RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

suzanasun -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (11.12.2013 23:36:51)

Zdravo
Jas bev na ginekolog i doktorot kaza deka je kandida samo mi dade vaginaleti edni e sega prasanje imam povtorno, sinoka ja staviv vaginaletata nakaj 2 casot nokno vreme, i deneska sabajle na dolna obleka ja imase stopena , no sega imam nekoj zolt iscedok neznam dali e od vaginaletata me zagrizuva ( vag. e krem boja)
Kolku vreme e potrebno da se iscisti vaginata od vaginaletata? Od nea mi e iscedokov zolt ili kandida prorabotela [sm=hudicek1.gif]

Malecka23 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (11.12.2013 23:53:55)

Исцедокот ти е најверојатно од вагиналетата.Зависност од видот некои многу полесно се стопуваат на некои им треба повеќе време.А воопшто не се плаши од кандидата само повеќе јогурт внесувај и ако можеш на влошка да натопиш јогурт и така да преспиеш сигурно помага.

suzanasun -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.12.2013 0:30:35)

ama taa iskoci na pladne veke i sabajleto isto stopena bese ova sega si je samo zolt iscedok pa vikam dali moze da go oboila ona , da ostanalo uste od nea
a kandidata dava zolt iscedok? [sm=zmeden.gif]

Malecka23 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.12.2013 0:39:00)

Ako ne se cisti od vaginaleta odma.A za kandidata dava mlecno-zoltenikav sekret se primetuva posto e obilen i so karakteristicen miris.Ne se sekiraj iscedokot ti e od vaginaletkata

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.12.2013 2:06:17)

Jas da si kazam deka bev minatata nedela kaj Davceva na kontrola i cista sum [sm=sloncek.gif] me pregleda vaginalno i manuelno i rece deka e super, nema nikakov znak za bakterija . Na ehoto rece deka jajnicite se znacitelno namaleni valjda od metforminot . Go prati mazevo da mu se zemat brisevi vo Adrialab da vidime kako e kaj nego. I so gospod napred za eden mesec ke pravam HSG, zatoa sto postoi rizik od vonmatericna dokolku mi se neproodni jajcevodite, a mozno e da se, i podobro da si go resam toa otkolku da si stvaram i drugi problemi . Se sto treba za edno [sm=duda.gif]

Kvisko -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.12.2013 9:00:10)

Браво. Сега само со лесно и со среќа.

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.12.2013 14:17:54)

andrijance90, ти кажав јас дека со докторкава ќе се оправиш, позз, се најубаво баш ми е мило. [sm=bravo.gif] ајде сега на работа со мажето и да ни пишеш пак[sm=duda.gif]

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.12.2013 14:54:39)

[sm=smiley1.gif] Da ne bese forumov nemase ni da doznaam za nea , zatoa beskrajno sum blagodarna na onie koi mi ja kazaa [sm=smiley1.gif]
\Samo sega me maci nesto drugo, doktorkava rece deka dokolku ne daj boze posle prviot odnos mi se povrati problemot ( toa ednas lani posle sumamed mi se ima deseno) znaci deka ne si odgovarame so ph vrednosta i deka za toa nema resenie [sm=zmeden.gif] Znae li nekoj nesto za ova? Pobarav na net za vakvi slucaevi ama nisto ne najdov [sm=smiley13.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.12.2013 14:59:24)

Ти продолжи да го јакнеш имунитетот, па потоа ќе мислиш на тоа... а не ти кажа дали се испитува тоа.... ако нема чаре со кондом само и потоа или инсеминации или ИВФ, не се секирај...позз

Melanija RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.12.2013 15:06:01)

andrijance90 пак ќе те караме [sm=smiley1.gif] немој сега да мислиш на лошо,знам дека сакаш информација ама полека.
За тоа прв пат слушам,а и што вика LoveableMe RR тогаш инсеминација.

Уживај и те [sm=smiley31.gif]

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.12.2013 15:27:42)

Ne mi kaza nisto za ispituvanje samo maz mi da zeme brisevi, iskreno doktorkava mi e super i se , ama malce me razocara toa sto si zede za pravo i sto iskomentira takvo nesto kako epa ako ne biva smeni si go mazot [sm=zmeden.gif] ne sakam da go komentiram ova prosto me zbesnuva, na nekolku navrati mi spomna deka sum mlada bla bla i da go smenam ako ne mi odgovara ( ama ova ne bese na sala kazano )
I mene mi tekna za inseminacii ali neli i posle inseminaciite treba da se ima odnos? [sm=zmeden.gif]
Imunitetot si go jaknam pijam BetaImune, gi sodrzi site vitamini i minerali potrebni za zabremenuvanje plus mnogu prirodni antioksidansi , eve jas i da go preporacam voedno [sm=smiley36.gif] so eden proizvod dve celi moze da se postignat [sm=bravo.gif] Odnosi nema da imam uste nekoj period, pa so gospod napred potoa se da e vo red.

Kvisko -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (27.12.2013 12:37:58)

Andrijance не се замарај со премногу мислење. Ендаш кажав сега шак ти кажувам некогаш лекарите не размислуваат пред да кажат нешто. И не размислуваат за последиците од кажаното. Ама па сите ние имаме такви испади. едноставно стави ги коментарите на ignore.
Ако дојде до инсеминација ќе дојде не е ни тоа проблем. Ич без гајле за односи после инсеминација. Тоа е чисто за опуштање и за евентуално да не се покасно овулацијата. Ако добро се истемпира тогаш може да успее. И ако дојде до ИВФ не е страшно. Се додека целта е остварена ништо друго не е битно. Без гајле. Само опуштено.
Кометарите дека си млада не се само коментари факт е. Навистина си млада и токму затоа не треба да се обесхрабруваш. Имаш повеќе време пред себе пред да е прекасно. Тоа што си млада е само плус за тебе. Не го сфаќај негативно. Не значи дека не треба да се бориш за бебе, ама бар теши се дека сите тука се постари од тебе и ти пак ќе бидеш млада мама.

butterfly1 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (9.3.2014 13:45:44)

женички незнам дали е ок темава тука да пишам ама ај после мензисов ми се јави чешање на десната вагинална усна ама значи у сред нок се разбудив и сонлива незнам колку време сум се чешала [sm=zmeden.gif]и тоа беше само еднаш и ми помина ама еве веке 2-3 дена имам чешање на вагиналниот отвор [sm=smiley13.gif] и се јавив на матичната ми рече да се замијам со чај од невен и ајдучка трева со една лажичка сода и да ставам вагиналети линекс лејди ама некако нема подобрување, брисеви правев брзо ок се а и од тогаш немам односи мажми е во странство службено [sm=smiley13.gif] што може да е

Kvisko -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (9.3.2014 16:07:56)

Евентуално кандида, ако имаш и исцедок со слаткаст мирис и специфична бела боја. Или пак ако си сменила прашок за перење може да ти е алергија на прашокот.

butterfly1 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.3.2014 12:48:18)

мене ми е подобро , завчера ја ставив последната вагиналета [sm=smiley1.gif] Но сега нешто ми е чудно имав бело прање од вагиналетиве жолто нормално е мислам тоа пошо прашакот им е кремаст ама еве сабајлево повторно жолто бело прање и тоа многу, можно ли е да останало нешто од вагиналетата од завчера па сега се дочистува ? малко сум загрижена да не ми се искомплицирало нешто [sm=smiley13.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.3.2014 12:51:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1

мене ми е подобро , завчера ја ставив последната вагиналета [sm=smiley1.gif] Но сега нешто ми е чудно имав бело прање од вагиналетиве жолто нормално е мислам тоа пошо прашакот им е кремаст ама еве сабајлево повторно жолто бело прање и тоа многу, можно ли е да останало нешто од вагиналетата од завчера па сега се дочистува ? малко сум загрижена да не ми се искомплицирало нешто [sm=smiley13.gif]

Можно е, но сепак оди на лекар, повторно да направиш брисеви, а може да побараш само не знам каде прават ПХ киселост на вагината да испиташ и да бидеш мирна, бидејќи гледам се спремаш за ИВФ, нели?

butterfly1 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.3.2014 13:14:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1

Можно е, но сепак оди на лекар, повторно да направиш брисеви, а може да побараш само не знам каде прават ПХ киселост на вагината да испиташ и да бидеш мирна, бидејќи гледам се спремаш за ИВФ, нели?

ке одам да за брисеви, не мила сега паузирам од се буквално да одморам глава малце додека мажми не е дома, после кога се врати ке правиме муабет што понатамуу, јас онака собирам информации само :) Мислиш на ПХ вредност на вагината? Мислам дека ја прават по приватниве ама досега не ми направил никој а одев во ремедика долго време, за што служи таа?

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.3.2014 14:29:59)

Butterfly.1, PH се однесува на нивото на киселост во вагината и доколку вредноста е од 3.5 - 4.5 (светски стандарди), тогаш значи дека има доволна количина добри бактерии (лактобацили) кои одржуват рамнотежа и дека нема зголемени лоши бактерии кои предизвикуваат лош мирис, иритација и дури инфекција. Премногу лоши бактерии предизвикуваат зголемено лачење од вагината и може да предизвикаат предвремено породување и зголемена можност да се добие бактерија како кламидија. Исто така, може да постои зголемен ризик од пелвични воспалителни процеси и инфертилитет.

Е сега има некој вагинален гел RePhresh™, кој се продава во Европа, кај нас не знам, а се препорачува земање орални пробиоткси лактобацили (јогурти и сл.) за враќање на нормалната вагинална флора. Се надевам некоја од рингерајкиве ако правела тест за киселост на вагината, дека ќе пише каде се прави и колку чини. И јас сакам да си направам еден таков тест.

butterfly1 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.3.2014 14:43:54)

хмм интересно јас овие што ги ставав Линекс Лејди се со лактобаци како што читнав во упатството и пишува дека помагаат за воспоставување на нормалната вагинална флора

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.3.2014 14:54:21)

Jas znam [sm=smiley36.gif] Ph vrednost pravat vo Sistina i kako sto znam cinese 500 denari, no mene nikoj ne mi ja napravil nikogas iako znaete deka
2 godini maka macev so bakterii. Iskreno ni jas ne ja pobarav zatoa sto celo vreme stavav vaginaleti koi sodrzat laktobacili. Eve sto imam stavano i pieno :

Vagisan - za voospostanuvanje na normalnata ph vrednost na vaginata
Acidosaulus ( so dodatoci na nekoi bilki bea + laktobacili)
Linex Lady - posledni gi stavav ovie i toa epten dolg period i mi bea ukazana kako najdobri
Laktogin - oralen probiotik so laktobacili ( frleni pari naprazno a ne bea evtini voopsto, efekt nemaa nikakov kaj mene iako gi falat dosta)
Ako nemate problemi so bakterii nema potreba da se pravi taa ph vrednost, a i znaete kakvi se lekarive ako im pobarate nesto odma vrtat oci kako dosta citas od internet patem e neizostavno [sm=smiley36.gif]

Butterfly1, ne se grizi od vaginaletata e toa takvi se ovie davaat zolt iscedok :)

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (27.3.2014 0:21:03)

Devojki mnogu sum isplasena ne prestanav da placam [sm=smiley13.gif] ovie dva dena mi se javi nekoj mlecno bel so primesi na zoltenikavo iscedok ne go ima celo vreme ama se javuva od vreme na vreme [sm=smiley13.gif] Pred datata za dobivanje sum me boli stomak veke nekolku dena mozno li e da e od toa? Epten sum isplasena nejkam da pomislam deka mi se vratile bakteriite, ne sakam toj horor da go pominuvam povtorno, ne sega koga sum na cekor do sreduvanje na problemite i me ceka operacija plus sto ako pak se vratile sto ke pravam [sm=smiley19.gif] mi se trese telovo od strav , cekam da vidam dali ke dobijam uste ovie denovi i ke idam za brisevi a moze i direktno do kaj doktorkata sto me izleci pred toa [sm=smiley13.gif]

Melanija RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (27.3.2014 13:12:04)

andrijance90 не се секирај и напнувај и одма со плачење па не секој исцедок е инфекција малку посмирено знаеш дека стресот влијае негативно.Се ќе биде ок и дајбоже баш сега да не добиеш [sm=smiley1.gif]

Lilja Maria -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.4.2014 22:45:27)

Здраво женски!

Ај едно конкретно прашање,дали знаете колку пари се микробиолошките брисеви ако ги правам кај мојот матичен?Ве поздравувам[sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (13.4.2014 11:48:12)

Lilja Maria како мислиш кај матичен?За земање брис обично наплаќаат до кај 300 ден а некои и не земаат.А ако тој ги носи на државно незнам дали е опција и дали наплатуват.Знам за опција тој да ти земе и тој да ги однесе на приватно.Тогаш наплаќат по брис.
Сигурно некоја рингерајка ќе ти пише поконкретно

Lilja Maria -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (13.4.2014 11:58:05)

Имам правено микробиолошки пред две години и мислам дека ме кошташе околу 300 денари,па од една пријателка слушнав дека е поскапено,во секој случај утре ќе правам и ќе ве информирам [sm=smiley1.gif] поздрав

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>