Felly RR -> RE: Утрогестан за подршка на бременоста (23.8.2015 22:20:56)
|
Ги префрлам тука постовите од 16.07. трето тромесечие, бидејќи сакав да пишам и мислењето од мојата матична. ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR Се трудам и јас да бидам опуштена, веќе сум 33+1,............. сношти ете пак ме фати паника, имав пак такви менструални болки, само послаби од претходниот пат, и не постојани. Пак заминавме на болница, ми направија ЦТГ, и на ехо ме виде д-р и вагинално, и рече дека нема место за паника, тоа биле подготвителни болки, и само ми ставија инекција, рече утрогестанот да ги зголемам на 3 и ме пуштија. ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Feli, зголеми ја ако треба и повеќе дозата магнезиум и нека ти стават прогестерон инекција, ете Хопефул ќе ти пише, таа примаше прогестерон инекции до крај мислам, ајде уште некоја недела да истуркаш[sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR Баш сакав да пишам - Felly RR, прогестерон примав скроз до крај, можеби една недела пред породување ја примив последната инекција,............ Издржав до полни 37 недели,...... Кога ја консултирав матичната таа ми рече дека во тој период се намлаува утрогестанот, а не да се зголемува, и во 34 нед почнав да го намалувам на 2, па на едно, и можеби ќе ми го продолжеше по едно и во 35 недела, ама ми се јавија како капки крв неколку саати по ставање на вагиналетата, и тогаш ми го прекина зошто утрогестанот во доцна бременост можел да предизвика проблеми со циркулацијата и продолжено крварење после породување.
|
|
|
|