|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
25.3.2010 10:13:22   
Tuda
:))daj boze a na nesto drugo ne moze li d apokaze pozitiven???na pr za nekoja bolst pupu

(Одговор на членот mina_m)
Непосредна врска до пораките: 401
25.3.2010 10:18:52   
mina_m
ne beuser posted image ,abe ti pisav vo predhodnite postovi pred nekoj den preku krv odma ke znaes so sigurnost,mada i vaka so dva+testovi si trudnauser posted image

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 402
25.3.2010 10:19:15   
Maca25
туда, мене ми има покажано позитивен тест а јас воопшто не бев бремена. тоа беше неколку дена пред да добијам, а веќе сл. месец останав бремена. Не знам зошто и како тоа тестот позитивен, а бебе нема user posted image , јас фино лепо право на гинеколог, само имав една ненормална докторка па ми рече: Сега за сега ништо не се гледа, може се работи за вонматерична бременост. Ненормалната ме извади од памет. После 5 дена добив.
Не се сеќирај, нека поминат неколку дена и на лекар. Ако ти касни само 3 дена може преку крв да се види. Стискам палци за user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 403
25.3.2010 10:24:46   
Tuda
mi kasni posleden pat imav na 7 fecruari no bidejki ne mi e tocna mentruacijata racunav da dobijam na 37 den na 16 mart..pravev dva testa i dvata pozitivni..vcera lekarot rece glede nekoja crna tocka no ne moze da potvdri sto e...i mene me ispalsi malce lekarot ama sto da pravam..vo neizvesnt sum neznma sto d mislam vekeuser posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 404
25.3.2010 10:26:30   
vezilka RR
Тuda, слушај ме сега што ќе ти кажам..Мене во понеделникот не ми се веруваше дека мисе покажаа user posted image бидејќи до сега 100 пати правев и веќе се договорив за ин витро. И бидејќи ми е таква ситуацијата баш тоа и го прашав докторот, дали има шанси да не е точен тестот и ми рече дека нема шанси. Истото ми го рече попладнето и Лазаревски. Јас сакав да правам и тест преку крв оти не ми се веруваше и Лазаревски ме искара, ми рече нема шанси тестот да не е точен и да не се оптеретувам со тоа..Лазаревски не ме гледаше на ехо, ми закажа за утре оти рече до утре убаво ќе се гледало..Така да уживај и ќе видиш дека наредното одење ќе ти кажат дека се е во ред..

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 405
25.3.2010 10:28:07   
Maca25
Везилка честито!!!user posted image user posted image user posted image Убава вестuser posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 406
25.3.2010 10:33:55   
Tuda
mnogo ti fala:)))))milo mi e za tebe jas prv pt so amzmi probavme i sega mi kasni od so mi neerovna mestruacijata neznma veke koja data da cekam...ama posleden pat imav na 7 fecruari..smenev klima sega sme na potoplo ama veruvaj pravev test pred deset dena bese negtiven a nekni i vcera pozotiven..ima edna tocka mala ke vidime sto e:)vcera cel den placev se plasam da ne nesto loso ....toj vika mozno emla bremenost da sum ostanal nakaj mart pocetoko...gradite mer bolat me bolese stomahot ama so normalni bolki ne tolko jaki pred menstruacija;;;user posted image vcera toj me gledase vaginalno jas miev deka e rano ako sum ostanala sega pocetokot i edvaj vide mala tocka

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 407
25.3.2010 10:36:01   
aleksandra panevska
ringerajki jas planiram naskoro vtora bremenost megutoa imam problem so migrenata sto vo toj slucaj ke pravam so glavata koga nesmeam da pijam lekarstva poradi bremenosta dali nekoja od vas imala slicen problem i dokolku imala kako pominala

Непосредна врска до пораките: 408
25.3.2010 10:37:38   
Tuda
ej jas ne sum imala ama mozam da ti kazam ako dade gospod da ostanas ne se plasi gopsod ke te cuva pa mozebi nema da te boli...posovetuvaj se so lekar najdobro ke ti kaze toj so srekiucka od srce

(Одговор на членот aleksandra panevska)
Непосредна врска до пораките: 409
25.3.2010 10:44:36   
aleksandra panevska
sinojka se slusnav so mojot doktor Palcevski i toj mi kazuva prvo da su napravela kompjuterska tomografija na glavata pa da se utvrdi koj stepen na migrena imam pa potoa ke sum mozela da pijam i tableti vo bremenosta kako paracetamol i sl. arno ama mene toa ke mi odzeme mnogu vreme jas sakam sto pobrzo da bide i neznam dali da go poslusam doktorot ili da odam na rizik

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 410
25.3.2010 11:00:43   
Maca25
александра, моја препорака - никако на ризик. Прво среди се што имаш, па потоа бебе.
ти кажувам од искуство. Јас со несредена хормонална слика останав бремена и еве до ден денес не можам да се средам. Тироидната исто така ми прави дополнителни проблеми. Требаше да престанам да ја дојам ќерка ми за да можам да земам лекови против болки. Камо да ми беше се средено пред да забременам. 

Непосредна врска до пораките: 411
25.3.2010 11:19:47   
Tuda
lele site si imame po nekakov problem...od vcera mislam veke ke poludeam:(((((((((((((((((((

Непосредна врска до пораките: 412
25.3.2010 11:37:41   
Tuda
duso ti si bila trudna koga si napravila testo ama ti dojdelo toa isto kako namojata drugarka i dr mesec veke ne ti e dojdelo:))kako i da e super ...jas ostavam se na gospod

Непосредна врска до пораките: 413
25.3.2010 14:07:54   
iviv
Srcka te molam razmisluvaj pozitivno pred 10 dena ti pokazal negativen deka mozebi bilo premnogu rano no podocna koga si napravila si iskocilo toa sto trebalo da iskoci user posted image user posted image user posted image ,sigurno ti e rana bremenost stom videl nekakva tockicka nema sansi posle dva pozitivni testa i tockicka da ne si brmena.Baska ako si dobila na 7.2.2010 togas da receme regularno treba da ti dojde posle 28 dena otprilika.ali eve ke ostavime i poveke do 35 dena e normalno sto znaci si treba da dobies 100 pati do sega tebe ti kasni mnogu spored mojava racunica.Jas da bev na tvoe mesto ke kupam pak test uste ednas ako toklu se dvoumis ili pak idi preku krv vo bilo koja labaratorija moze da ti proverat sigurno ne e skapo.Pozdrav i cekame odgovor od toa sto ke go napravis ,ili vo kraen slucaj odi na konsultacija kaj uste eden doktor privatno vidi sto ke ti kaze .......ajde srcka so tebe sme stiskame palciuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 414
25.3.2010 14:13:11   
jovanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: aleksandra panevska

sinojka se slusnav so mojot doktor Palcevski i toj mi kazuva prvo da su napravela kompjuterska tomografija na glavata pa da se utvrdi koj stepen na migrena imam pa potoa ke sum mozela da pijam i tableti vo bremenosta kako paracetamol i sl. arno ama mene toa ke mi odzeme mnogu vreme jas sakam sto pobrzo da bide i neznam dali da go poslusam doktorot ili da odam na rizik

da go slusas ako sakas da nemas problemi toj me porodi so dvete deca i bremenostite mi gi sledese doktor na mesto

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

Непосредна врска до пораките: 415
25.3.2010 15:36:52   
prvenka
Veruvam deka se ke bide OK i site ke slavimeuser posted image ,ajde izvestuvaj ne ne ne zaboravaj te mislime i samo napreduser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 416
25.3.2010 15:38:20   
prvenka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tuda

lele site si imame po nekakov problem...od vcera mislam veke ke poludeam:(((((((((((((((((((

Veruvam deka se ke bide ok, cekame da ne izvestis i samo napred,bidi optimista ajde pa ke slavimeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 417
25.3.2010 16:52:35   
Tuda
vecerta eden i utroto vo 6.30 uste eden..ne pravam ke ostavam na vremto..mene mi kasni dobivama dokaj 37 den sega sum nadvpr od makedonija na potoplo se mislev da ne od klimata..ama tie testovi;))veke ne ossekam bolki pred datata na doaganje me bolea janicite i stomahot..edino se gradite mi se podueni tezat:)))toj me gledase na vaginalno exo i ima nekoja tocka0.17cm

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 418
25.3.2010 16:54:35   
matushka
I taa tocka ke se razvie mnogu prekrasno malo bebenceeeeuser posted image
don't worryyyyyyy

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 419
25.3.2010 16:58:08   
Tuda
veruvaj kako pobrkanu sum da bev vo makedonija dr ke bese:((((((mozzno li e od klimata so vikas ti????a dva testa da lazat .....user posted image znaci ova o.17 cm sto pisuva na slikata toe nema ni 2 mm taka neli..otprilika ako sam trudna o.17 cm po tvoe kolko e toa dokrtorot vika ako e bremenost znaci sum ostanala nakaj 6 mart

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 420
25.3.2010 17:00:24   
matushka
Jas doznav deka sum bremena vo 4-ta nedela i bebeto bese 2 mm. Znaci ogromna e verojatnosta deka si. samo pozitivno.

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 421
25.3.2010 17:06:48   
Tuda
lelee mnogo ti fala kako i da mi davas nekoja nadez:))))))))))))))))mnogu da si srekna vo zivoto ti posakuvam mnoguuu!!!!ete bas sega gledam o.17 cm dole levo na slikata i tockata so dva plusa..lele sto ne sum vo mk sega:(((((((((((((((((((sigurno mi se smeete hahaha ama neiskusen covek mora da prasuva..koga pocna da ti s egadi???

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 422
25.3.2010 17:11:05   
matushka
Ne mi se gadese voopsto, povrativ samo ednas vo cela bremenost. Kaj site zeni e razlicno. Mislam deka najcesti znaci se osetlivi (bolni) gradi, bolki kaj matkata (zatoa sto se shiri), i glavobolka.. Se e individualno. Jas mislam deka cim doktorot videl tocka, i dvata testa ti se pozitivni nema mesto za somnez. Samo opusti se, uzivaj ike te bodrime niz cela bremenost.

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 423
25.3.2010 17:13:47   
dostickage
Tuda ,Tuda strplivo mila,ne mu pravi stres na bebenceto:))
Nisto ne dobivas vaka,se kje se vidi koga kje otides na doktor.

Pa jas imav prvo negativen test,pa pozitiven 7 dena po docnenjeto i eve me fala bogu 24 nedela.
Ti pisav i pogore deka i kaj mene bese tocka sto se vika mozna bremenost za posle da se ceka na srceva akcija.Toa e sosem normalno,nisto ne dobivas sto panicis.

Ima edna finta:nautro pred da stanes od krevet izmeri vaginalno temperatura ako ti e nad 37 dva tri dena po red bremena si milion posto.

(Одговор на членот Tuda)
Непосредна врска до пораките: 424
25.3.2010 17:27:53   
Tuda
lele neznam:((((((((((

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

peleni
barbi03

Koi peleni se najdobri za vaset_o bebe?

pampers (68%)

bekytan (14%)

canbebe (19%)

Број на сите гласови: 140

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!