bella80 -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (1.12.2011 20:06:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: *mika* bella80, izracunaj dali toa 21den odgovara i kaj tebe. Jas koga merev, bidejki ovulram nekade 17ti den od ciklus (ne 14ti, i ciklusot mi trae podolgo) progesteron ispitav nekade 24ti den, ama sigurna bev so ovulacijata, bidejki si merev bazalna temperatura. Kaj mene progestronot bese okolu 15, ama i kaj tebe vleguva vo referentni vrednosti, pa bi trebalo da e ok. Idi konsultiraj si se i so ginekologot. I bas toj mesec ostanav bremena. I na tebe ti go posakuvam istoto, samo opusteno i nemas gajle [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Fala ti Mika na odgovorot.Jas hormonot go ispitav vo septemvri ,toj mesec ciklusot mi bil 27 dena,mene inace mi varira moze da dobijam i na od 26 do 30 den,1d.c. mi bil25 Avgust,progesteron sum ispitala 14 septemvri a [sm=hudicek1.gif]sum dobila 20 septemvri,po moite presmetki najverojatno progesteronot sum trebala da go ispitam den porano...Togas mozebi i vrednosta ke mi bila pogolema...auuuuu ke poludam vise!!!!Ve guskam siteee
|
|
|
|