|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Температура кај децата
11.1.2010 8:47:42   
Iva
Па јас во принцип и не му давам ништо додека не качи над 38. Ќе видиме како ќе одат работите.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 226
11.1.2010 8:51:33   
profesorica
и јас чекам да качи над 38 па потоа Далерон, а претходно пробувам со оцет на нозе и туширање.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 227
11.1.2010 8:55:55   
Iva
Да ви кажам, значи од многу луѓе, па и до доктори слушам за туширањето на деца кога имаат температура. Не знам зошто некако не ми иде. Знам дека се препорачува. Ама јас тргнувам од себе, кога имам температура, мислам дека од водата што ми протекува по телото ме боли. Не можам да достојам и некако ми доаѓа како малтретирање. Можеби грешам. А и мислам дека нема да можам да го натерам Михајло да стане да го истуширам.

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 228
11.1.2010 9:00:11   
ripce
ИЗВОРНА ПОРАКА: Iva

Да ви кажам, значи од многу луѓе, па и до доктори слушам за туширањето на деца кога имаат температура. Не знам зошто некако не ми иде. Знам дека се препорачува. Ама јас тргнувам од себе, кога имам температура, мислам дека од водата што ми протекува по телото ме боли. Не можам да достојам и некако ми доаѓа како малтретирање. Можеби грешам. А и мислам дека нема да можам да го натерам Михајло да стане да го истуширам.

потпис! нас кога ни се спие, а треба да се бањаме, се утепуваме од плачење, а па ако има Т...

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 229
11.1.2010 9:03:59   
mother 29
jas probav ednas i mi pomodre deteto od zatajuvanje i toa bese eden i posleden pat...samo go rasoblekuvam,inaku koga e ladno vremeto vo  nikoj slucaj ne go tusiram.vo leto e druga matematika,ama pak ne se sekavam deka v leto mi krenal T?!!!?!

< Поракaта ја уредил mother 29 -- 11.1.2010 9:04:44 >

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 230
11.1.2010 9:05:19   
mami
Ива, ке го станеш ако треба  =и со вриштење ке го истушираш, и Лука не сакаша кога имаше температура, ама со сила го истуширав набрзинка и да видиш како одма полесно му стана и му се намали темп. Некогаш го штедам, ама ако за нешто знам дека ке му помогне, ако треба и на сила ке му го направам

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 231
11.1.2010 9:07:33   
profesorica
мене Дамјан прв пат ми качи температура 40 степени во лето на одмор, незнаев што да му правам, па морав да го туширам.моментално му се симна на потоа пак се качи висока.кога е во прашање вирус џабе е туширање.само чепче помага.барем кај мене сирупот го повраќање.ако се работи за пониска од 38 може туширање и оцет на чорапите.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 232
11.1.2010 9:10:32   
mother 29
kaj mene imase kontra efekt tusiranjeto..otkako go trgnav od tus se derese,pomodre i go malaksa uste tolku organizmot pa potoa od krevet ne stana ,dusicka.i koga se zalegna uste tolk kaci!

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 233
11.1.2010 9:14:27   
mami
секое дете различна приказна...

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 234
11.1.2010 9:25:43   
Iva
Сега се слушнав со мајка ми, Михајло има 38,2 па сега ќе му даде парацетамол.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 235
12.1.2010 8:53:07   
Iva
Сабајлево Михајло имаше 39 температураuser posted image , му ставив чепче и му дадов пола диазепам. Ќе видиме до после што ќе биде, а вчера вечер почна и по малку да поткашлува, па ќе го носиме поручек на лекар, матичната ни е втора смена.

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 236
12.1.2010 8:59:06   
Еца
Мила вчера имаше 37.5, јас само ја истуширав и се слушнав со педијатарот ми рече ако качи 38,2 и нагоре да и дадам парацетамол сирупче. Фала богу ноќва добра беше.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 237
12.1.2010 9:19:52   
mami
де бре луѓе што направивте со температурите..ајде малку одморете..нека се здрави дечињатаuser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 238
12.1.2010 9:23:23   
mother 29
aman veke,se nesto me jade,a gledam i poveketo od nas!
daj da otvoreme nekoja tema za kukanje i da se zaleme ,zaleme,zaleme do bezvestuser posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 239
18.1.2010 21:18:56   
Sasoxp
Moeto malecko normalna t mu e 37.4 ama koga ima virus ne pomaga ni tusiranje ni nisto. Momentalno smali i za saat pak isto.

Непосредна врска до пораките: 240
18.1.2010 21:22:13   
April
ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29

kaj mene imase kontra efekt tusiranjeto..otkako go trgnav od tus se derese,pomodre i go malaksa uste tolku organizmot pa potoa od krevet ne stana ,dusicka.i koga se zalegna uste tolk kaci!

внимателно, многу внимателно со туширањето

Непосредна врска до пораките: 241
18.1.2010 21:23:30   
mother 29
pa zatoa i go batalivme tusiranjeto....user posted image

(Одговор на членот April)
Непосредна врска до пораките: 242
18.1.2010 21:26:38   
April
ни јас многу не практикувам туширање...иако д-рите советуваат, ама некако не ни помага user posted image

Непосредна врска до пораките: 243
23.1.2010 10:34:58   
Sasoxp
Tusiranjeto kolku e korisno dvojno poveke e stetno. Ne e ubavo temperaturata da se smali naednas a so tusiranjeto bas toj efekt moze da se postigne.

(Одговор на членот April)
Непосредна врска до пораките: 244
13.2.2010 2:19:11   
bambi
nie veke nekolku dena imame temperatura, odednas kreva visoka temperatura i so cepce i sppaga i vesela si e se, ama i noseto  tece, taka gust sekret i se gadi pa potkasluva so slaem, ama i zapce izgleda raste i se se sobra.Pedijatarot pred da se javat site ovie simptomi odnosno ja onesovme vednas stom krena temperatura ni rece deka osven malku poteceni krajnici drugo se e vo red. Sega se plasam da ne i se spusti na pluka. Stavame akva marine kapki, sirup cefaklor nemozam da i dadam se pluka, jas so sila turam vo usteto, taa cuva i potoa pluka, zatoa i sirupa za temperatura ne pieme tuku koristime cepcinja. nezanam veke kako da postapuvam...

dali ste zabelezale deka na efferalgan upatstvoto, razlicno pisuva na makedonski i na srpski, m islam deka na makdonski ne e tocno, veli 80 mg na kg tt, do 38 kg, a za deca nad 1 god vika efferalgan 150, a pa na srpskiot ubavo si pisuva za doencinja i deca do 2 god. efferalgan 80mg, itn.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Sasoxp)
Непосредна врска до пораките: 245
13.2.2010 10:06:00   
amelbebe
nie cela nedela bevmeso 40 temperatura i na detska klinika ni dadoa brufen sirup koj mnogu ni pomogna,

(Одговор на членот bambi)
Непосредна врска до пораките: 246
20.2.2010 0:55:01   
Еца
user posted image user posted image user posted image Мартина има температура 38,4 чекам да се стопли вода да ја туширам, јас не давам сируп под 38,5. Баш сум испаничена бидејќи сум самаuser posted image

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 247
20.2.2010 1:07:03   
Еца
Леле 38,8 и дадов парацетамолuser posted image ќе бидам дежурна вечер на ррuser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 248
20.2.2010 1:29:24   
jase050507
Nemoj da se sekiras ,navistina e stresno ama mora da bideme jaki .
Nie kacuvame do 40.5 i toa naednas ama paracetamol ne mu pomaga tuku samo Brufen i nad 38.5 ili 39 obavezno pola cepce dijazepam.
Insku pred nekoj den slusanv super recept protiv temp.
Eden kompir da se izlupi i izrenda i da se pomesa so kafe , se stava vo corapcinje i mu se oblekuvaat na deteto. Kompirot ke ja sobere cela temp. i ke se isusi
Probaj mislam deka nema da e na odmet
Pozdrav

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 249
20.2.2010 1:56:39   
nadica
и надица има ама јас уште на 38.3 дадов далерон па се спушти инаку да и мене ми рекоа дека бруфен е најефикасен а за финтата со компирот се сеќавам кога бевме мали баба ми нас така ни правеше ама со компир и оцет

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?