Дечка -> RE: Вагиналните инфекции како проблем за забременување (1.2.2013 12:20:25)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: koledarka ИЗВОРНА ПОРАКА: Дечка ИЗВОРНА ПОРАКА: koledarka девојки на последниот брис ми открија уреаплазма позитивна,ова пред 2 дена.овој месец сме на пауза од правење бебе зашто почнав да пијам вибрамицин 2 пати на ден 10 дена,па 7 дена пауза па пак брис.сакав да ве прашам дали во тие 7 дена пауза не смееме да имаме односи со мм (по некоја моја логика треба ,за да се види дали се исчистила бактеријата и кај него).друга работа е што не ми се прават многу паузи ,времето си лета,ете уште еден месец без[sm=rozacrtici.gif].дали оваа бактерија пречи при забременување и дали може да се лечи ако во бременост ја има[sm=zmeden.gif].поздрав Koledarka pocekaj, i nie sega se macime so bakterija ama druga. Ureoplazmata e losa i za embrionot ama i za spermatozoidite. Sme ja imale na vremeto i na mazot mi mu bese od nea los spermogramot. Plus ne se zezaj da i dades takov start na bremenosta. I ja sum sega vo ista kriza. Samo sto me stimuliraa a ispadna deka uste ne sme doizleceni. I jas se mislam da batalam se ama posle 2 neuspesni bremenosti izgleda ke mora da stegam zabi. Do 12 nedela znaes deka ne smees da pies antibiotici. A bakterijata ke si raboti i ke pravi steta. Za odnosi samo so prezervativ. ama mene mi se ima sluceno ko za belja na sred lecenje ili vo tie 7 dena pauza da mi pukne pa pak od novo. I mazot ti ke zema antibiotici neli? Posle i on da zeme bris, ne samo ti. знам дека е така правилно,да почекаме додека ја снема гостинкава [sm=smiley1.gif].реков да си прашам,некако ми се брза,а и уште ова ми фалеше како капак на се.а и тоа што викаш за спермата,ке му купам јас трибестанче да си пие во мегувреме.и мм пие вибрамицин ,се надевам на негативен резултат следниот брис.благодарам на одговорот. Denes bev na folikulometrija, zosto me spremaat za inseminacija. Nakaj ponedelnik treba da ovuliram. A vo ponedelnik mazot mi ke gi zeme rezultatite. I da bidat cisti neznam dali ke go fatime terminot. Koja belja, na cisti rezultati od pred 2 nedeli pocnav da se spremam, a pred 2 dena kaj nego se javija simptomi. Plus mi dadoa kleksan da primam zosto imam edna mutacija, a na transfuziologija ne sakaat da mi prepisat kleksan. Sega pak ke odam da se ubeduvam zosto privatno da go kupuvam e 280 den na den.
|
|
|
|