AnnaMolly RR -> RE: Козметика за новороденче (24.8.2011 15:32:46)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance RR, moze li nekoja od vas da mi kaze shto tocno koristite od kozmetika i preparati...ne e bitno od koja linija ili firma..toa e individualen izbor...mene me interesira samo sto se treba da imam spremno...znam samo za ova: 1. imam mustela sapunce 2. dali mi treba kupka ili shamponce 3. mi treba li mleko za telo ( ili e dovolno vitaminska krema odnosno pavloviceva i jekoderm 4. shto mi treba za pupaceto? 5. mi treba li pudra 6. i normalno vlazni maramcinja help? [sm=smiley36.gif] Јас од прв ден користам шампонче и купка, мада купката не е потребна, само за да направи сапуница во водата е. Го мачкав со масло за тело додека го масирав, а со млеко мнооогу ретко. Крема ти е потребна, сега зависи која ќе одлучиш да ја користиш. Јас користам витаминска од Бекутан со невен за газето, а за лицето крема од Хип што е и за лице и за тело. За пупачето ставав алкохол (не знам колку постотен беше), тоа ми препорача докторката. Пудра можеш да си земеш. Јас му ставав на превоите на телото како вратчето, мишките и позади коленцата за да не му се тријат. И секако, влажни марамчиња ти требаат. Ти ќе си одлучиш какви сакаш, има многу видови. И зависи како ќе му делуваат на бебушот [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|