bucko mal
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen Da i toa kako ima takvi ,,losi denovi,,.Nekogas luge navistina ne znam kaj da pobaram pomos, dali da odam kaj nekoj psiholog ili da baram sovet od nekoj svestenik moze i do mene da e greskata sto izbrzav i dadov zeleno svetlo,bozem se e ok.Na pocetok bese taka,ama dodeka se zapoznavme toj mi gi najde slabite tocki i pocna da mi zboruva za brak.Go nemam vakva zamisleno mojot zivotot.ne cuvstvuvam nekoe zadovolstvo od vrskata segasna.Ima nekoi raboti vo negoviot karakter sto me secat kako noz sto gi pravi toj , znam ke recete kazi mu.napraviv i pak isto , ne se menva ili ne razbira kolku sum seriozna ili e od tvrdoglavost. planirame zaednicki zivot,navidum se e ok,a jas sum pepel vo mene, se ladam sekoj den ,Se plasam kako k e kazam ,,DA,,so vakov gnev , nezadovolsvo vo sebe,na sto ke lici toa?Inaku dobar e , posveten i mozda partner kako sekoj bi posakal.No....fali nesto.se cuvstvuvam kako vo nekoj tesen prostor zatvorena,se gusam.se poveke sogleduvam deka se razminuvame so pogledite.Negovite ne mi se dopagaat,nametlivi, aj da se ima nekoe poznavanje i da e opravdano ok, ama koga znam kolku se ,,potkovani,,od doma sedenje se se znae.Od majka mu ne naucil lekcija za higienata, i sekoj pat moram da go potsetuvam kako dete napravi ova ona,sam ne se sekava. Ehhhhh, ke puknamm....mestoto vo koe ziveam ne go sakam , od sekogas sum gledala na tukasniot mentalitet so prezir i sto se sluci izbrzav,zgresiv.....sakam da izbegam od tuka, a se ,,vrzav,,ne sum covek koj s e pokoruva na tradicija, da se zivee vo zaednica, da se pocituva zborot na postarite, NEEEE, ke puknam , sakam sovremen zivot, sloboda,ne sakam zatupuvanje, sakam noviteti, da se odi samo napred,zedna sum za novo i toa da go delam so nekoj slicen ,a ne ,,klopki,,koga ke pocne da raskazuva za nesto , ti imaj usi i slusaj, dolgo i siroko,kako na rabota, so koj sto zboral , so koj se karal , kako samo toj znae drugite ne gi biva,Nekako kako da mu fali strategija i prefinetost ist mi e na majka mu sto go pika nosot vo se kaj ne ja sobira.diktator ne viden.Ne znam sto da napravam ,otvoren razgovor so vzestena glava ne doaga vo obzir, toj veruva vo mene i se krsti vo mene, ke go razocaram mnogu.toa me paralizira.nitu mozam da prodolzam napred vaka, nitu da se vratam nazad.se stoi vo mesto.Selski naviki so gradski obicai ,ako moze nekoj da go sfati ovoj spoj i da najde sredina ....ne znam sto da pravam,pretesko mi e,a vremeto za konecna odluka e na prag,site se nadevaat na pozitivna razvrska ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Жено драга, па што чекаш? Колку разбирам, ти не си се уште во брак со него и се плашиш да ја прекинеш врската? Па што мислиш дека ќе направиш ако сега не прекинеш? Само ќе си закомплицираш уште повеќе и твојот и другите животи? Не знам, никогаш не можев да разберам да согледуваш нешто, и имаш време да се "спасиш", ама ти се плашиш? Од што се плашиш? Од околината? Хм.. тоа е најмалото нешто од што би требала да си исплашена. Треба да се плашиш од идниот живот со некој што не го сакаш, кој те нервира а ќе треба да поминуваш и да се будиш секое утре, да секое утро, со некој со кого сте на различни бранови должини? Тоа не ли те плаши доволно? Наместо да планираш венчавката заљубена до ушите со некого чии мани ќе сакаш, со кого ништо нема да ти смета (барем не до тој степен како сега) ти уште се двоумиш. Мислим да го разбра мојот совет. Не ти треба ниту психолог ниту свештеник, треба да се слушаш себеси, своето срце и да ја креираш судбината онака каква сакаш да ти биде. Лош избор не донесува добри работи, доволно си паметна да го знаеш тоа. Во твојот пост ја согледувам длабочината на твојата личноста, само самата себе си заробуваш и си ставаш окови. Ослободи се, животот може да ти донесе многу, многу подобри работи, работи кои што заслужуваш, кои сите заслужуваат, ама ете некогаш од овакви глупави причини сами си ја зацртат иднината и после се жалат. Биди храбра и одлучна додека имаш време. Не дека и потоа нема да имаш време, ама само покомплицирано ќе биде. Седни и направи си еден убав муабето сама со себе. Не избирај оно што не ти се допаѓа, само затоа што во моментов не гледаш подобро. Подобро ќе дојде. Со среќа! ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR Спасувај се дури можиш, не се надевај залудно дека ќе се најде златна средина, не мораш да се привикнуваш на ништо што не те исполнува и на нешто што не си ти! Имаш време, тоа ти е најголема шанса. Лугето што не се на иста бранова должина никогаш не наоѓаат заеднички јазик! Ова јас од искуство ти кажувам, камо да имаше некој и мене да ме подучи. Не си себична ако сакаш да бидеш среќна.