5678m
|
Vesnik i jas imam hashimoto sindrom i zemam eutirox 5 dena po 25 mg eutiroks, od pricina sto ne sum ragala, pa ako sakam da zabremenam treba TSH - to da bide so vrednost okolu 2,5 (ne sum bas sigurna). Za tiroidata odam na Klinika za patofiziologija. E sega za hasimototo nikoj od doktorive ne mi kazal deka moze da deluva na reproduktivnive hormoni, osven eden ginekolog, a i samata procitav na internet deka deluva na neplodnost, a mene FSH - to mi e pokacen odnosno los, posleden pat mi bese najvisok 16,4, meren na GAK. Zemam i suvi smokvi, Q10 i neznam vise kolku vitamini i gledam da vnimavam na ishranata za da go namalam. Bev i na Klinika za endokrinologija, Centar za dijabeis, da vidam sto ke mi kazat tie, mi zemaa krv i toa na dva pati i pogresija, ne mi proverija toa sto trebase da proverat, pa vtor pat izleze rezultat nadvor od referentni vrednosi, odnosno nevozmozen rezultat, so eden zbor NE SUM ZADOVLNA OD NIVNIOT ODNOS I RABOTA TAMU. Ako znaes dobar endokrinolog te molam pisi mi. Od juni 2014 godina, non stop sum na ginekolozi, te sovet od eden, te od drug i site mi vikaat da ne cekam da rabotam na slucajot za bebe, posto nemam vreme, a jas ne sum vo moznost vo momentov da rabotam na bebusot, iako mnogu bi sakala. Po vrednostite sto gi imam i za in vitro ne bi mi dale vaucer, pa ako se resam sama i so donirana sperma ke me fati 5000 evra na privatno.
|