805
9.6.2016 11:32:52   
nadez vera ljubov
Антибиoтик лекaрствa пиеш сaмo ти или и сoпругoт? Требa двaјцaтa дa пиете aнтибиoтик.мене тaкa пред дa пoдaдaм дoкументи бaктеријa 2 3 пaти пиев пaк имaше и другa се пoјaвилa a мaтичнaтa не дa ми рече дa пие и мм.пoсле oтидoв нa кoнтрoлa среќa тaa не беше тукa кaј зaменaтa и тaa ми рече aнтибиoтик двaјцaтa.и јa знaев aмa сум изумилa.

(Одговор на членот lara36)
Непосредна врска до пораките: 806
9.6.2016 13:10:54   
lara36
Dvajcata pieme antibiotik imame i zastiteni odnosi eve i ponedelnik cekame rezultat od spermokultura i bris od uretra.da vidine kaj nego da ne ima nesto

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 807
9.6.2016 14:27:16   
Hopeful RR
lara36, добро што пак се читаме, ни фалеше user posted image
Браво за ваучерот, ајде нека е последен!

За бактериите, не се секирај, знаеш дека се стандард кај многу. Со антибиотици се средува, со тоа што ако се покаже некоја тврдоглава, може да ти препишат и два вида антибиотици еден по друг, но потоа се ќе се среди. Не заборавај б комплекс и линекс, сигурно знаеш, а не е на одмет и кантарион вагиналети после сите антибиотици заради флората. Те чекаме со инфо за резултатите и не се секирај, имаш време за ваучерот user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 808
10.6.2016 3:35:23   
MademoiselleNina
Toa sto pies e toa, poveke caevi, eve i ja sega brkam bajterija, ja ima, pa ja nema, pa sega pak ja ima...
Za entrekokus jas pred nekoja godina piev "e kapi" , pobaraj na google ke ti izleze. Ovde ne se dozvoleni linkovi, inaku ke ti gi pustev. Posle edno sisence mi ja snema, i ne mi nikna pak. I treba da se izbegnuvaat analni odnosi. ( taka mi kazaa mene togas) samo trpelivo i ke se izleci. I so srekja i so uspeh da bide

Непосредна врска до пораките: 809
10.6.2016 12:23:00   
LoveableMe RR
lara36, се најубаво и што поскоро да ни пишеш убави работи на форумовuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 810
10.6.2016 19:59:04   
lara36
Fala vi zenski na poddrskata mnogu mi znaci pocnav i linex vaginaletite a e kapi gi imam gi koristev za klamidijata se nadevam deka naredniot rezultat ke bide konecno dobar i ke pocnam so dolgoocekuvanoto ivf.pozdrav se citame naskoro

Непосредна врска до пораките: 811
11.6.2016 14:16:21   
Kvisko
Michela со лесно да си ја носиш бременоста.
Лара36 пробај и со ацидосалус вагиналети за милион работи се препорачуваат.

Непосредна врска до пораките: 812
11.6.2016 16:11:08   
lara36
Pocnav so linex edna nedela pa vagisan edna nedela pa acidosalus na kraj taka me sovetuvaa

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 813
14.6.2016 8:11:39   
gordana 123
zdr zenski jas sum nova pocnato mi e ifv sega treba da mi bidi transfero se plasam mnogu da ne mi dojdi odi gradive me bolat ko za mestroacija

Непосредна врска до пораките: 814
14.6.2016 9:56:09   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: gordana 123

zdr zenski jas sum nova pocnato mi e ifv sega treba da mi bidi transfero se plasam mnogu da ne mi dojdi odi gradive me bolat ko za mestroacija

каде правеше и што терапија примаше?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот gordana 123)
Непосредна врска до пораките: 815
14.6.2016 10:22:01   
gordana 123
vo bt fostimoni i merionali

Непосредна врска до пораките: 816
14.6.2016 10:56:36   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: gordana 123

vo bt. fostimoni i merionali

Досега имало случаи со таква комбинација останале бремени. Се надевам и ти ќе си една од нив.user posted image Кога ти е закажан трансфер?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 14.6.2016 10:57:17 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 817
15.6.2016 9:09:04   
gordana 123
vcera bese pomina dobro tri embrioni pa so sreca da mi e i na siteuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 818
15.6.2016 10:34:07   
Kvisko
Gordana123 со среќа. Лара се надевам брзо ќе пишуваш за ивф постапка.

Непосредна врска до пораките: 819
15.6.2016 11:12:05   
Hopeful RR
Со среќа, ајде нека се фатат сите три!!! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 820
15.6.2016 16:32:22   
LoveableMe RR
gordana 123, со лесно и за две недели чекаме бета тест

*******2016******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

gordana 123 - почеток со тераппија (д-р Таше Трпчевски, Плодност)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

00.06 =пункција= 15.06 =ЕТ
28.06 = ТЕСТ
=========================

2016 година

kiki83 user posted image весник user posted image user posted image Druzeuser posted image pepapauser posted image Michelauser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 821
17.6.2016 8:10:42   
gordana 123
me faca strav i panika da ne ne bidi nisto a i taka custvuvamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 822
17.6.2016 9:12:34   
MademoiselleNina
Gordana123 so srekja i so lesno, i gledaj si filmovi komedii, toa ke te raspolozi.

Непосредна врска до пораките: 823
20.6.2016 13:50:37   
gordana 123
Mozno e da nema nisto zenski posto ne osecam nosto me boli po malku stomako ko mestroacija polovinata i gradite da dopir me bolauser posted image

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 824
20.6.2016 16:19:53   
gordana 123
imam i vnatresni gasovi dali toa e normalno a i redovn asto;ica imam user posted image

Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Сцена на раѓање или бејбиситерка
пеперутка16

Дали повеќе би сакале да го запишете вашето дете во дневен престој или да ангажирате бебиситерка?