|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Стомачен вирус
28.6.2009 22:22:29   
Еца
Од вчера Мартина има проличве, денес пак, а сега се искака но изметот и е со лиги.Се жалеше на мешето, но други симптоми како повраќање и температура немаше.И давам само чај од нане и болката и се смирува.Дали сте имале вакво искуство и што им давате на децата?И нормално ја ставив на диета, банана, ориз варен, варен компир и морков, бистар сок.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Стомачен вирус
28.6.2009 22:26:10   
mis.
Elena jas ako zabeležam deka ima proliv vednaš mu davam lineks.Ne e steten i bez strav mozes da i dades bez preporaka na lekar.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 2
2.7.2009 19:08:30   
Aleksandra
Pred izvesno vreme imase edni mnogu dobri ampuli za proliv LIOBIF koi sto sega ne mozam nikako da gi najdam a mi gi preporacaa od Infektivnata klinika koga imav so Luka problem kako eden vid na stomacen virus. Steta za ampulite mnogu se efikasni od edna ampula prolivot prestanuvase.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 3
31.7.2009 22:51:47   
biljanaM
eve veke dva dena sum so povrakanje i dijarea....mnogu bilo macno, koga otidova na lekar d-rkata mi rece a zamisli kako im e na malite koga gi boli mesence i povrakaat ....

Ил смо само ту због рамнотежа меџу звездама.....

(Одговор на членот Aleksandra)
Непосредна врска до пораките: 4
6.8.2009 11:51:15   
mami
ете пак имало некој врус..внимавајте на дечињата. Лука вчера имал проливче па мајка ми го ставила одма на специјална исхрана. Другарка ми веке 3 дена лежи дома со температура, повраќање, пролив..ужас...

(Одговор на членот biljanaM)
Непосредна врска до пораките: 5
12.8.2009 22:19:13   
mami
не е Лука ама мм го закачил стомачниот вирус. Му се гади, крева температура, не е способен за ништо. Му купив прееска активен јаглен, испи 3 апченца, малку кока кола и еве сега дреме, ладно му е, нема сила да мрднеuser posted image  Ке ви пишувам уште малку па ке одам да го галам малцеuser posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 6
12.8.2009 22:21:14   
Natasha5
Da da ima virus pazetese mnogu e los

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 7
13.8.2009 8:09:37   
mami
леле луѓе, цела нок ја помина со температура, мачнини во стомакот и утрово не отиде на работа. Му дадов активен јаглен да испие вечерта и утрово му реков пак да се напие. Ништо не му се јаде...душичка...го оставив Лука кај моите и мајка ми за никаде, и неа цела нок ја болело стомак и и било тешко...

(Одговор на членот Natasha5)
Непосредна врска до пораките: 8
27.2.2010 12:13:26   
Еца
user posted image мене нешто ме потера со ова моите деца, не знам...Мартина стана од спиење и се добра си беше кога одеднаш почна да вика, да плаче, ја боли стомак и вика, плаче...јас со неа...не сакаше ништо да јаде, едвај 3-4 лажици бисквити изеде и пиеше чај од нане...кашлајќи поврати шлајм и мандарината утрово што ја испила како цеден сок и рече ми се спие и еве ја заспа.Дали е стомачен вирус или кој знае што..веќе не сум свесна, а какаше за 15 минути 4 пати ама тврда столица...ми се плаче ми се вриштиuser posted image

< Поракaта ја уредил Еца -- 27.2.2010 12:14:05 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 9
27.2.2010 12:39:07   
Mamicka3
Минатата недела Ана Марија беше со инекции па оваа Панцеф е денес бевме во Козле има бронхопнеумонија сега пак со терапија и на сето тоа го закачи и стомачниот вирус.Леле жени ќе шизнам од нервоза глава неможам да кренам,ама ајде нека е со помин

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 10
27.2.2010 14:09:31   
BILJANA_G
Neka e so pomin pobrzo da ozdravi.
A za stomacen virus,koga Angela imase bese so povrakanje,prolivce i togas nisto ne sakase da jade.I davav samo orivce,kompirce,banana.I zimav od apteka od onie prasocite vo kesicka sto se za da ne dehidrira,ne mozam da se setam kako se vikaa znam zimav na humana i od toa i se vrakase silata,mnogu ubavo deluva.Toa e nesto kako zamena na infuzija.

(Одговор на членот Mamicka3)
Непосредна врска до пораките: 11
27.2.2010 14:18:07   
Еца
Билјана сигурно мислиш на елетролити. 

(Одговор на членот BILJANA_G)
Непосредна врска до пораките: 12
27.2.2010 18:49:48   
mother 29
Eцке како е Мартина?има нешто ново?
туку си мислам јас,ти текнува ккао пред некое време кога пак беше болна Мила ,ти правеше дудулаци од љубомора!дека си сега повеке сконцентрирана на Мила?а?
а може пак и вистина ја боли!не знам јас ти давам претпоставка!

поз

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 13
24.3.2010 19:12:39   
Еца
Од ноќеска Мартина се истури од повраќање, имало стомачен вирус. Денот ми е бурулески, со која попрвоuser posted image

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 14
31.3.2010 10:51:17   
Mila na mama
Мила почна во понеделникот вечерта да повраќа, а пред тоа цел ден одбиваше да јаде само бараше сок вода и млеко. Кога почнаа повраќаниците немаа крај до вторник сабајле на секој половина час млазеви и грчеви душичка. И 2 лажички вода да и дадев и тоа излегуваше и кога немаше веќе  што да излегува повраќаше пена и жолтило. Е вчера сабајле ја однесов и земаа крв со резултазтот веднаш кај д-р Славица. Малку дехидрирана па и уклучија инфузија морав 2 саати да пеам и 1 саат спиеше додека и истече. Попладнето беше поспана задремуваше, поврати уште 2-3 пати и мислам дека се покака 3 пати некој жолт пролив кој повеќе личеше на смрдлива вода. За 2 дена имам уклучeно 6 машини и една ме чека за денес нема што не ни е повратено и покакано.user posted image  
Битно се опорави и тоа од кока кола со електролити и 5 смоки. Синоќа заспа кај 22 30 и еве ја уште спие. Ќе видам денес како ќе биде.

< Поракaта ја уредил Mila na mama -- 31.3.2010 10:56:16 >

love u all

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 15
31.3.2010 12:01:33   
big_mama817
ај нате само со помин да биде и за празникот да бидете здрави user posted image

Децата се најголемо богаство :)

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 16
31.3.2010 12:47:04   
mother 29
Натке,патешествија.............битно да и помине  на малата принцеза!денес да се опорави,оти ја чека костимот за преправање!user posted image
инаку за кока-кола ј и јас имам слушнато дека и доктори ја препорачувале за мевоболкиuser posted image

(Одговор на членот big_mama817)
Непосредна врска до пораките: 17
2.4.2010 14:01:45   
Mila na mama
Мила е уште кисела и кенкава ама мислам дека се опоравува. Денес и второто мое дете ( читај мм- кога е болен бетер од дете е) има пролив и него го фати вирусот. Ќе биде ова Велигден од перспективата на вц шољатаuser posted image

love u all

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 18
12.6.2010 18:03:18   
niki
Бевме на лекар и изгледа имаме стомачен вирус. Па сакав да прашам дали во Мк докторите препорачуваат после повраќање да не се внесува ништо во организмот, ни вода едно три четири часа, па дури потоа да се почне со специјална исхрана? Ние едвај ги издржавме тие 3 часа бидејки пак ми поврати пред ручек и тогаш ја однесовме на лекар и тогаш дознав дека така требало. А овде е топло пекол денес таа жедна бара водичка гревче, морав да ја заспијам. Еве сега пиеше малку водичка и изеде двопек и бара уште. Нема пролив, температурата и е 37.8, се надевам нема да оди нагоре. 

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 19
12.6.2010 18:21:42   
Тања РР
Не разбирам зошто ви кажале ништо да не пие после повраќањеuser posted image .
Напротив, заради опасноста од дехидрирање многу е важно да се внесува многу течности. препорачливо раствор на електролити. Ники побарај во аптека, ги има од повеќе произведувачи.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 20
12.6.2010 19:47:58   
Палешка РР
Кога Марио имаше стомачен вирус и беше блиску до дехидрација, докторот од инфективното одделение ни препорача да даваме електролити лајче по лајче на 5 минути, додека да испие една чаша, па потоа постепено да се зголемуваат течностите. Ако повраќала и ако веднаш испие многу течност, можи да се повтори истото, ако не повраќала тогаш може наеднаш повеќе течност. Јас така сум правела.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 21
12.6.2010 20:35:07   
niki
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Не разбирам зошто ви кажале ништо да не пие после повраќањеuser posted image .
Напротив, заради опасноста од дехидрирање многу е важно да се внесува многу течности. препорачливо раствор на електролити. Ники побарај во аптека, ги има од повеќе произведувачи.

Објаснувањето беше дека желудникот е изиритиран и му треба време да се стабилизира па после тек да се дава малку по малку храна и вода. Одма ако се дало и голтка вода пак ќе се предизвикало повраќање.

Туку овде за температура да прашам. Ни дадоа чепчиња ако има над 38.5 во газето да и ставам. Сега пред малку мерев 38.1. А детево цел ден ми спие. Знам дека е од температурата, ама не знам дали да ја оставам да спие или да ја будам.  Кога спие и се качува, кога не спие се мачи целата е никакваuser posted image

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 22
12.6.2010 20:49:05   
Палешка РР
Јас би ставила чепче на таа температура и би ја будела за нешто да се напие, а инаку нека спие, сонот лекува.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 23
12.6.2010 21:02:38   
Тања РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Кога Марио имаше стомачен вирус и беше блиску до дехидрација, докторот од инфективното одделение ни препорача да даваме електролити лајче по лајче на 5 минути, додека да испие една чаша, па потоа постепено да се зголемуваат течностите. Ако повраќала и ако веднаш испие многу течност, можи да се повтори истото, ако не повраќала тогаш може наеднаш повеќе течност. Јас така сум правела.

Tокму така, електролитите се пијат голтка по голтка на секои пет минути за да не се предизвика повраќање. Никако немој да го оставаш детето жедно, му треба вода во моментот.
Во врка со температурата и јас би и ставила чепче и ја олекла лесно.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 24
8.7.2010 8:39:14   
big_mama817
и син ми вчера се жалеше на стомачето и го однесовме на лекар рекоа дека е стомачен вирус ни даде сируп електролити  и малу поинаков режим на храна синоќа ми поврати малку немаше пролив а утрово беше добар машала ќе видиме како ќе поминеме

Децата се најголемо богаство :)

Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Вакцини
Fiao

Бидејќи бројот на родители кои се против вакцинација расте, да се преброиме колку сме?

За (66%)

Против (34%)

Број на сите гласови: 125

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!