LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (20.7.2014 19:19:32)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: 5678m Devojki,kako ste? Jas samo da vi pisam deka bev i se konsultirav so poveke ginekolozi i sto da vi kazam recisi sekoj razlicno mi kazuva vo vrska so situacijata vo koja se naogam. Vo Remedika so FSH od 14,9 doktorot mi kazaa deka nemoze IVF, vo Sv.Lazar mi kazaa deka moze da se proba so stimulacii pa duri i ako sakam i so zamrznuvanje na moja jajce kletka za koja sansite se 50% - 50% dali ke bide uspesna, a vo Sistina da probame so IVF no najnapred da se napravi HSG, za da se postavi dijagnoza i da se vidi koj metod od IVF bi se primenil i deka zamrznuvanje na jajce kletki bilo najslozena procedura od pricina sto pri nivno odmrznuvanje golema e sansata istite da izumrat. ( za zamrznuvanje na jajce kletki prasuvav zatoa sto sakav da gi vidam site mozni opcii, a i dijagnozava sto mi ja konstatiraa mi se slucuva vo period koga ne planirav zabremenuvanje). Se resiv da odam vo Sistina bidejki doktorot bese najljubezen i vnimatelen i mi posveti potrebno vnimanie, Za maticnata sto mi e ginekolog podobro da ne vi kazuvam izgubena vo prevodot e, ne znaese sto da mi kaze za rezultatite so FSH - to i da me posovetuva, samo da ne panicam i da se smiram, a toa e najtesko.Tesko e i sto nemam ni so kogo da spodelam, solzi imam recisi sekojdnevno, ednostavno sami si doagaat, nemozam da gi sopram zaradi neizvesnata idnina. Me interesira dali znaete so sedimentacija 12 dali se pravi HSG ili ke moram da go namalam??? pozdrav ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina A dobro nema li sansi da se namali fsh moj sovet ti e da se konsultiras I so endokrinolog a I da ispitas antimularion horiomondali I kolku e nizo k a I ke ti kazam edno endokrinolozite se specijalistI za hormoni ne ginekolozite znaci treba da ti se ispitat I drugi hormoni kolku godinI si ako ne e tajna. A bi bilo dobro da gi procitas I sovetite na dr lewis randine fertility cure. ona bas za visok fsh pisuva 5678м, јас би те советувала да почекаш малце, да го пробаш рецептот со суви смокви во маслиново масло, исто да пробаш да промениш исхрана, да пиеш чаеви и да го провериш уште еднаш ФСХ, па потоа да правиш што ќе правиш и консултирал ендокринолози како што кажа Капина. На оваа тема наназад имаме многу пишувано за ФСХ, прочитај и не очајувај однапред. Позз
|
|
|
|