RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (13.4.2014 12:06:24)

Во институт за јавно здравје тие основните брисеви беа 350 ден преку фондот

Lilja Maria -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (13.4.2014 12:10:08)

Ми рекоа дека биле четири бриса,од вагинален отвор,кламидија микоплазма и уреоплазма па утре ќе ви кажам како сум поминала,се спремам за инсеминација па да се осигурам дека немам бактерии дека се е чисто [sm=smiley1.gif] Па сега здравје Боже ќе видиме како ќе биде [sm=smiley1.gif]

Lilja Maria -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (14.4.2014 18:40:10)

Еве женски се вратив[sm=smiley1.gif] бев на гинеколог ми зеде микробрисеви кај него платив 300денара по 100 од брис и на микробиологија 250денара.Па резултати во среда[sm=smiley1.gif] Не било страшно,сега ќе правиме и уште еден спермограм,претходниот беше 30 милиони и ни рекоа дека е супер па ќе видиме сега[sm=smiley1.gif] поздрав тоа е околу цените за брисеви

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (14.4.2014 19:46:07)

Eve me i mene pravev denes brisevi, doktorot rece deka vaka na oko e super ama jas imam zolt iscedok :( rezultatite vo cetvrtok, se molam na gospoda da nema nisto [sm=smiley13.gif]

mesecina83 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (16.4.2014 11:04:19)

Zdravo dragi rr deneska po posta mi stigna rezultatot od pap testot od remedika i pisuva -HPV ,a ne pisuva dali e dobar ili los rezultatot ve molam nekoja ako znae da mi objasni dali e nesto seriozno ili ne ke pukanm od nervozi celata se tresam a kaj maticnata nemozam da idam bidejki e na pat

nataly86 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (16.4.2014 11:10:35)

месечина другарка моја имаше исто ХПВ...следно мислам што треба да направиш е типизација за да се утврди за кој тип на вирус станува збор....

Од друга страна истата таа другарка остана бремена природно и на следниот пат Пап тестот беше во ред..немаше ни хпв ни ништо...

Hopeful RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (16.4.2014 15:38:19)

HPV не е страшно, но секако мора да направиш типизација за да знаеш каков е, и соодветно како да се лечи. Две мои другарки имаа HPV, едната дури и cin 3, и сеге и двете имаат бебиња [sm=smiley36.gif]

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.4.2014 18:07:58)

Denes stom ne me mavna nesto nema nikad [sm=smiley13.gif] zimam rezultati od brisevi, se ok, normalna flora, laktobacili normalni i op klamidija pozitivna [sm=zmeden.gif] ostanav vcudonevidena, ispitana bezbroj pati i preku krv i preku bris, sekogas negativna, sepak mi bese dadena terapija za nea piev i se povlece i crveniloto i iscedokot i sega na brisevive po ne znam kolku vreme za prv pat pozitivna, ke poludam mi se cini [sm=smiley13.gif] i na doktorot ne mu se veruvase pa mi zede uste eden bris da bideme sigurni [sm=smiley13.gif] do vtornik ke zbudalam [sm=smiley19.gif]

Lilja Maria -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.4.2014 21:12:13)

Еве и јас да се пријавам со моите резултати [sm=smiley36.gif] Се негативно,Кламидија, микоплазми,уреоплазми,докторот го оцени резултатот како добар,и нормално Кандида со ми е неизбежна секој пат,па сега ми даде дифлазон капсула и вагиналета Канестен за терапија за Кандидата...тоа е веќе незнам шото да кажам освен дека сите резултати апсолутно се во ред дури имам и три фоликули ама не бивааа[sm=zmeden.gif] Сопругот мој вика дека ќе имаме многу инаетливо дете и затоа уште сега ни закажува какви маки ќе имаме [sm=jezicek.gif] Поздрав до сите одиме понатаму!!![sm=bravo.gif]

butterfly1 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (18.4.2014 19:43:09)

Andrijance90 ајде без грижи толку си поминала па за една смотана кламидија и да ја имаш испи една доза многу не се прашувај од кај дошла , подла е ептен се јавува баш од никаде [sm=zz_devil.png] пиши ни што ќе направиш [sm=smiley31.gif]

kapina -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (18.4.2014 20:36:14)

Lilja marija za kandidata pij poveke jogurt

Melanija RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (18.4.2014 21:54:08)

andrijance90 добро што пак ти земале брис.Незнам каде ги правиш ,но се случува да има па на повторен да нема.Уживај во празниците ,не го мисли вторник[sm=smiley1.gif]

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (18.4.2014 23:50:52)

Vo sistina gi pravam brisevite Melanija i od sekogas mi bile tocni i najveke doverba imam tamu ama sto se sluci ovoj pat ne znam zasto e mnogu cudno , do sega na preku 10 zemeni brisevi za klamidija, ispitana preku krv, pieno plus terapija za nea vo oktomvri i sega da se pokaze pozitivno cudno e. Ke vidime sto ke pokaze drugiov bris.
Doktorot rece ako pokaze pozitivno da zemam terapija , samo ne znam dali da ja zemam taa sto toj mi ja kaza ili da si pojdam kaj dr. Davceva zasto taa bese onaa koja mi ja resi dve godisnata golgota so bakterii [sm=smiley13.gif] Kako be sega pred operacija mi se javuvaat vakvi s....[sm=hudicek1.gif]

Anonimen -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (19.4.2014 13:33:15)

бев за брисеви четвртокот кај матичниот и прво ме гледаше на ехо па ми зеде брисеви , ич не ми текна таму но нели тоа кондомот што го става на ехото да не влијае нешто на резултатите а?[sm=zmeden.gif]

Melanija RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (19.4.2014 15:40:48)

Кондомот не влијае ,тој е стерилен

andrijance90 а зошто терапија ако си имала негативен брис?Нешто сум смешала ,или?За кламидија мислам дека е иста терапија без оглед кој ќе ти ја даде, не ми текнува апчиња и вагиналети се. Се надевам бисот ќе биде ок [sm=smiley1.gif]

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (19.4.2014 17:00:06)

Zatoa sto dve ipol godini bev vospalena i imav iscedok a primav sekakvi mozni lekovi i vaginaleti i od nisto ne pominuvase. I koga mi kazaa na forumov za dr. davceva pojdov lani kaj nea i ona od prvo gledanje mi rece deka imam klamidija ( me mackase so nesto i me gldase na kolposkopija) i mi prepisa terapija za nea, rece deka ponekogas tesko se faka na bris i zatoa ne sum imala pozitiven bris. I posle terapijata se si bese ok, iscezna iscedokot, vospalenieto . I eve sega pred operacija da napravam brisevi i klamidija pozitivna da se cudi covek od kade [sm=zmeden.gif]
Inaku sega mi e prepisana mnogu golema doza na antibiotici . Dve kapsuli sumamed od 500 mg odednas, pa 10 dena vibramicin, pa pak 2 kapsuli od 500mg sumamed odednas. Premnogu e, ako ja nemam zasto da se trujam , zatoa sakav kaj nea da pojdam [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (20.4.2014 20:22:17)

Андријанче, кламидија не се јавува тек така после терапија, ако ти си била ажурна во земање на терапијата, тогаш дечкото твој дали исто земаше терапија, дали во тој меѓупериод сте користеле базени, спа или нешто слично?

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (20.4.2014 20:53:16)

Poazurna ne mozev da bidam ni jas ni maz mi, vo dekemvri na kontrolata Davceva rece deka sum super . Nitu bazeni, nitu spa, nitu depilacii vo saloni, nitu javni vecinja odam bukvalno na se pazam. [sm=smiley13.gif]
Edinstveno ostanuva da se vratila sama po sebe ili da e greska brisot, samo do sega sistina najtocni brisevi mi davala ama ete. Sepak mislam da zakazam kaj Davceva da me zirne, mi stoi na misla sega pred operacija bar da e cisto se...

Hopeful RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (23.4.2014 10:59:22)

andrijance90, секако оди да те види Давчева, сепак она ти ја излечи. Се надевам дека е некоја грешка во брисот, а ако не, дека ќе ја средиш за едно гајле помалце пред операција [sm=smiley31.gif]

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (23.4.2014 22:11:11)

Bev deneska kaj Davceva rece deka se e ok vaka na oko, mi zede uste eden bris za klamidija ( mesecov za brisevi rabotam samo [sm=smiley13.gif]) i vo ponedelnik ke odam za rezultatite i rece najverojatno ke mi dade bar vaginaletki nekoi za da bideme sigurni pred operacijata. Mi objasnuvase nekoi raboti sto iskreno ne gi sfativ kako klamidijata bila kako virus ne mozela celosno da se izgubi vo organizmot tuka bila i mozela da se javi od vreme na vreme, ama so taa terapija sto ja ispiv togas mozam i da zabremenam i plodot da go iznosam i nemala da mi napravi problem, malce mi e nejasno ova ..zasto znam deka e bakterija i ili jas imas ili ja nemas, virus e HPV pa toj moze da se aktivira pri pad na imunitet..

Melanija RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (24.4.2014 12:21:08)

andrijance90 а повторниот брис од Систина како е? Прочитај ја темата Кламидија, јас знам дека не е наивна и не иде баш со бременост.Ако ја има на крај на бременост се породува царски а можено е предвремено породување.Тоа е инфекција која ако не се лекува делува на тубите и цервиксот.
Ова е она што го знам од нет.
Се извинувам ако е оффтопик, сепак има тема Кламидија
==============
- Тоа е една од најчестите ППИ предизвикана од бактеријата Chlamydia Trachomatis.
- Бактеријата може да се пренесе од една на друга особа преку сексуанни односи или преку орално-генитален контакт.
- Може да се пренесе и преку очи: доколку личноста дојде во контакт со
телесните течности кои ја содржат бактеријата, а потоа се допре за
своите или неговите очи, на тој начин може да се пренесе инфекцијата.

andrijance90 -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (24.4.2014 13:34:03)

Negativen e ama ne go napraviv sistina tuku Avicena, doktorot mi zede bris i mi rece da go odnesam vo druga laboratorija . sega go cekam i ovoj drugiov ako ispadne pozitiven ke pijam Klaritromicin, ne smeam sumamed nema ni 6 meseci kako piev sumamed + vibramicin, ostana uste ova. SEuste mi e enigma kako mozea da go zgresat i kako do sega nikogas ne e pojavena. Baska sto jas celo vreme se somnevav dali ja imav zasto ako sum ja imala 2 ipol godini sigurno tubite ke mi bea zatnati a mene super mi se. Bog gi znae ovie bakterii vise mnogu se pogani [sm=smiley13.gif]

trust -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (4.5.2014 1:31:55)

Dragi rr dali nekoj znae kako da se oslobodam od taa dosadna Bacteria Vaginosis sto ja imam veke so godini i sve sto mozev da probam za nejze napraviv i pak istata seuste ja imam. Doktorov moj maticen mi kazuva deka e ednostavno toa deka samata si se obnovuva i toa e, piev i Flazil, i drugi edni jaki tableti nisto ne pomaga. Ve molam za pomos ako nekoj znae nesto neka mi napise[sm=smiley13.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (4.5.2014 10:27:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: trust

Dragi rr dali nekoj znae kako da se oslobodam od taa dosadna Bacteria Vaginosis sto ja imam veke so godini i sve sto mozev da probam za nejze napraviv i pak istata seuste ja imam....

Јас можам да ти ја препорачам др. Биљана Давчева, Гинекобиљана, побарај на Интеернет или на Златна книга, во Дебар маало се наоѓа, најдобра е за бактерии и долгорочно борење со бактерии. Позз

trust -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (4.5.2014 11:47:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: trust

Dragi rr dali nekoj znae kako da se oslobodam od taa dosadna Bacteria Vaginosis sto ja imam veke so godini i sve sto mozev da probam za nejze napraviv i pak istata seuste ja imam....

Јас можам да ти ја препорачам др. Биљана Давчева, Гинекобиљана, побарај на Интеернет или на Златна книга, во Дебар маало се наоѓа, најдобра е за бактерии и долгорочно борење со бактерии. Позз

Blagodaram na informacijata veke imam iskustvo so takov tip na doktori i mi pomogna dodeka piev terapija no sto posle ? pak ista pesna? i isto so antibioticite mi se slucuva? citav na net deka si se stvara samata zaso ima dobra podloga za toa, samo ne svakam od kade nitu pusam nitu pijam ne sum nekoj gurman da reces vodam eden normalen zdrav zivot . Nema spas znaci ke se macam so ova baterija[sm=zmeden.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>