RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

scared RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (8.6.2015 15:01:23)

Според симптомите станува збор за кандида ама сепак најубаво е брисеви да се направат, за тоа време мачкај се и ти со канестен кремата само надворешно.

MademoiselleNina -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (11.6.2015 15:44:15)

Dali znaete kade ima reagensi za klamidija?

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (12.6.2015 10:49:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Dali znaete kade ima reagensi za klamidija?

Nina, колку што знам на Микробиологија и на Институт за јавно здравје на Клиника треба да има реагенси за брисеви за кламидија. Имаме посебна ТЕМА за кламидија, доколку сакаш повеќе информации. Се сомневаш за кламидија или..?

MademoiselleNina -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (14.6.2015 3:20:15)

Bev vo centar za javno zdravje, za tamu mi bese upatot, redovna kontrola pred da ja zaponam postapkata za ivf, no za klamidija nemase reagens. Gi zemav rezultatite i imam candida, pa sega ja lecam, i koga ke pravam kontrola ke treba i za klamidija da napravam.

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (14.6.2015 12:38:43)

Нинa тaкa се пoгoдилo oбичнo секoгaш имaaт реaгенси, aјде те чекaме вo темите зa ИВФ.

pepapa -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (16.6.2015 16:53:57)

Pomagajte...maz mi veke 6-7 meseci e so bakterii eserihija coli sekoj mesec a sega plus i entercoccus, i vo urina i vo sperma i vo uretralen bris, se otru od antibiotici i pak ja ima, nemozeme da zakazeme inseminacija od tie bakterii, kazete spas...

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.6.2015 9:41:58)

Pepapa, имаме тема за Ешерихија коли, прочитај во постовите, ќе најдеш некое решение од искуствата што ги имаме напишано.

Kvisko -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.6.2015 9:43:25)

Pepapa а да пробате со лекови за подобрување на имунитет воопшто. Од толку антибиотцици сигурно и имунитетот му е нарушен. Знам дека има и некои чаеви за ешерихија. Пробајте и со такви приоди. И нормално нека пие што е можно повеќе течности за да се испира уринарниот тракт.

pepapa -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.6.2015 14:08:09)

Pie i caevi za eserihija i pak isto pa isto, plus pie i cink, selen, vitamin E i C, neznam dali se dovolni za podobruvanje na imunitetot... Po preporaka na maticniot lekar denes odi eho na abdomen da pravi pa ke vidime sto ke napravime...

pepapa -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (10.8.2015 18:39:45)

Kazete dobra privatna laboratorija za ispituvanje na spermokultura i uretralen bris?

scared RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (10.8.2015 19:24:56)

Авицена 900 денари спермокултура и 900 уретрален брис за бактерии и габички. Доколку ви треба и за кламидија и уреа/микоплазма тогаш имаат пакет за сите три бриса од 1900 денари мислам беше.

pepapa -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (10.8.2015 20:52:59)

Fala najmnogu, ke mora da ispitame i tamu bidejki vo drzavna na mikrobiologija nekako se ni se isti naodite

brm_brm -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.8.2015 14:06:13)

Женски, за прв пат во микро брисот ми се појави ешерихија коли и кандида. Примам антибиотик и плус вагиналети. Но за време на спиење многу чесо станувам, се будам и целата вагиналета растопена ми излегува. Дали знаете колку часа минимум треба да се лежи откако ќе се стави вагиналетата навечер?!

SOLE -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.8.2015 17:08:02)

здраво женски, за кандида кои вагиналети се најефикасни?

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.8.2015 17:42:22)

Сoле, мене ми пoмoгнaa пoлигинaкс вaгинaлетите. Брм брм, цитерaл ми пoмoгнaa мнoгу зa ешерихијa кoли

brm_brm -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (26.8.2015 21:04:42)

Ми остана уште една вагиналета полигнакс (лечам ешерихија коли).Но добив. и сега ке треба да чекам да ми заврши мензисот па да ја искористам последната од 12-те вагиналети полигинак. После колку време од последната вагиналета треба повторен брис да направам?

матичната ми рече да ги прекинам бидејќи добив (а само уште една ми остана од терапијата :(

sakambebuvce -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.10.2015 0:46:14)

ranicka na matkata kako se leciiii......iskustva ve molam

Среќичка -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (17.10.2015 10:07:41)

brm_brm грешно ти ја дала терапијата матичната. Полигинакс се става одма после завршеб циклус, за да може да се прими целата. Незнам како си ја примала пред циклус.

LoveableMe RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (19.10.2015 10:07:35)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sakambebuvce
ranicka na matkata kako se leciiii......iskustva ve molam

Консултирај се со лекар за терапија, инаку од народни лекови се употребува кантарион или пак алоевера гел.

sakambebuvce -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (19.10.2015 16:13:23)

Aloevera gel edno kako vo pasta pakuvanje sto e oti imam takvo ama kako da go upotrebuvam na tampon da stavam????

brm_brm -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (27.10.2015 11:19:05)

ајде ваши искуства....Три месеци по ред имам ешерихија коли, а во меѓувреме и ентерокока на микробрисевите,....матичната ми вика имајте заштитени односи бидејки се пренесува, а во систина д-р ми вика немај гајле ова не се пренесува по сексуален пат и партнерот нема потреба да пие ништо,....на кого да верувам ???

scared RR -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (27.10.2015 11:57:53)

Кога се лечи било каква бактерија задолжително двајцата партнери примаат терапија, за време на терапијата односи се забранети.
Не знам кој е тој доктор од систина да истреска таква глупост.

pepapa -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (27.10.2015 23:53:42)

Kaj nas mm ima eserihija vo urina i sperma i negoviot maticen i mojot mi rekoa deka jas ne treba da pijam atibiotik

kapina -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (28.10.2015 0:36:39)

zasto ti da ne pies antibiotik nie so mm i dvajcata pievme koga jas imav eserihija i dvajcata pievme zinnat

brm_brm -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (28.10.2015 10:40:38)

Немам ни јас објаснување, затоа и прашав. Првиот пат кога ми се јави ешерихија, пиевме и двајцата, апосле наредните 2 пати по ред исто така ешерихија, но во систина д-р ми рече сопругот нема потреба да пие, не се пренесува по сексуален пат (од дебелото црево се пренесувала,...заради близината ), значи и односоите не мора да се заштитени,,а баш го прашав?!!

Страница: <<   < Претходна страница  14 15 16 [17] 18   Следна страница >   >>