|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
25.3.2010 17:48:03   
***Lide***
tuda spored toa stotestovite ti se pozitivni a i dr rekol togas pocekaj da podnagolemi plodot i pojdi pak na eho na sigurnouser posted image a znacite se razlicni kaj sekoj moite znaci bea kako za pred menstruacija me bolea gradite i si mislev deka vo sekoj moment ke mi dojdi ama ne i po eden den kasnenje go napraviv testot i mi bese pozitiven

samo so dobri misli i se ke bidi vi red user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 426
25.3.2010 18:10:27   
sandrin
vakvo nesto sakav da ve prasam...mozno le e od preosetlivi gradi, po nekoja nedela da bolat se pomalu i pomalku?!

(Одговор на членот ***Lide***)
Непосредна врска до пораките: 427
25.3.2010 18:13:55   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandrin

vakvo nesto sakav da ve prasam...mozno le e od preosetlivi gradi, po nekoja nedela da bolat se pomalu i pomalku?!

Sandrin, бремена си или си во ПМС?

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот sandrin)
Непосредна врска до пораките: 428
25.3.2010 18:17:18   
sandrin
iskreno veke ne znam na sto sum...:)
na 17 ovoj mesec ima user posted image sto mi se potvrdi i so test vo krv...NO, doktorot ne mozese da vidi bremenost vo matkata, pa koga mi spomna moznost za vonmatericna ke se onesvestev...taka ne si spiev cela nok i drugiot den po vtoro mislenje...e sega tamu mi napravija merenja na bhcg koj po dva dena dvojno se zgolemi i sega ja cekam slednata kontrola vo ponedelnik... nemam nikakvi bolki nitu krvarenje i samo se nadevam deka se raboti za mala bremenost

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 429
25.3.2010 18:17:51   
mother 29
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandrin

do site vas mnogu poiskusni od mene... imam edno prasanje, t.e edna vakva situacija...
na 17 ovoj mesec go dobiv prviotuser posted image test (toj den vake mi kanese 17 dena) i normalno otidov na lekar, koga tamu doktorot veli ili e rana bremenost ili nedaj boze, vonmatericna...seuste nisto ne se gleda. mene normalno kako grom da me udri i posle edna neprospiena nok otidov da pobaram drugo mislenje... noviot doktor mi napravi novi testovi vo krv kade bhcg bese okolu 350, a po dva dena se pokaci na 600... nemam nikakvo losenje niti vrtoglavici:), samo bolni gradi(koi za cudo pocnuvaat pomalku da bolat!) , pospanost i cesti poseti na toaletot:)... nemam bolki,nitu krvarenje, no tek sega nisto ne znam...ne znam koja nedela sum, ne znam dali e vo red ili ne... doma imam dopolnitelni problemi od mm koj ne dozvoluva da se grizam, a jas ne znam kako mazive ne mozat da razberat deka e nevozmozno da ne se grizis... imal li nekoj slicno iskustvo so dve razlicni mislenja od dvajca doktori?!

ваква е ситуацијата на сандрин.и сега што е следен чекор,кога имаш следен преглед?

Непосредна врска до пораките: 430
25.3.2010 18:19:49   
sandrin
ponedelnik

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 431
25.3.2010 18:19:57   
Палешка РР
Јас мислам дека е рана бременост..чекај до следниот преглед во понеделник и не грижи се..дружи се повеќе со Рингераја и се ќе биде во ред! user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 432
25.3.2010 18:23:19   
sandrin
ha se obiduvam da ne mislam, ama tesko odi... koga postojano se obiduvas da ne mislas na toa, sto vsusnost pravis?!... mislis na toa:)))
ajde, ke pocekame pa ke vidime, drugo i ne ni preostanuva

Непосредна врска до пораките: 433
25.3.2010 18:25:39   
mother 29
стискаме палци до понеделник!

Непосредна врска до пораките: 434
25.3.2010 19:01:48   
Tuda
leleeee duso jas i ti sme na ista maka:))u mene mi rekao vo ponedelnik pak da oda..dvata testa pozitivni a otidov na lekar vide tocka ama ne moze da potvrdi sto i kako.od vcera sum ospednanta sto i kako samo placam a sakam da sum trudna,,mislam deka se ke bide vo red so nas dvete :)))))))dzam ti srkicka da se izraduvame edna na druga

Непосредна врска до пораките: 435
25.3.2010 19:44:57   
sandrin
se slozuvam so tebe, ova e nokna mora... ama placenjeto nema da gi popravi rabotite, pa ako ne mozes da prestanes da mislis na toa barem ne placi...
milsam deka nemas zosto da se somnevas vo bramenosta, testovite recisi i da ne gresat koga stanuva zbor za pozitiven test (osven ako ne si primala lekovi koi sodrzat hcg na cija osnova funkcionira testot, toa go pisuva i vo upatstvoto na samite testovi)
a sigurno i ponedelnik ti e daleku, site na petok se raduvaat nie na ponedelnik:))) katastrofa
ama ajde da se nadevame deka ke bide za dvete, mene edinstveno me tesi sto doktorot mi bese mnogu smiren posle poslednite rezultati od krvta i najrelaksirano mi rece"rezultatite se super, dojdi posle edna nedela"... ama odi smiri se ako mozes se dodeka ne go vidis tamu kade sto treba da bide:)
mm e dobar, vika deka bebevo ne zezalo uste od tri nedeli:)))))

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 436
25.3.2010 20:07:42   
sandrin
tuda, se vrativ nekolku stranici i ja procitav tvojata prikazna....hahaha sosema ist slucaj...jas na 9 napraviv test bese negativen, na 17 veke bese pozitiven, a isto imam zadocneta menstruacija, i toa sekogas
e mojot doktor vaka mi objasni... koga se raboti za zadocneta menstruacija i plodnite denovi se pomestuvaat(logicno, neli!), a so toa tvoeto broenje na nedelite od bremenosta i ocekuvanjeto da go vidis bebetoa(zatoa sto spored tvoite presmetki ne treba da se raboti za tolku rana bremenost) pagaat vo voda, zatoa sto vsusnost podocna si ostanata bremena...
e sega, mene mi zemaa krv i togas so sigurnost mi kazaa deka se raboti za bremenost...ama kade, bese prasanjeto, zatoa sto seuste nemase bremenost vo matkata... 
ne veruvam deka testovite ti se netocni, sigurno si bremena ne se sekiraj...  a, zosto ne pravese test vo krv?
i uste nesto... ako e se vo red, a daj boze da bide, doktorite tvojata bremenost ke ja vodat od 7 feb.(togas dobi posleden pat, neli)- denot na mojata svadba... dovolno zaednicki raboti kako za prv pat, neli?!:))))

Непосредна врска до пораките: 437
25.3.2010 22:24:05   
denicka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo tolku mozam da pisam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 438
25.3.2010 22:24:55   
BEBICA
denicka trudnica jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
a da ti otvorime tema za tebe aaaaa sto velis.....

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 439
25.3.2010 22:25:00   
pacuvce
WHAT???Denicka???

Love is in the air

Непосредна врска до пораките: 440
25.3.2010 22:25:39   
BEBICA
ja otvaram tema denicka za tebe....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот pacuvce)
Непосредна врска до пораките: 441
25.3.2010 22:26:23   
mother 29
АЈДЕ БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕшто збориш јееееееееееее
ккао ни тргна везле ,па ти..кажуј

(Одговор на членот pacuvce)
Непосредна врска до пораките: 442
25.3.2010 22:26:24   
Tuda
heheeh:))duso jas ima posledna na 7 no stanav aktivna no pocnavme so bebee na 21 fevruari znaci od 7 do 21 jas ne sum imala seks zatoa so maz mi ne bese vo mk:)))znaci sekogas mi doaga na 37 sekoga znaci mi kasni po nedela..e sega ako racunam na 28 den trebase na 6 da dobijam a na 37 dena na 16...jas pravev test na 14 mislam bese negativen..a sega na 23 vecrta pravev izleze pozitiven i vcera 24 sabajle vo 6.30 pak pozitiven..otidov na lekar mozebi ne me razbera kak so treba zato asto sum nadvor od makeodnija me stavi odma na vaginalno exo.mi vika edino moze da ima mala bremenost edna crna tocka i pise na slikata 0.17 mm.od vcera me fati panika:)))me bolese stomah veke ne edino moze da me zavie i tolko....mi kaza vo pondelnik da odam pak ama se plasam jas mislam da ne odam sega...user posted image

Непосредна врска до пораките: 443
25.3.2010 22:27:32   
mother 29
ИЗВОРНА ПОРАКА: denicka

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo tolku mozam da pisam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 444
25.3.2010 22:30:47   
Tuda
da da na 7 bese srce ama ako sum po nivno tolko mnogu a ne se glede nisto edino mozam da am ostaneta od 21 fervruari na tuka doktorot misli pocetokot na mart:(

Непосредна врска до пораките: 445
25.3.2010 22:34:29   
Tuda
jas ne sum piela lekovi ima li vrska ako mazot e piel nekoi>>>

Непосредна врска до пораките: 446
25.3.2010 22:35:16   
Tuda
superrr koga napravi test?????bese li na lekar???

Непосредна врска до пораките: 447
25.3.2010 22:40:58   
Tuda
maz mi e sportist ima pieno samo voltaren nesto za bolki i diklak mozno li e nesto od nego????na mene da pokaze???kakvi se tie sto mi kaza tie na pr???

Непосредна врска до пораките: 448
25.3.2010 22:56:25   
Tuda
:)))ama eve sega mi napisale mozno e ako sam primala lekovi da pokaze pozitiven ne sum primala nisto edino maz mi za bolki edni se ima napijano kako voltaren mozno li e od nego pa na na mene testo da pokaze pozitiven:)))

(Одговор на членот ***Lide***)
Непосредна врска до пораките: 449
25.3.2010 23:20:53   
sandrin
tuda, mislam deka ne treba da se sekiras za toa...ne se raboti za obicni lekovi kako voltaren... mozes da si procitas vo samoto upatsvo za upotreba na testot
ajde, ratereti se malku:))

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

IZBOR NA MASKO IME
Ane79

Pomognetemi da izberam edno od ovie iminja

David (31%)

Andrej (36%)

Mihail (33%)

Број на сите гласови: 196

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!