JovanaJ -> RE: Пиво фест во Прилеп (22.7.2013 13:42:53)
|
Mislev deka ovaa godina ke odime na Pivo Fest ama nisto ne ispadana. Mi se nalutia site rodnini, a gi imame premnogu vo Prilep. [sm=smiley1.gif] Mi se dopagaat vakvi manifestacii mnogu, i treba da gi ima niz site gradovi za da ne bide sekogas se skoncentrirano vo Skopje. Mi se dopaga sto e poseten mnogu i sigurno imalo dobra zabava. Sekoja cest za organizacijata. Kako i da e,sekoja godina imam edna ista zabeleska. Ne deka sum nacionalist ili neznam kako, no iskreno mi smeta forsiranje i premnogu grupi, peaci od sosednite ni zemji, posebno Hrvatska i Srbija. Ne deka ne treba da gi ima voopsto, daleku od toa ama kako da edvaj cekame nekoj nastan i se najavuvaat bombasticno za da narodot gi gleda. Neka gi ima, normalno e, no treba da se stavi mnooogu pogolem akcent na nasite umetnici, a veruvajte deka gi ima mnogu. Nekako mi e bez vrska sekogas da go cenime tugoto poveke od naseto, ete toa mi smeta sekoja godina na sekoj Pivo vest (pa mozebii na drugi manifestacii kade se prenaglasuvaat umetnici od bivsite YU prostori). Pa poveke bi sakala da gi gledam nasite nego niv.
|
|
|
|