Maca25 -> RE: Дали мажите се свесни за професијата домакинка? (12.5.2010 16:46:54)
|
Кај мене јас правам се. Чистење. перење, доручек, ручек, вечера....се е на мене. И плус детето - нарани, пресоблечи, успиј....се правам јас. Многу се нервирам!!! додека бев бремена мм се ми помагаше, заедно чистевме, тој пружаше алишта, миеше садови, заедно готвевме, ама не знам кога почна да бега од обврските во домот. Се грижи за нина, ама јас треба да му кажам што да прави. Нина додека беше бебе тој ја успиваше секоја вечер, тој и спремаше млекце, ама како почна да расте се повеќе ме бараше мене и тогаш мм се повлече. И сега испаѓа дека јас сум крива за тоа, тој сакал да ми помогне ама јас сум се поставила на прво место во грижата околу детето. Еве на пр. денес морав да излезам рано од дома, и тој ниту ја пресоблекол, ниту кашичка и направил, јаделе кекс и банана и кога дојдов дома што ќе видам - лом, насекаде повраќано, нина расплакана, играчки, алишта, марамчиња низ станот, тој си се спреми и си отиде на работа, а јас СЛУГИНКАТА со детето во раце се фатив за средување. е да пукнеш!!!
|
|
|
|