Cipi Ripi
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao RR МОРА ДА МЕ ЗЕЗАШ ЗА МИЦА ЧОВЕЧЕ?! (3 столчиња + 2 клупи = бр.5 НА ТАБЛА! ) Ајде и јас да си ја прашам Ципи Рипи сеа: 1. Како гледаш на луѓето кои се различни од тебе на било каков начин? (различни по пол, раса, етничка припадност, сексуална определба и слично) 2. Што беше најтешкото со кое се соочи кога стана мајка? 3. Каков е твојот однос кон животните и дали би дозволила бебешко да расте со животинка (доколку би имала услови)? 4. Кој беше пресудниот момент во вашата врска (со мт) кога ти реши дека тоа е човекот со кој треба да го поминеш животот? 5. Колку деца би сакала да имаш? ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi Ауу немој молим те немој да ми ја закачаш Мица, тепам за неа. Не гледам на луѓето различни од мене ама баш никако освен човечки. Мојата најдобра другарка е муслиманка, со неа сум од прва година средно, заедно порасснавме, си одиме на сите празници, немам никакви предрасуди, никогаш не сум ни имала. Мојата мајка е психолог, така ме научи да гледам на работите, да го гледам човекот пред се, јас така пораснав, барајќи разумност во постапките на луѓето, барајќи одговори за се, само не за различностите. Од маж ми запознав еден тон педери, не ми смета никој ама баш никако. Јас уживам со луѓето кога се среќни, како и да го постигнуваат тоа. Кога станав мајка, се ми беше тешко, не можев да се навикнам на ништо, паднав во пост породилна депресија, Даријан не сакаше да цица, а млеко тече ли тече. Но најтешко од се ми беше тоа што моите најблиски не можеа да ме сфатат како ми е. Како е да ја излежиш цела бременост буквално за да не ти падне бебето, и на крај да те исечат. Тешко се опоравив од царскиот...многу тешко. Сега кога си ја гледам лузната, ја гледам како лузна на срцето, а не на телото. Дури од кога помина летово се освестив што и како ми се случи, мене буквално ми фали година од животот, и сега после се, се чувствувам како да ништо не може да ме сруши. Што и да се случи знам дека можам се сама, и со тоа се гордеам, и се тоа поради мојата бременост и породување. Јас сум сега мајка која може се. Многу ги сакам животните, порано бев мачкарка, сега сум повеќе кучкарка. Баш сега чекаме да се породи хаската на најдобрата другарка на мм, и мн сакам едно ама мм не ми дозволува во станов. Сакам куче покрај син ми. Пресудниот момент беше кога се соочив со неговиот мир, тој беше животот што го посакував. Искрено сметам дека се исгустирав од се, сфатив дека никогаш не би можела да живеам со живчан човек, со некој што нон стоп ќе го нема дома, со некој што не го изживеал животот пред мене, некој што не е способен за градење иднина, не би можела да живеам со некој што гледа од денес за утре....епа мм беше се само ова не, тогаж се вљубив во него и го посакав засекогаш. Сакав 3, ама после првово тешко дека ќе се решам на второ.
|